מדינה שלי...

מדינה שלי...../images/Emo7.gif

ידעת שאפשר למות מבושה?ידעת שכשאין עבודה אין מה להציע לילדים שלך,מדינה? אכלת נתח כספי מילדים נזקקים,גם לספרי לימוד וילקוט לא השארת,מדינה שלי. רק שכחת שהילדים האילה הם העתיד שלך מדינה יקרה שלי. אני כותבת לך ארץ אהובה,כשאני שטופה בדמעות של חוסר אונים. רק עוד שבוע ללימודים,כן שלחת מענק לימודים,קוראים לזה לעג לרש,את יודעת? שזה בעצם לא יכסה כמעט כלום,ואז המורים ישאלו למה חסר לך ילד?וכל שאר הילדים בכיתה יצחקקו,הילד שלי יחזור עם דמעות כאב,ולי מדינה יקרה השארת אפשרות לבכות יחד עם ילדיי,כי אין לי איך לשמח אותם כמו כל הילדים. וכשהם יהיו בני 18 לא תזכרי כמה הכאבת להם,את רק תרצי שילחמו למענך עד חרוף נפש,ואז אפילו אני לא אוכל להזכיר לך איך הדמעות שוטפות את פני מדינה נאורה שלי,את הרי לא תשאלי אותי את רק תקחי את גוזליי לשמור עליך. ואני כאן אבכה עד שיתיבשו דמעותי מבושה,כן את מבישת אותי מדינה יקרה שלי. את הרי יודעת מדינה שלי-כאם חד הורית האפשרויות שלי שואפים לאפס,ואת מדינה יקרה מכאיבה לאוהביך.

המדינה הזו

באמת מכאיבה לאוהביה..., רק לראות את המפגינים מול ביתו של "סטיבי", והלב נשבר! לך, אשה יקרה, אני שולחת
מכל הלב. מבינה אותך ואת כאבך (כאם לילדים) ואין....אין לי מילה שתוכל לעזור לילדייך, מלבד אולי האפשרות שתגשי לשירות הרווחה ושם באמצעות "פתחון-לב" גם לילדייך לא יחסר דבר. קוראת אותך וכואבת!

giulietta

New member
קוראת בעיתונים והלב נחמץ

ילדה מהרצליה פיתוח מול ילד משכונה נידחת באותה עיר. היא עוד מחכה עם קניית המחברות לטיול לאיטליה (כי יש שם מחברות מה זה יפות) והוא גם השנה ילך לביה"ס עם ילקוט ריק. היא מארחת חברות בחדרה המשופע בטלויזיה, מערכת cd, לפ טופ, והוא גר בחדר עם שלושה אחים ומחשב הוא מכיר רק מבית הספר. הם ילמדו באותו מוסד. שניהם אומרים שזה לא ממש משנה אם יש לך כסף או לא, העיקר שתהיה בן אדם ושניהם מקווים להכיר חברים חדשים גם אם שונים. מילים יפות שלא עומדות במבחן המציאות. כסף כן משנה. שבוע לפני ראש השנה וזו הפעם הראשונה בחיי שהשנה החדשה ניצבת בפתח ובליבי יש מועקה. לא בגלל האינתיפדה (ה"אינתיפאשלה", כדברי יערי). עליה נתגבר. הם לא ינצחו אותנו, גם אם נשלם מחיר כבד. אלא בגלל שהפכנו לחברה כל כך מושחתת, כל כך תאבת בצע, כל כך אטומה, כל כך עיוורת למצוקת החלש. לא למדינה הזאת פיללנו. יש יותר מדי מובטלים, יותר מדי עוני, יותר מדי פשע, יותר מדי אלימות ומעט מדי תקווה. "המצב לא טוב אבל אנחנו עוד רחוקים מהתמוטטות כמו בארגנטינה" אמר שר האוצר נער העוני שעלה לגדולה, סילבן שלום - ניר - מוזס. זה המודל שלך? ארגנטינה??!!! אבוי לנו. ציפיתי לקצת יותר. בוקר טוב ישראל. ג´ול

כואב, אבל את הטענות צריך להפנות

לממשלה המטומטמת שלנו ולא לגוף ערטילאי ומופשט כמו המדינה.

נעמי 1

New member
זה לא רק הממשלה...

בשטויות, טעויות, חוסר אכפתיות, חוסר רגישות וכו´ גם לנו, כחברה, יש חלק גדול. תאונות הדרכים, למשל, זה בידינו, אז למה אנחנו הורגים ונהרגים... למה? ביזה של חיילים במסגרת פעילות צבאית בג´נין, רמאללה ועוד ערים אחרות, זה בידינו ! ! ! המדינה מאבדת כל שנה רבע מהתוצר הלאומי שלה בגלל כשל באיכות, זה בידינו ! והרשימה עוד ארוכה... עצוב. נעמי

מקסיקני

New member
כואב מאוד כי האמת כואבת

אבל תסלחו לי מאוד אנשים כי את הטענות אנחנו יכולים להפנות רק לעצמנו.. כן כן לי ולך ולך ולכם לכל אלה שכנראה התיאשו מהיכולת להביא שינוי.. כן כן אנחנו אלה המנהלים את המדינה משיחות סלון..ביטננו מלאה.. האם חשבתם כמה כוח יש לכם?ואני לא מתכוון רק לכל ארבע שנים בבחירות.. לנו יש הכוח לשנות ..לנו יש את העוצמה לצאת לרחובות להפגין ולנסות לשנות.. לנו יש את האפשרות למחות נגד כל אותם תקציבים שהולכים למטרות לא יצרניות כמו למשל לישיבות למיקוואות לכל מיני אגודות ..ל 900000שקלים ליצוג של ברק ...סוללת עו"ד הוא לקח מכיסנו.. לכל אותם מנגנונים מנופחים שלא תורמים דבר.. לבזבוז של כספים על תשתיות בשטחים שלכולנו ברור שיום יבוא וכמו בסיני יפונו.. בקיצור אנשים את הטענות אנו יכולים להפנות רק לעצמנו לי לך לכם..

צודקתתתתתת נוגה .

מדינה נהדרת...ארץ חלב ודבש...מזג אויר נוח...נוף....מה רע פה ?? אלא שהאנשים הם שקובעים את אופי המדינה .....ואלה שבראשותם הם הנבחרים על ידי אותם אנשים..... הורים, אחים ומשפחה לא בוחרים. איך שנופלים...זה מה יש. אבל, חברים וממשלה בוחרים. מה בחרנו זה מה יש. בקיצור טענות לעצמנו בלבד. צריך להודות (כפי שגם ראיתי בהמשך שנעמי1 כתבה יפה ולענין), שאנחנו צריכים להשתפר. איך מתי וכיצד מדוע ולמה ??? לא יודעת ואין לי פתרון.... החברה חולה ומה עושים לאדם חולה ??? מביאים רופא. .... יש הרבה אנשים מובטלים והמצב הכלכלי קשה מאוד. ואין פתרון באופק. אבל יש גם דברים שמרגיזים אותי למשל........השבוע התפרסמה תמונה של אמא מחבקת שני ילדיה ומסתירים את הפנים והיא אומרת שאין לה כסף לקנות ספרים.....ואז הסתכלנו חברתי ואני וראינו שלעשות גוונים בשיער היה לה כסף.....ובכן, בדקנו עם מישהי שעושה גוונים וגילינו כי מחיר עשיית גוונים בשיער הוא 250 ש"ח במקרה והספרית הכי זולה בעיר....יש להוסיף תספורת ופן ואפשר להגיע ל- 400 שח בקלות. גברת נכבדה, ותרי על הגוונים למען ילדייך וקני להם ספרים זה יותר חשוב. ותחשבי לפני שאת מצטלמת לעיתון... מי שאין לו באמת, לא תשמעו עליו, לא תיראו אותו, הוא מתבייש הוא לא מדבר ולא מרעיש...סובל בשקט...ואת אותם מסכנים צריך לפצות איך שהוא ולדאוג להם. ברוח אופטימית.

לאן התרומות שלנו הולכות???

כאחת שנוהגת לתרום (ולא יודעת אם הן מגיעות ליעדן) אני תוהה אם נכון להמשיך לתרום או לתת ישירות למי שזקוק??? יודעת שקרביץ אוספים תרומות מהלקוחות שלהם לאן זה הולך???

לקליאופטרה ----

ניראה שרק אלוהים יודע לאן באמת הולכים כל התרומות. אבל ידוע מאין הן יוצאות. מהכיס שלך. שלי . שלהם. וגם זה משהו בימים טרופים אלה. ערב טוב.

עצוב, מה שמוכיח שצריך להפסיק לתרום

לכיס של כל המנכלי"ם שבסוף מגלגלים כסף רב לכיסם. צריך לתת ישירות לאנשים נזקקים!!!

בת ה י ם

New member
דקה לפני שהייאוש מתנחל כאן...

מכיוון שהעוני הפך לנושא כאוב אל תרימו ידיים, עכשיו כשראש השנה בפתח והחופש הגדול מאחורינו, בטוח שניקיתם וסידרתם אנא אל תזרקו כלום !!! ילקוטים, קלמרים בגדים תנורים וכל העולה על דעתכם יתקבל בברכה במידה ובאמת אתם מעוניינם צרו קשר דרך תיבת המסרים נציגינו ישמחו לאסוף ולחלק . הרימו את הכפפה, המטרה חשובה . תודה

בת הים זה עוד תעתוע?

להרים כפפה ולממן את הקופה שלכם, אתם מוכרים ולא מוסרים לנזקקים. המטרה חשובה למימון הפעילים?!

כן מוכרים!../images/Emo123.gif

הארגונים האילה לא פועלים מטוב לב אם אין להם רווחים. לך לבדוק בחניות ויצ"ו מה עושים עם חפצים שנתרמו,הכל נמכר.

קשוח31

New member
לפי מה שבת הים אומרת:

הם מחלקים ! אם אנשים תורמים, ויש כאלה שעושים מזה כסף על גבם של נזקקים, זו חוצפה. אבל לא ראיתי שבת הים אמרה משהו בנושא. כדאי לחכות ולראות.

למעלה