מדיטציות בספרים

מדיטציות בספרים

לא ספרי הדרכה, אלא בסיפורת!!

מכירים??

סיפורים שבהם מופיעה מדיטציה?

שאלתה של Anne of green gables מפורום ספרים וספרות...

lightflake

New member
יש הרבה איזכורים בספרות ובקולנוע לעולם כאשליה

או לחיים כחלום... על מדיטציה ממש פחות נתקלתי כנראה כי פחות יש מה לספר על זה חוץ מסיפורים על נזירים בודהיסטים וכאלה...

"בעולם המשונה הזה, לחיות פירושו לחלום, וכל אחד מאיתנו אנוס לחלום את מה שהוא, עד שיקיץ מזה. המלך חולם שהוא מלך, והוא חי לו באשליה הזאת, מצווה, שולט, מדיח; וכל תהילתו כתובה על חול, והמוות הופך אותה לאפר. מי האיש שירצה למלוך, אם יֵדע מראש שהמלכות היא חלום, וסופו להתעורר בחלום קר של מוות? העשיר חולם על נכסיו, העני חולם את עוניו, האדם המצליח חולם על הצלחה, והאדם העמל חולם על תקווה, המענה והמעונה שניהם חולמים, חלום על כאב, כל אדם חולם את חייו. ואני חולם שאני מוטל כאן, כבול באזיקים, וחלמתי חלום אחר, מלא פאר והדר. אז מה הם החיים האלה? הכל רק הזיה, אשליה, צל חולף, בדיה מצוצה מהאצבע. כל הישג אינו אלא חלום, כי כל החיים הם חלום. והחלומות הם רק חלומות."

- קַלְדֶרוֹן דֶה לָה בַּרְקָה / החיים הם חלום. תרגום: מאיר ויזלטיר

"עכשיו אתה מבין, שכל הדברים הללו לא ייתכנו אלא בחלום.
אתה מבין שאלה אינם אלא שגעונות ילדותיים, פירות מטופשים של דמיון שאינו מודע לעיוות של עצמו - במילה אחת, שאלה חלומות ואתה יוצרם. סימני החלומות חשופים כולם, היה עליך לזהותם מוקדם יותר.
זאת האמת, כפי שחשפתי אותה לפניך: אין אלוהים, אין יקום, אין מין-אנושי, אין חיי העולם-הזה, אין גן-עדן ולא גיהנום, הכול חלום - חלום אווילי וגרוטסקי.
דבר אינו קיים מלבדך. ואתה אינך אלא מחשבה - מחשבה תועה, מחשבה חסרת תועלת, מחשבה חסרת בית, הנודדת אבודה בין הנצחים הריקים!"

- מארק טווין / הזר המסתורי

אסף ב6

New member
מוסאשי

ספר ממש טוב שהשפיע עליי הרבה בתקופת זמן מסוימת. חלק גדול מהספר מתכתב עם הזן והשפעתו על החיים של מוסאשי.

בהתאם, מיאמוטו מוסאשי האמיתי, אני אפילו משער שאתה מודע לזה, היה מאוד עמוק בזן בודהיזם.

שיבומי

רומן די מפורסם כמדומני... שבמהלכו הגיבור לומד, עד כמה שזכרוני מדייק מבעד לשנים, להגיע לריכוז מוחלט בעת מדיטציה.

יש ספרי ביוגפריות של יוגים מפורסמים

מן העבר.

יש בהם גם ספרים על נשים מוארות.
אני נזכרת כרגע רק בספרה של הלנה אולסון. נזיר בבית.

נדמה לי שגם בשוגון היו קטעי מדיטציה

בעיקר סביב טקסי שתית התה והחראקירי.

יש את "התקדשות" שינוקא אוהב להזכיר

ספר נהדר... אשר כתוב כסיפור.
יש בו הרבה מדיטציה ותיאורי מדיטציה.

ינוקא1

New member
אכן ספר מדהים מדהים מדהים.

לקח לי הרבה זמן עד שהבנתי את ערכו.
המחברת גילתה בספר אולי חמישית מהידע שהיא קיבלה , וגם זה מאוד מוסתר.
צריך לקרוא אותו כמה פעמים כדי להבין אותו.

לקח לי זמן עד שהייתי בכלל בשל אליו. בפעם הראשונה שקראתי אותו , הוא לא דיבר אלי. רק כמה שנים אחר כך הגעתי למצב שהייתי ראוי לו.
יש לתיאוריה שם גם המון ישומים מעשיים , זו בעצם הפיזיקה של אטלנטיס. רק שכמובן צריך זהירות.

הספר הזה ביחד עם "מעבר המכשפים" של טאישה אבלאר - בנו אותי.

neophile

New member
אני חושב שיותר מעניין לשאול

לגבי סופרים שלמדו איזוטריקה שזה כולל בתוכו את כל מה שאפשר לדעת על מדיטציה בצורה מילולית כמובן .

ואז מעניין לראות את הספרים שאותם ספרים כתבו שלא בהכרח עוסקים במדיטציה פרופר או שמזכירים אותה אפילו בשם הזה .

תודה לכולם על התשובות

אני בטוח שיש לי על קצה המחשבה עוד כמה... אחד לפחות...

למעלה