מדיטציית זאזן

ofershn

New member
מדיטציית זאזן

שלום חברים אני מחפש איזה קורס ללמוד את המדיטציית זאזן. אני צריך איזה מדריך/מורה שילמד אותי. אתם מכירים מקומות שעושים קורסים של מדיטציות והאם המקומות האלה גם מלמדים איך לעשות זאזן? אני ממש ממש צריך את זה כדי לשפר את הריכוז שלי ואני מאוד אשמח אם תמצאו לי. תודה :).

lightflake

New member
הבאתי לכאן פעם סרט תעודה על נזירי זן בסין

(אתה יכול למצוא בקישורים המומלצים)

בכל מקרה, היה שם נזיר צעיר אחד שאמר: "מעולם לא למדתי למדוט, אני פשוט יושב"
ואני חושב שזה משפט מאוד חשוב

זא-זן משמעותו "רק לשבת"
כמובן שאם אתה מוכן לשלם כסף בשביל ללמוד איך "רק לשבת" אז תמצא גם מי שיהיה מוכן ללמד אותך "רק לשבת" אבל זה בכל זאת יסתכם בסופו של דבר ב"רק לשבת"
והעבודה היא עבודה פנימית בינך לבין עצמך,
אם תנסה, אתה תראה שזה לא כל כך פשוט "רק לשבת" וזה בהחלט מצריך עבודה עצמית והכרה עצמית גבוהה ביותר כי אתה תתחיל להתוודע למיינד הפטפטני שלך על כל מה שיש בו...

האם זה הדבר הכי יעיל ומהיר ל"שיפור הריכוז" דווקא?
לא חושב...
זא-זן וכל מדיטציה אמיתית אחרת לא נולדו כדי לשפר את הריכוז או כדי להוריד את לחץ הדם או כדי להביא לשלום עולמי אלא כדי שהאדם יתוודע אל טבעו האמיתי והכרה זו משמעותה היא "קץ הסבל" או מה שקרוי "הארה"

עוד דבר שאתה יכול למצוא בקישורים זה אירוח שהיה פה ממש לא מזמן עם ישראלי שהיה נזיר זן מספר שנים ביפן והיום מלמד את מה שהוא למד שם, תמיר מסאס שמו, ותמורת כמה מאות או כמה אלפי שקלקלים הוא ילמד אותך בשמחה "רק לשבת"...

בהצלחה בכל דרך שתבחר

למיטב זכרוני

תמיר מסאס היה דווקא תלמיד של זן בקוריאה ולא ביפן. פרט שולי לכאורה, אבל למישהו שמכיר את ההבדלים בין הזן היפני לקוריאני זהו כמעט הבדל של שמיים וארץ.

כמה שילמדו אותך- זה יהיה שיטחי

ילמדו אותך את הישיבה המדוייקת, את התנוחה, את כל המסביב... אבל בישיבה אתה אמור "לחשוב אי חשיבה" (על פי הטקסט הקלאסי של דוגן על זאזן, שאתה יכול למצוא ברשת) ואף אחד לא יכול ללמד אותך "לחשוב אי חשיבה". דוגן טוען שלחשוב אי חשיבה זה לב ליבו של הזאזן.
אז את העיקר לא ילמדו אותך.
יש כאלו שיפרשו את זה כאילו אתה אמור להתרכז בנשימה, אבל כתוב בפירוש שזה לא תרגיל בריכוז. יש כאלו שילמדו אותך לשמור על גב זקוף ויטענו שזה עצם העניין אבל גב זקוף זה לא "חשיבת אי חשיבה".
בקיצור- לא יעזור כלום. אין טכניקה ל"חשיבת אי חשיבה". זה משהו שאתה צריך לגלות בעצמך.
אני יכול לספר לך שהיו לי תקופות שהייתי יכול פשוט לכבות את החשיבה, וזה היה מעניין כי הייתי סטודנט אז וכשכיביתי את החשיבה בכיתה- עדיין הבנתי מה נאמר אלא שההבנה לגבי החומר צצה מאליה אחרי זמן מה לעומת רצף מתמשך של הבנות קטנות ומצטברות שהיה מגיע בשעה שהמחשבה היתה פועלת.
המחשבה מגרה את הזיכרון, מייצרת לו דרישות ולכן מפעילה אותו שעות נוספות. בלי המחשבה הזיכרון מתעורר רק על פי דרישה חיצונית ויש חיסכון באנרגיה.
נקודה חשובה שצריך להתייחס אליה היא שאני יכול לומר לך שאין טכניקה לכיבוי המחשבה וכל טכניקה היא בגבולות המחשבה.
אמרת שאתה מחפש לשפר את הריכוז. אני ממליץ לך לשתות גת מדי פעם, לשתות הרבה קפה/תה ולתרגל ישיבה ותו לא (על הטכניקה המנטלית כבר אמרתי את דעתי). גם קריאת ספרים משפרת את הריכוז. משחקי מחשבה גם טובים לריכוז ומצויים בשפע ברשת. מוסיקה קלאסית גם כן טובה לריכוז. ויטמינים בגלולה יכולים למלא חסרים תזונתיים שאינך מודע אליהם ועשויים להשפיע על מצב הריכוז. עבודה פיסית קשה פוגמת בריכוז כמו שגם רביצת יתר פוגמת בו.

למעלה