מדינה בהכחדה

MS6

New member
אתה מפספס פה את הנקודה...

זה שיש להם בעיות כלכליות זה באמת בעיה שלהם. זה אומר שלמרות האפליות הקיבוצניקים לא היו חכמים מספיק בשביל לכלכל את עצמם כמו שצריך. אני אתן לך דוגמא קטנה: המפעל של רהיטי צרעה. מפעל שנמצא בקיבוץ צרעה. המפעל הוקם ע"י אדמות שניתנו חינם לקיבוץ על מנת שיוכל לגדל בו גידולים חקלאים. אתה יודע כמה כסף חסכו אותם מקימי מפעל? זו רק דוגמא קטנה מאוד.. מדובר בסכום עצום של כסף. במקרים כאלה המדינה צריכה להיכנס ולפעול.. עליה לדרוש מהקיבוצים את דמי השכרת הקרקע במשך עשרות שנים שבהם הקיבוצניקים ישבו על הקרקע, ולדרוש מהם היום שיקנו את הקרקע ולא היא תולאם.

spake

New member
לידיעתך

כשהמדינה נתנה לקיבוצים את השטחים השווי שלהם היה אפסי! וחוץ מזה הם לא נתנו להם את זה לחקלאות אל תבלבל את זה לבין המושבים (המקופחים). לפעמים אתה מדבר שטויות תבדוק לפני שאתה זורק שטויות האינטרס של המדינה הצעירה היה פיתוח הארץ בניגוד לממשלות האחרונות!

MS6

New member
כלל: בד"כ אני לא מדבר שטויות

הבעיה שאתה אומר דברים שאין לך מושג לגביהם וזה קל מאוד להגיד למישהו שהוא מדבר שטויות כשבעצם אין לך מושג על מה אתה מדבר. כל האדמות שניתנו לקיבוצים היו למען חקלאות... חלק קטן מאוד לתעשיה הרוב הענק לחקלאות. אבל הם העדיפו לרמות את המדינה ואדמות כשירות לחקלאות נוצלו למען פיתוח תעשיה. אין לי מושג איך אתה קובע שהאדמות אז היו זולות וגם אם הם היו זולות מה זה בכלל שייך? גניבה זה גניבה לא? קיבוץ צרעה צריך לשלם דמי שכירות של כמעט 50 שנים תאמין לי שבסכום כזה ניתן לתקצב את בית שמש לשנה אחת לפחות. עוד עניין מעניין ששמעתי: עד לפני שנים מעטות קיבוץ צרעה קיבל פי שלוש מים מבית שמש. מה זה אומר? שמספר מועט של תושבים (מאות בודדות) שילמו מחיר אפסי של חשבון מים בעוד תושבי בית שמש שילמו מחיר מופקע (ואני לא מדבר כאן על מים המיועדים לחקלאות.. אני מדבר על מי שתייה). זוהי עוד דוגמא של אפליה שכבר שנים קיימת. הקיבוצים עושקים את המדינה, על המדינה לדרוש חזרה את הקרקעות שלה ולהעניק אותה למי שבאמת צריכים אותם, תושבי עיירות הפיתוח שנוצלו כאילו היו פועלים תאילנדים לפני 30 ו40 שנים בשביל לבנות את אותם קיבוצים צריכים להנות מפרי השקעתם.

spake

New member
סוף מעשה במחשבה תחילה!

לפני שאתה מדבר תבדוק את עצמך......... קיבוץ צרעה אפילו לא קיבל ת'כסף לכיסויי החובות מה שחלק מהקיבוצים קיבלו ועל זה מה שמדברים בהקשר לקיפוח........ תסביר לי מה זה קיבלו?........אה?.........הם משלמים על זה בדיוק כמוני וכמוך וכן אני מגן על הקיבוצים למרות שאני גר איתך פה בעיר כי אתה מדבר עכשיו כמו האנשים של פעם שלא ידעו כלום וחשבו שבקיבוצים יש ארמונות.....בזמן שאפילו טלויזיה לא הייתה להם בבתים ולכולם כמעט בערים ובמושבים היו.......... כי בקיבוץ יש מערכת חינוך בריאה זה למה הם ניראים בענייך כל כך טוב!...

MS6

New member
נו אתה רואה אז אתה לא מבין...

קודם כל בקשר לכסף של כיסוי חובות.. זו כבר אפליה. בית שמש קיבלה כסף בשביל כיסוי חובות? על מה אתה מדבר בכלל? למה בכלל שיתנו לקיבוץ עשיר כמו צרעה כסף לכיסוי חובות? תראה אולי אתה שואל חבר'ה אחרים (אולי הם מצרעה במקרה) על סכומי כסף שהם קיבלו או לא אבל האחרונים שצריכים לקבל כסף לכיסוי חובות זה קיבוץ צרעה. המדינה מקציבה מים לכל ישוב. בגלל שקיבוץ צרעה קיבל כמות גדולה מאוד של מים יצא כך שהתושבים שילמו חשבון זעום מאוד.. ככל שיש מעט מים בישוב ככה מחיר המים עולה, זה כלל ידוע בכלכלה שיש מעט ממוצר מסוים מחירו עולה. אגב מה שאני אומר כאן מוכח, זה גם הופיע בדו"ח מבקר המדינה לפני כמה שנים, העניין התגלה לפני מספר שנים במשרד התעשייה והמסחר ולשמחתי הוא נפסק, אז תאמין לי שלא הייתי זורק את העובדה הזו ככה סתם. יש לי שאלה אליך: תגיד לי מה אתה חושב? איכשהו נחת בית ספר עם מערכת חינוך ברמה גבוהה מאוד לתוך צרעה? למה פירסט ושייבר נראים כמו שהם נראים והרטוב נראה ברמה ענקית? סתם ככה? זה בגלל שלקיבוץ צרעה יש הרבה מאוד כסף להשקיע במורים טובים, בפתיחת מגמות ובמבנה מרשים זה הכל פונקציה של כסף, אין פה איזושהי גישה מיוחדת. זה הכל בגלל שלפני 30 ו40 שנים ידעו בקיבוץ צרעה להעסיק תושבים מבית שמש במינימום שבמינימום וכמו פועלים תאילנדים הם ניצלו אותם בשביל לבנות את האמפריה הקטנה שלהם...

charmillion

New member
כולכם מנהלים איזה מסע צלב נגד ביבי

אבל האמת - מעולם לא היה לנו שר אוצר שאשכרא הבין בכלכלה מאז הרבה זמן. ווואלה לא רק הוא אומר שישראל יוצאת מהמיתון - אלא חברות האשראי בחו"ל, כלכלנים מובילים ברחבי הארץ והעולם ויש לכך גם אסמכתא במציאות. כל ה"עובדות" שהבאת נורא נחמדות אבל הן פועל יוצא של התנהלות כושלת במשך שנים רבות. אתה לא מצפה שתוך שנתיים פתאום הכל יפרח וישגשג בעיקר במצב שהיה באספקטא המדיני-בטחוני. האמירה שביבי לא נלחם בתאגידים שגויה, ממש לא נכון. הלוואי ובעולם ינהלו כאלה מלחמות כמו פה. כבר עכשיו מנסים לייעל את המשק שאנו מממנים - אם על ידי הפרטה ואם על ידי קיצוצים מסיביים. אבל גם קריית מלאכי לא נבנתה ביום. אתה לא יכול פשוט לתת את הכסף למובטלים. הם פשוט יבזבזו אותו תוך זמן קצר. אתה אכן צריך לתת את הכלים לאדם לכלכל את עצמו. השכלה יחד עם יצירת מקומות עבודה ותנאי עבודה נוחים. וזה, גבירותיי ורבותיי, משפט המפתח של הקפיטליזם. האם יש בכך רע? אני סבור שלא. ממדינה שהייתה צריכה להתפרק לחתיכות אלמלא פעולות אקונומיות ברורות ונכונות, הפכנו אולי לא למעצמה כפי שכל ישראלי היה רוצה, אבל ליציבה בשוק העולמי עם היצע וביקוש!!! אז תעשו טובה לכל ואל תתריסו בעניין כל כך רגיש שאינו ברור לכולם.

junntil

New member
שום מסע צלב

אין לי בעיה עם ביבי יש לי בעיה עם כל ה 120 שמחליטים עבורנו גורמים לפילוג בעם. יש הרבה דברים נכונים שביבי עשה אבל הבעיה היא לא רק במשרד האוצר היא בכל משרד ממשלתי. ונכון יש היום מגמת הפרטה של תאגידים אבל האם אתה באופן אישי נותן או מביע את דעתך ומישהו באמת מתייחס לזה. היציבות בשוק העולמי לא עוזרת לאלו שמלקטים אוכל בשוק לא עוזרת לאותם בעלי עסקים קטנים שמתמודדות מול הטייקונים לא עוזרת לאותם משפחות שעובדים ומשתכרים שכר ממוצע של 10000 ש"ח בחודש אבל עדיין חנוקים ממשכנתא מעון לילד תשלום מנופח של חברת החשמל. ואני לא נמצא באף אחת מהבעיות הללו סוגר חודש כמו גדול וגם יכול בשקט לחסוך ולחיות ברמת חיים טובה מאוד

charmillion

New member
קודם כל... כל הכבוד על מצבך

אני באמת חושב שצריך להיות פיקוח על כל הוצאה של משרד ממשלתי על ידי האוצר. הכלכלה כעת מנסה לעקוף את הבעייה ולהפריח את הכלכלה למרות הבעיות האלה. לא נראה לי שזה אפשרי במידה מרובה. מליוני דולרים נעלמים במשרדים, הידעתם ש-24 מיליארד שקל מושקעים בתקציב החינוך?! ואיפה החינוך? וכך הלאה. חג שמח וכשר לכולם!

junntil

New member
יש פיקוח אין קיפוח

נכון איפה החינוך ואיפה הכסף???

למעלה