נו אתה רואה אז אתה לא מבין...
קודם כל בקשר לכסף של כיסוי חובות.. זו כבר אפליה. בית שמש קיבלה כסף בשביל כיסוי חובות? על מה אתה מדבר בכלל? למה בכלל שיתנו לקיבוץ עשיר כמו צרעה כסף לכיסוי חובות? תראה אולי אתה שואל חבר'ה אחרים (אולי הם מצרעה במקרה) על סכומי כסף שהם קיבלו או לא אבל האחרונים שצריכים לקבל כסף לכיסוי חובות זה קיבוץ צרעה. המדינה מקציבה מים לכל ישוב. בגלל שקיבוץ צרעה קיבל כמות גדולה מאוד של מים יצא כך שהתושבים שילמו חשבון זעום מאוד.. ככל שיש מעט מים בישוב ככה מחיר המים עולה, זה כלל ידוע בכלכלה שיש מעט ממוצר מסוים מחירו עולה. אגב מה שאני אומר כאן מוכח, זה גם הופיע בדו"ח מבקר המדינה לפני כמה שנים, העניין התגלה לפני מספר שנים במשרד התעשייה והמסחר ולשמחתי הוא נפסק, אז תאמין לי שלא הייתי זורק את העובדה הזו ככה סתם. יש לי שאלה אליך: תגיד לי מה אתה חושב? איכשהו נחת בית ספר עם מערכת חינוך ברמה גבוהה מאוד לתוך צרעה? למה פירסט ושייבר נראים כמו שהם נראים והרטוב נראה ברמה ענקית? סתם ככה? זה בגלל שלקיבוץ צרעה יש הרבה מאוד כסף להשקיע במורים טובים, בפתיחת מגמות ובמבנה מרשים זה הכל פונקציה של כסף, אין פה איזושהי גישה מיוחדת. זה הכל בגלל שלפני 30 ו40 שנים ידעו בקיבוץ צרעה להעסיק תושבים מבית שמש במינימום שבמינימום וכמו פועלים תאילנדים הם ניצלו אותם בשביל לבנות את האמפריה הקטנה שלהם...