מדים לעתודאים

rev666

New member
מדים לעתודאים

שנה טובה לכולם. ביום ראשון, 16.10.05 יש לי יום חיול , ורציתי לדעת אם מקבלים ביום הזה מדים. אם כן, מה יהיה השימוש שאני אעשה בהם כעתודאי?

מקבלים מדים

מה השימוש שתעשה בהם ? קודם כל טירונות. אח"כ אבט"שים (אולי). ואז סדרת חילות. ובסוף חזרה לשירות (אולי שכחת אבל יש צבא בסוף).

rev666

New member
ואני אוכל ללבוש אותם

מיוזמתי מתי שבא לי? -למשל, כדי שחיילים יעלו בחינם לאוטובוס הם צריכים להציג חוגר ולהיות במדים. האם זה תקף גם לגבי עתודאים?

עתודאית

New member
לא

אסור לך ללבוש אותם מתי שבא לך (זו תהיה התחזות לחייל) מותר לך ללבוש אותם רק כשיש לך חוגר (לא דח"ש) או צו המחייב אותך ללבוש אותם. מכיוון שאין לך חוגר (יש לך דח"ש) אין נסיעות חינם

©chaos©

New member
כמו כן

המדים זה מה שימנע ממך לרדת לסיני כמו שאמר לי הפקיד החביב במדור "יש לך מדים בבית? יופי. אתה נחשב חייל!"

ameralis

New member
אפשר להגיש בקשה ליציאה לחול

וסביר להניח שלא יעשו לך יותר מידי בעיות אלא אם כן יש זימון על מתי שאתה רוצה לצאת.

zus1

New member
צריך ללבוש את המדים בזמן הלימודים?

והתעודת חוגר נשארת אצלנו או לא?

חייסוס

New member
לא לובשים מדים

טכנית, אסור לך סתם ככה ללבוש מדים. החוגר לא נשאר אצלך, אלא תעודה צבאית בשם דח"ש.

rev666

New member
כרטיס דח"ש

אז מה בעצם הכרטיס הזה נותן לי? יש לי זכות לסוע חינם בתחבורה ציבורית בהצגה שלו, ללא מדים?

rev666

New member
כרטיס דח"ש

מה הכרטיס הזה בעצם נותן? - יכול להיות שאפשר לעלות איתו חינם לאוטובוסים ורכבות?

עתודאית

New member
לא

היה שרשור בנושא לא מזמן, תחפש מה הוא נותן? כניסה לחלק מהבסיסים (למשל תל השומר)

nightknight

New member
בעקרון,לא. אבל...

נכון שתעודת הדח"ש (תעודת דחיית שרות, למי שלא יודע) לא נותנת לך שום הטבה שנותן לך החוגר אבל יש מקומות שאפשר לחפף קצת. לדוגמא עדין לא פגשתי קופאית אחת בקולנוע שמבדילה בין דח"ש לחוגר ככה שלסרטים אני תמיד מקבל הנחה. עוד עובדה מעניינת על הכרטיס היא שניתן להוציא בעזרתו כרטיסים לרכבת כאילו הוא היה חוגר. כמובן שאם מגיע כרטיסן ותופס אותך אז זה מבאס, אבל מה הסיכוי שזה יקרה (ותמיד אפשר לומר "אבל לא ידעתי, זה עבד במכונה אז הבנתי שזה בסדר"). מה שכן, מישהו פעם אמר לי שכל קניית כרטיס בעזרת החוגר נרשמת בצה"ל ככה שאולי עדיף לבדוק את זה לפני שהוכלים לפשוט על הרכבת.

עתודאית

New member
לא

לא במדים ולא בלי מדים כמו שכתבתי למעלה נותן לך רק להכנס לבסיסים מסויימים

חייכי כי מחר יכול להיות טוב יותר../images/Emo8.gif

לאיזה בסיסים את יכולה להיכנס עם דח"ש בלבד?
נראה לי שאפילו לתה"ש את צריכה זימון...

למעלה