מדינה של עשירים

מדינה של עשירים

כל כך חבל. עזבו לרגע את זכויות האזרח, כי במדינה שלנו כבר לאף אחד לא אכפת. תוותרו לעוד שניה אחת על העובדה שאנחנו פוגעים בחופש העסוק של חברות הכבלים ולוקחים להם המון כסף המכיס. תשכחו מחופש הביטוי (כי מה שמחוץ לקונצזוס אסור להגיד ובטח לא להראות) או חופש הבחירה של הציבור. הדבר שהכי מגעיל בכל העסק הזה שש"ס, שמנסים לשכנע שהם בעד שיוויון בין עניים לעשירים צמצום הפערים החברתיים וכל העסק ה"סוציאלי", הוא שהחוק הזה ייצור הנצחה של הפער החברתי הזה, מהיום וכנראה גם לתמיד, פורנו יהיה מנת חלקם של המעמד העליון אולי גם הבינוני, חנויות הוידאו יחגגו בזכות החוק הזה, רק חבל שהאנשים של ש"ס שצופים בפורנו לא פחות מהחברה ברמת אביב לא יוכלו לממן אותו. אז איזו ברירה השאירו חברי ש"ס למעמד התחתון, לגנוב פורנו (הרע במיעוטו) לספסר פורנו (שיהיה) או פשוט לכפות את צרכיהם המינים על כל הבאה ליד. חבל שאנחנו לא חושבים צעד אחד קדימה. חבל.

EverMan

New member
אז מה ?

החבר´ה האלה מאמינים שפורנו זה אסור ולא מוסרי , מה עוד הוא פוגע במעמד האישה. לכן , הם ביטלו אותו. לא בשל השווי הכספי שלו. בדיוק כמו שלא פותחים קזינו בישראל בגלל מחשבה מוסרית ולא כלכלית , כנ"ל החוק הזה.

EverMan

New member
בעקבות העליה מארה"ב אתמול

אתמול הגיעו לארץ 370 איש ! הם התקבלו בברכה ובאהבה , אך לאחד מחברי הכנסת הנכבדים שלנו היה חייב להגיד דבר בנידון : ח"כ יוסף לפיד : "אחת הבעיות של ישראל היא העובדה שבעיקר חרדים עולים אליה מצפון אמריקה. היינו יכולים להסתדר בלעדיהם". אדוני חבר הכנסת ?? ככה אתה מדבר על אנשים ציונים שבאים לממש את החלום הישראלי ? אנשים שעולים לפה מאידיאולוגים ובאים להפריח את הארץ ? האנשים שעלו הם בעלי מקצוע ! הם אנשים שרוצים לשרת בצבא ! הם אנשים פטריוטים שאוהבים את ישראל ! מדוע הינך מגנה אותם ? בגלל שהינם יראים את אלוהים ומאמינים בו ? בגלל שדתם חשובה להם ? אדוני הח"כ, אולי הגיע הזמן שאתה תחזור קצת לשורשיך ותלמד קצת דת , תלמד מהי אמונה , ותתחיל להאמין שגם החרדים הם בני אדם !!! רק שתבינו עד כמה אנשים "נאורים" גם הם גזענים ...

מסכימה !

טומי לפיד ושינוי ממש מעצבנים אותי ולעולם לא אבין אותם ... זאת מפלגה שמבוססת על שנאה ואין לה שום מטרה חוץ מלהסתכסך ולסכסך בעם ישראל. לדעתי , חרדים וחילוניים - כולנו אחים ! וכולנו יהודים ואם למר לפיד זה לא מתאים הוא יכול להתנצר ( מצדי זה יהיה ממש סבבה !) כל הכבוד ליהודים מארה"ב ! בתור אחת שרוב משפחתה גרה שם ( והם בחלקם חרדים ) יכולה להבין את הציונות והגעגועים שלהם לארץ (גם הם בתהליכי עלייה ומעבר לארץ ...)

אריאל1

New member
האמת אני מאמין שהוא חזר בו

אבל זה כן מוכיח דבר אחד. למרות כל מה שאומרים אנשי שינוי יש לח"כ לפיד משהו נגד דתיים לאומיים. מה שהופך את זה לא לשינאת חרדים אלא לשינאת דת.

ח"כ צודק איפשהו...

תראו אני מסכימה במשהו עם טומי לפיד, מי שעלה לכאן זה חרדים ואני לא אומרת שיחזרו למקומם, אבל היה עדיף לי שיעלו לפה חילוניים- כי זה מוסיף עוד כוח לחברה החרדית פה וזה לא מתאים לי, אני לא רואה פה שום שנאת דת ,פשוט חשביה על האינטרסים שלי. אני לא חושבת שטומי לפיד "צריך לחזור לשורשיו וללמוד קצת דת", זהו משפט מטומטם מיסודו בגלל שאם הוא לא מאמין בדת ובאלוהים למה הוא צריך ללמוד את זה, ויש לי שאלה- האם הדת היא גם השורשים שלנו??? (כי ככה זה משתמע מהמשפט הלא חכם הזה) דרך אגב, אני מאמינה שהחרדים הם בני אדם, אבל הם מאמינים בדבר שהוא מנוגד אליי מתכליתו, ואני נותנת להם זכויות (מה לעשות... פלורליזם), אבל אי אפשר להפסיק לנשום בשבילם. עוד מהו רק שתבינו שאני לא אשת "שינוי", אני לא מאמינה בכל הבולשיט- פוליטיקה, הכל אינטרסים ואין שם בן אדם אחד שהוא ראוי הצבעה. אולי אני יצביע פעם הבאה, אבל אני כמעט בטוח יתן את קולי למפלגת הגימלאים! אנחנו (המצביעים) משחקים כבובות לפוליטיקאים האלה וזה פשוט לא מתאים לי.

אריאל1

New member
כלומר את מאמינה

שכל בן אדם כאן לגמרי לעצמו. ואני חשבתי שאני קפטליסט...

את לא חושבת

שהדת היהודית היא חלק ( חלק ? אם כבר כלל!) מהשורשים שלך ? חוץ מזה : זאת מדינת היהודים שלהזכירך קוראים אותה : י-ש-ר-א-ל על שם יעקוב אבינו ! אני לא דתיה או משו כזה אבל אם הדת היא לא חלק מהשורשים שלי אז מה כן ?!?!? הסבירי פרטי ונמקי ...

אני לא חושבת

שהדת היא חלק מהשורשים שלי. השורשים שלי זה המשפחה שלי, והמסורת (לא מבחינה דתית, אלא משפחתית-מנהגים של המשפחה) חחחח הצחקת אותי... ישראל זה באמת מדינת היהודים, אבל אם תסתכלי על ההגדרה של מדינת היהודים תראי שזו גישה חילונית לחלוטין, שאומרת בעצם שתהיה ריבונות יהודית (שאני בעד, אבל מותר להקים מפלגות ערביות, ויש להם חלק מהקואליציה וכו´) אבל שלא יהיה שום קשר לדת!! בגישה זו תומכים אנשים מרצ וכו´. את אולי לא דתיה, אבל הגישה שלך דתית ומה לעשות-שלי לא! אני מאמינה בישות עליונה כלשהי (לאו דווקא אלוהים), ואני לא בטוחה שאלוהים קיים, אז איך הוא יכול להיות חלק מהשורשים שלי אם אני אפילו לא מאמינה בו, מה שאני אומרת זה שאולי הוא חלק מהשורשים שלך, אבל לא שלי. ובטח ובטח שהוא לא מוגדר כחלק מהשורשים של המדינה שלי. הוא מוגדר כך רק על ידי אנשים דתיים או מסורתיים כמוך.

MiGrEnA

New member
תגובה~

המדינה הזו הוקמה על בסיס ציוני-יהודי . אנשים עלו לארץ והתחילו ליישב אותה. האם באמת אנחנו יכולים לקיים ריבונות יהודית כשחסרה לנו ההגדרה של היהדות? למה את מתכוונת כשאת אומרת ריבונות יהודית? שאנשים יהודים יהיו בממשלה וברשות השופטת? "יהדות" היא בשבילך רק כמה אותיות מחוברות יחד למילה אחת? "יהדות" בשבילך זו רק דת שהיא לא נוצרית ולא מוסלמית ולא בוזהיסטית? "יהדות" בשבילך זה אתאיזם? העם היהודי שהוא העם העתיק ביותר בעולם סוף סוף חזר לארצו, ואילו את רוצה להעיף את השורשים היהודיים שבך ולהתעלם מהם, ולהסתכל על עצמך בנקודת מבט מצומצמת מאוד ואת לא רואה הכל בגדול. את באמת צאצא של משפחתך, אבל המשפחה שלך היא חלק מעם, מעם ישראל. עם יהודי שהוא הבסיס שלך וחבל מאוד שאת מתכחשת לו. ~~~~~~~~~~~~~~~ חודש טוב!!!!!!! אחדות ישראל!!!!!!!

EverMan

New member
מדינת ישראל

אינה מדינה יהודית במובן הרחב , היא מדינת הלאום היהודי. שבמקרה הדת היהודית מדברת עליו בספר הקדוש שלה , ומראה את הדת הזו באמצעות הלאום הישראלי/יהודי. אנחנו היינו לאום לפני שהפכנו ליהודים. הרי ניתנה לנו התורה אחרי שהיינו עם.

MoOsHoN16

New member
יש עם זה בעיה

אני באופן אישי נגד פרונו פרונו אבל אני טוען שזה עדיין חלק מחופש הביטוי וצריך להראות את זה כמובן שראייה של זה יכולה לגרום גם לתוצאות טובות וגם הפוכות.... לפחות האירוטיקה עדיין זמינה

אני לא מבין מה הקטע שלהם...

מה הבעייה שלהם שאנשים יראו פורנו בתשלום? זה לא שדוחפים לך את הפורנו ב-20:30 בערב בשעת פריים טיים... כל מי שמעוניין צריך לשלם בשביל זה... יש פה בעייה חמורה של חסימת חופש הביטוי... ועוד דבר, אני לא יודע מאיפה טומי לפיד הגיע למסקנה שרוב העולים הם חרדים... אולי בגלל שלמשפחה חרדית יש 9 ילדים אז הם הרוב אבל בעיקרון רוב המשפחות שעלו אלו אנשים חילוניים מסורתיים וכל הקטע הזה סתם היה כדי לעורר פרובקציה, אם לא היו מפרסמים את הדברים שלו זה היה נשכח ונעלם... אני דיי מסכים עם הדברים שלו אם הם היו נכונים אבל האמת שזה בכלל לא נכון. לפני יומיים קראתי כתבה על העולים מארה"ב בידיעות אחרונות ולא דובר שם על שום רוב חרדי כלשהו שעולה... אפילו בתמונות הראו אנשים חילוניים...

למעלה