מדינה דמוקרטית???

yossi018

New member
מדינה דמוקרטית???

הפורום נהייה קצת יבש, אז החלטתי להעלותץ שאלה לכל חברי הפורום איך המדינה לדעתכם צריכה להיות מוגדרת דמוקרטית-יהודית, או יהודית-דמוקרטית? (כלומר מה יותר חשוב במדינה, דמוקרטיה או יהדות, ושאני אומר יהדות אני מתכוון בראש ובראשונה לציונות)

faith2

New member
כמה שאני חושבת...

שהציונות היא דבר מאוד חשוב! מדינה צריכה קודם להיות כל דמוקרטית, דמוקרטיה לדעתי היא מעל הכל!...כי נכון- ציונות חשובה כאן בישראל אבל! לא תמיד ציונות מתחשבת ודואגת לזכויות המיעוט המדינה...ואני חושבת שכל אדם צריך הזדמנות לחיות בתנאים הכי טובים שאפשר לתת לו, לתת אפשרות של בחירת מנהיג עפ"י דעת האזרחים....בקיצור יצא מאוד מבלבל, אבל אני חושבת שדמוקרטיה היא מעל לכל.

yossi018

New member
אם כך

מדינת ישראל שקמה להיות "מדינת היהודים" יכולה, בבחירות דמוקרטיות, להפוך למדינה שבראשה יהיה ראש ממשלה ערבי! האם את, כאזרחית יהודיה, מוכנה להיות תחת שלטון ערבי??? (לפי השערות עוד כ-10 שנים יהיה רוב ערבי בארץ...)

faith2

New member
האם לדעתך...

יש הבדל בין אדם ערבי לאדם יהודי? או נוצרי? אישית אני חושבת שכל התווים הללו שהדבקנו לעצמנו הם שגויים. טדם הוא אדם. ואין לו שוני בינ לבים חברו. לכם אני בכלל שוללת את ההפרדות שמיליוני השנים יצרו. עכשיו לטענה שהעלית "מדינת היהודים"...וואלה נכון אלוהים הוריש לנו את הנחלה הזאתי...אבל האם האדמה הזאתי אכן שייכת לנו?...האדמה שאנחנו חיים עליה, אינה שייכת לאף אחד- היא שייכת לטבע, שלצערי אותו אנחנו הורסים לאט לאט. ולכן אני תומכת בדמוקרטיה ששוללת את כל ההפרדה הזאתי שהאדם הציב במשך השנים. אבל! עם זאת, אני צריכה להיות ראליסטית, ומנהיג ערבי יהרוס לנו את ה"מדינה", הוא יתמוך באוכלוסייה הערבית...ולאט לאט יהרוס אותנו. ולכן כמו בטבע אנחנו חייבים לשרוד ולהמשיך להתקיים....וזה אומר שאנחנו לא ניתן לאף אחד להרוס אותנו כמו שהם רוצים. לצערי זה המצב כעת- ומי ידע כמה אני אשמח שכולנו נחיה בשלום ואחווה ולא יהיו עוד ההפרדות האלה שהאדם יצר.

yossi018

New member
אז ככה

"יש הבדל בי אדם ערבי לאדם יהודי? או נוצרי", כן!!!! יש הבדל, אולי זה נשמע קצת יומרני או קצת מטומטם אבל אנחנו "עם סגולה" ולא לשכוח תפסוק "שהבדלנו מכל העמים"! מקור חיינו נמצא בתנ"ך ומשם אני מביא הוכחות כי ארץ ישראל, ארץ אבותנו, היא ארצנו שלנו!!! את לא יכולה להגיד שאנחנו כשאר העמים, הנצרות קימת כמעת 2004 שנים, האיסלאם קים אולי 500 שנה ולעומת זאת היהדות קיימת 5764 שנה (התשס"ד) נראה לי שאנחנו באמת היינו כאן, ונראה לי שחיילים שלנו (הן משנת 1948 והן עוד לפני הגלות) שנהרגו כאן נהרגו כדי שאנחנו נוכל לחיות כאן היום! "ולכן כמו בטבע אנחנו חייבים לשרוד ולהמשיך להתקיים" - מה שאומר (כמו בטבע) שהחזק שורד.... "ומי ידע כמה אני אשמח שכולנו נחיה בשלום ואחווה" - תאמיני לי שאני לא פחות ממך, אבל המצב שונה במקצת וכמו שאמרתי מקודם החזק שורד, ואולי בגלל זה וברור שבגלל האמונה העם היהודי עדיין קיים, ואני גאה להיות חלק מ"עם סגולה"

faith2

New member
עדיין

אני מאמינה כי שום אדמה לא שייכת לאף אדם. לא אנחנו יצרנו את האדמה הזאת!...היא הייתה מיליוני שנים עוד לפנינו. רק נלחמנו עליה, נלחמנו על דבר שאין לנו שום זכות להילחם ולהרוס אותו. מבחנתי האדם רק הרס את כדור הארץ. נכון אנחנו עם סגולה, וחבל שבמקום לנצל את ה"מעמד" הזה לטוב אנחנו מנצלים לרעה- ולוקחים את המונח הזה כמשהו שמותר לנו להנשאות איתו מעל האחרים...דווקא זה גורם לי להמעיד בערכם של חלק מהיהודים. אני חושבת שכל אדם הוא אדם בפני עצמו, שווי זכויות, מבחינתי אין שום הבדל בין הדת, הגזע והמין. לדעתי אדם שאינו מקבל את האחר הוא אדם שפועל ומתנהג בגלל היותו בור.

אלברט G

New member
עם סגולה שמולה

מה זה משנה אם אנחנו "עם סגולה " או לא, יש לנו חתיכת אדמה מסכנה וצריך לשמור עליה בכל מחיר! חבל על הויכוחים

למעלה