מדיקל סנטר הרצליה -מרפאת אמא

2אושר2

New member
מדיקל סנטר הרצליה -מרפאת אמא

שלום לכולם, הודעה ראשונה שלי כאן.. נכנסתי לעולם הlvf בשעה טובה ??. הייתי אצל ד'ר גוטמן והוא המליץ לטפל בי בפרטי , הענין הוא שהתקשרתי למדיקל סנטר שם הוא מטפל, ואמרו לי שיש אופציה ללא עלות כלל להיות מטופלת ב'מרפאת אמא' שזה שרות של מדיקל סנטר, ומה שקורה זה ש 3 רופאים מטפלים בתיק : ד"ר אתי ממן, ד"ר מיכה באום ופרופ' אריאל הורוביץ . הבנתי משיטוט באנטרנט ששלושתם מו למים מאוד... ולכן אני שוקלת את זה לחיוב . מכירות את הדבר ? אשמח לשמוע המלצות !

Lago Azul

New member
מטופלת במדיקל סנטר

לא במרפאת אמא אלא דרך רופא קופה אישי. אבל לא חושבת שהיה הרבה הבדל אם זה היה דרך המרפאה כי כל התקשורת מול האחיות בכל מקרה והם מאוד מסודרים שם. השלושת הרופאים שציינת באמת רופאים מעולים ששמם הולך לפניכם . אין ספק שהם עדיפים על גוטמן ועוד לשלם לו פרטי...? פחח

2אושר2

New member
מודה לתגובתך..

האם לדעתך אין חיסרון בכך שזה לא רופא אחד שמלווה את התהליך ? בעצם מי שיהיה באותו יום של השאיבה/החזרה הוא זה שיטפל... (לדעתי אולי אפילו יש יתרון כי אז מקבלים חוות דעת של כמה עיניים..) אצל גוטמן הוא אמר שהתשלום בפרטי זה 1000 ש'ח לפתיחת תיק וזה חד פעמי ... אין צורך לשלם שוב. וגם יש את התשלום למדיקל 660 ש'ח לשאיבה.

Lago Azul

New member
אין שם שום תשלום לפתיחת תיק

פתחתי תיק שם לפני שלושה חודשים. לא גבו ממני שקל. אם את בכללית אז גוטמן לא אמור לגבות ממך כסף בכלל כי הוא רופא קופה. ואם את בקופה אחרת ומטופלת שלו פרטית אז הוא יכול לגבות ממך כמה כסף שהוא רואה לנכון אבל מצחיק שהוא קורא לזה ״דמי פתיחת תיק״ כאילו זה בנק חח הכסף הולך אליו לא לבית חולים. ה660 לבית חולים זה ההשתתפות עצמית לכל סבב שאיבה וזה נכון, זה הסכום בכללית לפחות. למכבי זה קצת יותר יקר. ויש יתרון ברופא אחד שמלווה את התהליך אבל אם הרופא הוא גוטמן אז הייתי מוותרת על התענוג, מסיפורים ששמעתי הוא לא נשמע מציאה. בהחלט הייתי מעדיפה להיות מטופלת של המרפאה. במיוחד אם את רק מתחילה ויכול להיות שאת מקרה קל שיסתיים אחרי טיפול אחד. אז לא חבל על הכסף? אם את רואה שהעניינים מסתבכים תעברי לרופא פרטי עם שם שמתמחה בבעיה שלך.

2אושר2

New member
אז נותר רק לאחל לי בהצלחה..

אבל קצת לא נעים לי ממנו כי הוא היה נחמד בגדול, אמר שאנחנו 'מקרה קל' ושידר אופטימיות..
הוא נתן לי את הפלא' שלו.. מה שנראה לי לא יהיה בשיטה הזו של מרפאת אמא.. האם לדעתך יש נגישות טלפונית לשמוע את התוצאות וכו'? אני חושבת שארצה לבצע מעקבי זקיקים קרוב לעבודה שלי ולא שם, כך שאצטרך שיהיה עם מי לדבר ולשלוח תוצאות וכו'..

תודה לך. ואשמח גם לשמוע עוד חוות דעת ממי שמטופלת שם בשיטה הזו..

Lago Azul

New member
מעקבים

את המעקבים את יכולה לעשות איפה שאת רוצה ופשוט להעביר למזכירות במייל או בפקס את התוצאות והאחיות חוזרות אלייך עם הנחיות. גם כשיש רופא ספיציפי ברוב הפעמים ההתקשרות היא מול אחות/ מזכירה , אז לא מרגישה את ההבדל הגדול. במיוחד לא בשלב שלך , שאם באמת את מקרה קל, אז הפרוטקול הכי סטנדרטי יביא אצלך לתוצאות הרצויות ותמשיכי הלאה...

גם לי

גם לי הוא אמר שאנחנו מקרה קל ולצערי לא כך הדבר.
אני מחזקת את דבריה של לאגו.
אני לא מטופלת במדיקל אלא בתל השומר וכרגע במצבי הנוכחי לא כ"כ ממליצה על תל השומר. אני בשאיפה לעבור למדיקל בעתיד.

acka

New member
אהבתי את השם

אני חושבת שכל בתי החולים הפרטיים התחילו לעבוד בסידור הזה וקוראים לו "מטופלת צוות" וכו'.
יש את רופאי הבית ומי מהם שתורן באותו היום מקבל.
אני מודה שהעדפתי רופא ספציפי. מצד שני לי העלות יצאה די זניחה עם ההחזרים.
אם הרופאים שם טובים ופחות התחברת לד"ר גוטמן אז למה לא לנסות? מקסימום תחליטי שהשיטה לא בשבילך ותעברי הלאה.

2אושר2

New member
היי, תודה. אז את אולי מכירה בית חולים אחר

שאפשר להיות בו 'מטופלת צוות' ? וקרוב לשרון/מרכז... וכן שהוא מומלץ.. (אני יודעת שאני כבר מתחילה להתפזר יותר מידי אבל זה מבלבול של התחלה)

hatalya

New member
בתי חולים ציבוריים

תל השומר למשל. תשלום על התרופות בלבד. אין לך רופא ספציפי, אבל היתרון שמספר רופאים רואים את התיק שלך ונותנים דעה.

Me again2

New member
על מה באמת

משלמים אם עושים את התהליך בבית חולים ציבורי?
איך זה עובד? הרופא מהקופח נותן את הפרוטוקול ומרגע זה ההנחיות הן מהאחיות בבית החולים? השאיבה וההחזרה בחינם?

Lago Azul

New member
טיפול בבית חולים ציבורי

את לא משלמת על כלום חוץ מהתרופות. מהרגע שיש לך טופס 17 כל הטיפול הוא בבית חולים. פרוטוקול, מעקבים (זה אולי אפשר גם לעשות בקופה ולפקסס לאחיות ) , שאיבות והחזרות. אין לך רופא ספיציפי אלא מי שנמצא בתורנות באותו יום נותן לך פרוטוקול והוראות להמשך ואת בקשר עם האחיות.

תלמידה מצטיינת, אין מה להגיד

דרך אגב

בתי חולים ציבוריים שונים עובדים בצורה שונה מבחינת מעקבים ובמהלך הסבבים עצמם.
כמה דוגמאות:
*באיכילוב המעקבים מבוצעים ע"י הרופאים עצמם ויש לך קשר ישיר מול הרופאים גם במהלך הסבב עצמו, כאשר בכל פעם זה רופא שונה.
*בתל השומר המעקבים מבוצעים ע"י טכנאיות אולטרסאונד ואחיות. במהלך הסבב אין לך שום קשר עם רופא אלא קשר מול האחיות בלבד (אלא אם את מבקשת באופן ספציפי לקבוע תור לרופא תוך כדי הסבב). כל פעם רופא שונה מקבל החלטות במהלך הסבב.
*בשערי צדק יש לך רופא קבוע שמלווה את הטיפול שלך- נותן לך פרוטוקול וגם מקבל החלטות לגבייך במהלך הסבב. הוא אחראי לתיק שלך ומחליט החלטות במשך הסבב.

לא יודעת מה הסידור לטווח ארוך

אבל במהלך הטיפולים כן. אם אני לא טועה מקפיאים לטווח של 5 שנים.

המרפאה במדיקל סנטר מדהימה

אני מטופלת פרטית של ד"ר מיכה באום.
הוא זה שקובע את הפרוטוקול שלי ומבצע שאיבה והחזרה.
ההתנהלות הבירוקרטית היא מול המזכירות והאחיות שאין מילים כמה הן מקסימות.
ביום שישי הייתי במדיקל לייעוץ גנטי ונכנסתי לשם כדי לתת להן טופס 17 לטיפול החדש.
ביקשתי שתבדוק את התיק שלי שהכל בתוקף. מייד כשחזרתי הביתה התקשרה אליי האחות ואמרה לי שהבדיקות בתוקף והכל בסדר.
ובכלל בעלי אומר לי: זה בית חולים של עשירים
.
אני מכירה את אסותא טוב מאד. גם כי עברתי שם ניתוח וגם כי עבדתי איתם תקופה ארוכה עם המרפאות להשמנת יתר.
הוא בית חולים מדהים אבל ענק. במדיקל יש תחושה של חמימות ביתית. לא יודעת איך להסביר את זה. והתחושה שנותנים לך כשאת באחד המצבים הרגישים בחייך שווה כל שקל.
ראינו לא מעט את המדיקל סנטר בזמן האחרון ולא רק בגלל פוריות (גיסי עבר שם ניתוח להוצאת גידול מהכליה) - היחס ממש ממש טוב.

בטופס 17 מצויין רק שאני צריכה לשלם להן 745 ש"ח לשאיבה + החזרה כהשתתפות עצמית.
לד"ר באום אני משלמת רק עוד 750 ש"ח בגלל שהוא זה שמטפל בי בלבד.

מעבר לזה פגישות איתו עולות 1,000 ש"ח לפגישה ראשונה ו 800 ש"ח לכל פגישה נוספת.
המרפאה פתוחה משעה 16:00 ולרוב עד 22:00 או 23:00 (לפעמים אפילו יותר).
יש לי את הנייד של ד"ר באום וגם של רוני, אחת המזכירות הבכירות.
לא הייתי שם המון (תודה לאל) אז רק עכשיו אני מתחילה להכיר מי זו מי מלבד רוני. אבל כולן מקסימות. באמת.

אני יכולה לכתוב לך רק את התרשמותי כמטופלת פרטית שעוברת שאיבות במרפאה אבל אני חושבת שאם רק שלושה רופאים מטפלים שם ועל כולם שמעת המלצות - במקומך היה לי מאד ברור מה הייתי עושה.

נ.ב - מחר אני הולכת לבקר חברה שעברה לידה שקטה. את הטיפולים וגם הלידה היא עברה בתל השומר. היא כתבה לי שלא תלך לשם יותר. לידיעתך....

למעלה