מדינת הלכה

זוית אחרת

ראיתי את הפרסומת
ואני תוהה אם היה ההיפך, הגבר הוא זה שמציב תנאים לקיום הסקס בסצנות דומות למה שרואים בסרטון, אם דבר כזה היה עובר בשקט.
למעשה אין לי שום תהיה, ברור שלא.

עכשיו ברור שאין לי תלונות, כי בכל מאבק לשוויון לא יכול להיות סמטריה בין הדרישות, כי הצד המקופח בשביל להציג משנתו חייב להשתמש במוטיבים שאסור לצד המקפח.
ככה זה גם במאבק העדתי וכדומה.

השאלה שלי אם בכך אנחנו לא מציגים מראש כעובדה קיימת שקיימים הבדלי מעמדות
ויתירה מכך האם בעצם מענק הלגיטימציה הזאת - לאפשר שימוש בדברים שבצד השני היו מתקבלים כהשפלה, לא מנציחה את הבדלי המעמדות הללו.

לדעתי השאלה היא רק של מינון ועיתוי
כלומר אתה יכול להשתמש איתו כל עוד להשפיל אישה או מזרחי נחשב ללגיטימי
אחרי שהמודעות קיימת - היא רק מזיקה

דעתכם חברים?

זווית אחרת

אפשר גם לטעון שהטילו את האחריות למין המוגן על האשה...
אם רוצים למצוא נקודות קיפוח,אפשר למצוא אותם מכל הכיוונים...
לפעמים זה ב'עיני המתבונן'...

אבל

כשמשהו מתפקשש באים לנושא האחריות בטענות...
וכשיש שניים,זה לא הוגן להטיל אחריות רק על צד אחד..
לא שאני נכנסת לזה במקרה הזה,סתם אני מגיבה לטענה שאחריות זה דבר חיובי.

?

אשמח אם תסביר את ההקשר לפה..
(זה שאתה אוהב לכתוב משפטים מוחצים זה אחלה אגב...נחמד שיש מי שמוסיף פלפל)
חוץ מזה שהכניסו לנו לראש שדעתנו קלה לא מצאתי לזה עדיין בסיס במציאות.אני מכירה גברים קלי דעת באותה מידה שאני מכירה נשים קלות דעת ואולי אף יותר.

כן

הבנתי שזה בקריצה..
רק לא הבנתי מה זה קשור לאחריות.
בכל אופן,אני מאלה שיש להם הצתות מאוחרות בבדיחות...במיוחד בכל מה שקשור לבדיחות על נשים...אז בכל מקרה זה בסדר.

ואגב...

דווקא בנושא הזה-
מעניין שלא מצפים בד"כ מגברים לעמוד בפיתוי (כפי שכבר כתבת במקום אחר שאפילו בסרטים גבר לא יציב תנאים לקיום סקס) אבל מי שדעתן קלה זה דווקא הנשים...

אם ירדתי לסוף דעתך -

הרי שדעתך תואמת לשלי. תמיד טענתי שהתנועה הפמיניסטית תוקעת 'גול עצמי' ומעצימה את הבדלי המעמד כשהיא טורחת שוב ושוב להעלות מודעות כביכול לקיום הבדלי מעמדות בין אישה לגבר, גם במקומות בהם לא היה כל הבדל. ז"א החיפוש אחר הקיפוח - לשם 'העלאת המודעות', יצא מפרופורציה.
כך קורה גם עם מלול, שלא זכור לי שמו המלא - לדעתי, הוא מעצים את הגזענות - גם במקומות ששם היא לא בראש סולם העדיפות, וגם במקומות שכבר אינה קיימת משום שעצם התעסקות ללא הפסקה בנושא מעורר שדים. וזה מבלי לזלזל בסבל שאכן עברו הבנות שנותרו בביתן. (מבלי להיכנס לזה שזה לא היה אמור לקרות)
יום טוב לכולן/ם

את מתכוונת - יואב ללום?

בעניין הסבל של הבנות דיברנו כאן לא מזמן שבסופו של דבר העם ירויח מכך שההשקפה הספרדית תנצח

ימשיכו האשכנזים לאלץ את הספרדים להקים מוסדות משלהם
והדת תהיה הרבה יותר יפה

(דוגמא קטנה מהימים האחרונים - גם ש"ס הקיצונית הקימה לקראת הבחירות מועצת נשים בראשות בר שלום את דרעי,
כמובן רק לצורכי בחירות, אבל ביהדות התורה דבר כזה יכול לקרות?
ברור שלא.)

שייק14

New member
אולי בציבור הכללי את צודקת

אם בשביל להשפיע על מה שקורה בציבור החרדי
אין ספק שהמהלך הנוכחי מועיל בהרבה

שייק14

New member
שגבר יציב תנאים לאשה

לפני קיום סקס?
זה לא יכול לקרות אפילו לא בסרטים

בוטה

האמת שכשראיתי את הקמפיין הזה גם הרגשתי שיש בו יותר מידי דימויים בוטים.
אין ספק שהוא עושה את העבודה אבל לא צריך להיות דוס או שמרן כדי להבין שזה קצת בעייתי להריץ כזה קמפיין בכל חור...
אני סתם חושבת שצריך לכבד כל אדם באשר הוא...כפיה יכולה להיות ל2 הכיוונים..כמו שמדינת הלכה זה לא הוגן גם להתעלם מצרכים של אוכלוסיה שלמה זה גם לא הוגן.

למעלה