מדיטצייה לדוגמא

מדיטצייה לדוגמא

לכאן כל אחד ישרשר מדיטציה שהוא מכיר, כאן שניצור מין מאגר של מדיטציות

מדיטציית נשימת אמון

זוהי מדיטצייה שמשלבת תרגול של דמיון. בישיבה נוחה להרפות את הגוף. מרפים את הגוף עוד ומרגישים את הנשימה שלנו. אחרי זמן בו אנו מרגישים את הנשימה, אנו מדמייינים שהאוויר שאנו נושמים מכיל אנרגייה של אמון. (אמון זאת אנרגיה שקיימת ביקום) עם כל שאיפת אוויר אנו שואפים אמון ועם כל נשיפת אוויר, אנו נושפים חוסר אמון.

מוסיפה כמה ../images/Emo13.gif

שבו בשקט ובנוחות ותקשיבו לכל הקולות שתוכלו לשמוע. פשוט להיות מודעים. תהיו קשובים לדממה שמאחורי כל קול.
קואנים (חידות שכליות שמטרתן לשבור את התהליך של חשיבה הגיונית, כדי שהשכל יוכל לפעול על מסלול חדש ולפעול בצורה חופשית)
"לגוף שלך יש מיקום מסוים בזמן ובחלל. היכן אתה? לגוף שלך יש גיל מסוים. מה גילך? בתור אינדיבידואל יש לך שם. מה שמך?"
"אם יש לך בטחון, אינך בטוח בעצמך. אם אתה צודק, אתה ללא ספק טועה. אם אתה מכוון נכונה על המטרה, כבר פגעת במרכזה. כל הדברים כוללים את הפכיהם. כיצד זה יתכן?"
הגינה: דמיינו את עצמכם בתוך גינה. זו אינה גינה שאתם מכירים מהחיים החיצוניים שלכם, אלא כזאת שקיימת רק בדמיון שלכם. תהיו באמת במקום הזה. תרגישו את האדמה ובאוויר. תביטו סביבכם. תתחילו ללכת ולבחון אותה. תהנו מהיותכם שם, תספגו את האוירה ואת היופי של הדברים שצומחים סביבכם.
כוח פנימי: תהיו מודעים לנקודת האיזון בגוף שלכם, למרכז הכובד שלכם. תאתרו נקודה זאת בבטן שלכם. שבו דוממים לגמרי ותהיו מודעים לכל כוחות הכובד שמאזנים אתכם. תהיו כמו סלע, בלתי ניתנים להזזה וחזקים. דמיינו את הסלע הזה ודמיינו שהוא מכיל את מקור כל הכוח שלכם- גופני, שכלי ורוחני. תהיו מודעים לתכונות הסלע שלכם. תהרהרו בחוויה הפנימית של כוח שאתם מכילים, שמיוצג ע"י הסלע הזה. תהרהרו בכוח פנימי. (מתוך הספר מדיטציה של ביל אנדרטון) ועוד אחת שאני מאוד אוהבת: תשבו בשקט, ותרגעו. תדמיינו את עצמכם במצב הכי טוב שאתם רוצים- גופנית, נפשית ורוחנית. אחרי כמה דקות תדמיינו ככה אדם אחר שאתם מכירים, ואח"כ תראו את כל העולם במצ הכי טוב שאתם רוצים

tmaz

New member
הלהבה הסגולה

מדיטציה שעוזרת להתנקות מכל דבר שכדאי להתנקות ממנו, פיזי או רגשי. אני מאוד אוהבת אותה: שוכבים או יושבים בצורה נוחה. נושמים נשימות עמוקות ורכות. מדמיינים להבה בצבע סגול בהיר, שנכנסת לגוף מכפות הרגליים ומתקדמת למעלה, ובדרך מאכלת את כל המיותר, כל הצטברות של רגשות שליליים או מבנים מנטליים שהיו רלוונטיים בעבר אבל עכשיו כבר לא, או בעיות פיזיות. מקפידים שהלהבה תעבור דרך כל הצ'אקרות. מדמיינים אותה זורמת דרך מערכת העצבים, או דרך כלי הדם, ומגיעה לכל מקום בגוף. המנטרה שחושבים או אומרים תוך כדי: "אני הלהבה הסגולה, בהתגשמות, בפעולה". אחר כך, בכל מקום שהלהבה עברה בו וניקתה, והשאיה חלל ריק, ממלאים את המקום באור לבן. שכל הגוף יתמלא באור. תוך כדי המדיטציה אפשר להיות מודעים לאיברים השונים שהלהבה עוברת דרכם, "לראות" אותם בעיני רוחכם ולהכיר יותר טוב את המצב שלהם: האם במקום מסוים יש תחושה של כיווץ, או צבע אחר, או תחושה שאיבר מסוים הוא "חסום" וקשה להגיע אליו. למדתי אותה מהתלמידים של שלנדה סאי מה, והיא תמיד עושה לי טוב.

tmaz

New member
תודה גם לכן! ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

מקווה שזה בסדר אם אציץ פה מדי פעם ואולי אפילו אכתוב יום טוב ומבורך.

למעלה