מדיניות חדשה...

wizibusy

New member
יש לערוך דיון על כך

בארגון התלמידים, שכן קיימות דעות שונות לגביי העניין. אני חושב שיישום שיטות שכאלה במספר בתי ספר בעייתיים יכול להיות מועיל, אך איני חושב שהיישום מחייב בכלל הארץ שכן כל בית ספר הוא בעל בעיות אחרות, ונראה לי שאפשר לפתור אותם בדרכים אחרות בהתאם למצב. כמו כן בהפעלת שיטות שכאלה יש גם להפעיל ממונה על העניין שיבדוק תלונות של תלמידים על שימוש יתר בשיטה הנ"ל, או שימוש לרעה בזכויות המופלגות הניתנות למורים. לטעמי יש לעשות רפורמה מקיפה בחינוך, ובמרכזה פתיחת מספר בתי ספר שונים, עם "הווי" שונה אשר מתאים סובייקטיבית לכל תלמיד. בבית ספר פורמלי נוקשה - תונהג השיטה. בבית ספר פורמלי רגיל - תונהג השיטה עם אמצעים מופחתים. בבית ספר דמוקרטי - לא תונהג השיטה, ויונהגו פרוצדורות אחרות המתאימות לסביבת התלמידים ולחוויה הדמוקרטית. ובבית ספר אקדמי - אני לא חושב שיהיה צורך בשיטה כזו, שכן התלמידים המשקיענים ילכו לשם.

השיטה לא מונעת אלימות...

סתם משרד החינוך אוהב להפליץ מספרים, רוב האלימות היא בכלל מחוץ לבית הספר (לפחות ממה שקורה פה בב"ש) זה שיש פחות אלימות בביה"ס לא אומר שיש פחות אלימות.

למה לא שפשוט שמורים ירביצו לתלמידים

שמפריעים?נהפוך את בתי הספר שלנו כיום לבתי סוהר...שהיו סורגים על החלונות(שזה כבר קיים בבית הספר שלי:|),זאת המדינוית הכי מטומטמת שקיימת....

wizibusy

New member
כמובן שאסור בתכלית האיסור

להפעיל כוח פיזי ו\או מילולי כנגד תלמידים!. אני לא יודע איך הנוהל של משרד החינוך מתקיים, אך אני חושב שאכן הכנסת משמעת מסוימת לתלמידים "עושי צרות" לא תעשה רע, ושוב! הפעלת שיטה שכזו מותנת בהפעלת מוסד ו\או גוף שיפקח על העניין ויהיה זמין למתן תלונות על יישום השיטה, כושל או מוצלח ככול שיהיה, כמו כן חייבים להיות למוסד הנ"ל שיניים כנגד שימוש מופרז בסמכות. אני אשמח לשמוע על צורת טיפול אחרת בתלמידים "מפריענים" ו\או "לא פרודקטיבים". זה יכול להיות חלק מהדיון
בהמשך..

חמדונה

New member
בולשיט

אני מקרה ADD וADHD וOCD קשה, ואני תלמידה מצטיינת, ואפילו חושבים להקפיץ אותי מעל י"א.

כל הכבוד...../images/Emo45.gif

וזה כי מתייחסים אליך ולא כולאים אותך באיזה חדר... ושיהיה לך הרבה בהצלחה

העיניים זה שאת במסגרת מסויימת

כעת שעוד איכשהו מאפשרת לך להצליח. במסגרת המוצעת כאן, יורד לתלמיד ציון אם יפריע יותר מידי. ומזה יותר מידי? נתון לשיקול המורה. יכול להיות אפילו אם הילד קופצני מדי, לדוגמא, אחד התופעות של ADD

חמדונה

New member
יש תרופות לADD אתה יודע.

אני אמנם לא משתמשת ברילין כי אני לימדתי את עצמי להשתלט על הפרעות הקשב שלי, ואני יודעת להעסיק את עצמי באמצע שיעור במשהו שלא יפריע למורה לנהל את השיעור, אבל למי שלא מצליח- יש ריטאלין, אפקטין, ועוד כמה תרופות.

בתור אחד שהשתתף בוועדה בכנסת על

הנושא, שתדעי כי ריטלין מזיק למח בצורה חמורב ביותר אצל אנשים מסויימים, ואין כ"כ דרך לגלות את זה מראש כיום.

אה, כן, וזה ממכר,

וכי אחד מתוך 5 ילדים אשר מקבלים ריטלין לא משתמשים בזה על עצמם כמו שצריך, אלא מעדיפים לסחור בכדורים שהם מקבלים.

חמדונה

New member
ישבת שעה וחצי בכנסת

כשחבורת פוליטיקאים בורים דיברו על ריטלין, וזה הופך אותך למומחה? כשתחליט להתנשא קצת פחות, ולהקשיב לאנשים שיודעים מה זה ריטלין מנסיון אישי שלהם ומשפחותיהם, אז תודיע לי.

כל תרופה פוגעת בגוף...

ריטלין לא ריטלין, זו עובדה. תרופות פוגעות באדם. מעבר לכך אני יכול להגיד שתרופות שמונעות בעיות פסיכולוגיות זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות. פסיכולוג יכול לעזור ולטפל בבעיה, מה שתרופה לא תעשה, וזה מניסיון. ולא הבנתי מה הנקודה? לחייב את מי שסובל מ - ADD לקחת ריטלין, או שיכלאו אותו
מה בדיוק הפואנטה שלך

לא דיברתי בשום טון של התנשאות.

דבר ראשון, אני מכיר רבים אשר לוקחים ריטלין, ואני מכיר גם כמה שנפגעו מזה. דבר שני האנשים שלוקחים ריטלין יודעים איך זה משפיע עליהם. המומחים בוועדה שם יודעים בנתונים איך זה משפיע על הכלל.

וטיפול ב"מפריענים"...

יש מליארד ואחד סוגי טיפול במפריענים וגם באנשים אלימים מאוד אני זוכר שבפורום מורים אאל"ט, מישהי כתבה שהם הצליחו לטפל בילד שהיה מרביץ גם למבוגרים - ולקחו אותו בכוח ליועצת וכיו"ב. בלי כל מיני המצאות מטומטמות כאלו. יש אלף ואחת שיטות, אם אתה רוצה לשמוע על צורות טיפול, אני מוכן להיא לך הרבה, וכאלו שגם התלמידים וגם המורים יהנו מהם
השאלה היא - מה אתה הולך לעשות עם השיטות האלו

למעלה