היי אורית וברוכה הבאה
מתוך
ספירת המלאי שיש בפורום ושפורסם היום יש רק חברת פורום אחת שהיא בהיריון במסלול מדיקל ראשון. ישנן שתי לפחות שתי נשים הן בהיריון ממסלולים אחרים והצליחו להרות לאחר שעזבו את מדיקל ראשון. אני מכיר לפחות עוד ארבע חברות פורום שעזבו את מדיקל, כאשר שתיים מהם עברו למסלולים אחרים והעבירו את העוברים שלהם ממדיקל סנטר ראשון למסלולים האחרים. בחודש אפריל בשנה שעברה הייתה פה חברת פורום שהיא למעשה הייתה מושתלת מטעם מדיקל סנטר ראשון ולא הייתה בכלל צריכה טיפולי תורמת ביציות. הסיבות לנוכחותה בפורום וההתחזות עדיין לא ברורה. ד"א היום זו הפעם הראשונה ששמעתי מהם חצי אמת וזו מההודעה שלך ("הנשים לא רוצות לתרום - ביקש שאשאל את המזכירה איך הקופה משתלבת בסיפור"). למה חצי אמת? אז כך, מאז פרשת ביציות הגנובות עם פרו' בן-רפאל, מרבית הרופאים בארץ לא רוצים להתעסק עם זה ולא מציאים את הנושא למטופולות שלהם. אז פה יש חצי אמת מאחר יתכן שיש נשים שלא מוכנות לתרום ביציות אך אני לא חושב שמי שמוכנה לתרום בכלל מודעת לאפשורת זו מאחר שלא מציאים להן האפשרות הזו. אם אין אישור ליבא עוברים אז מה הם למעשה עושים, מיבאים ביציות? טכנית לא נותן לבצע זאת. הם מבצעים בדיקות מיותרות על חשבון המטופלות שלהם, נותנים תרופות בלא הצורך למטופלות שלהם ומספרים להם לוקשים כמו "אחוזי הצלחה יותר גבוהים עם עוברים קפואים" (ועוד בטלוויזיה) כאשר המחקרים בחו"ל (
ראי מחקר של ה- CDC המצרוף) המעידים על 47% הצלחה לעוברים טריים לעומת 27% הצלחה לקפואים. ד"א הם עובדים רק אם עוברים קפואים. לגבי ועדות ושאר ירקות. מאחר ונושא תרומת ביציות הינה תהליך המתבצע לרוב ברפואה הפרטית, בשל מחסור מכוון ע"י רופאים שצויין מעלה, אין שום צורך בועדות ובמלא קופ"ח כללית איה משתתפת בשום הוצאה הקשורה לתרומת הביצות הנעשות בחו"ל. בשורה התחתונה אני אישית ממליץ לך לעבור למסלולים אחרים העובדים אם עוברים טריים ועם אחוזי הצלחה הרבה יותר גבוהים כמו פדיוס, בני-ציון, אסותא וזיגי. ד"א אנחנו לא טופלנו בראשון ומעולם לא הייתה לי שום קשר איתם והודעה זו באה מתוך רצון לעזור לאחרים להגשים את החלום בלהורות בצורה המהירה והטובה ביותר וללא צרוך בעגמת נפש או הוצאות מיותרות.