מדיטציה

godsun

New member
מדיטציה

מי יכול להמליץ על אתר שבו אוכל ללמוד איך לעשות מדיטציה מסוגים שונים או לחילופין מי יכול להמליץ על מדיטציה מסוימת ?

מלוואח

New member
הייתי ממליץ לעצום עיניים, כל יום

למשך 10 דקות. זהו. להתחלה זה טוב. אם אתה מחפש משהו מיוחד, קפוץ למשביר לצרכן, שמעתי יש שם מבצעים, חבל על הזמן...

אינקה

New member
אל תתרגש מהתגובות הציניות שלנו

האנשים בפורומים השונים לא ממש סובלנים לשאלות מסוג זה המחייבות פירוט רב והתפלספות מועטה. הבעייה היא שנוצר רושם כי הנך מחפש/ת (לא ציינת אם זה את או אתה) טכניקה, בעוד אנו עוסקים במהות. הבעייה הנוספת היא שבד"כ כל אחד כאן "מתנדב" ללמד תמורם סכום "סמלי" זה או אחר, אבל לא נעים לו להציע את עצמו, שהרי מה עם האחרים בפורום? אם תענה/י על השאלה למה לך לעזאזל להתעסק עם מדיטציה אנסה לעזור.

godsun

New member
סופסופ מצאתי אינקה

התשובה לשאלתך הינה לצורך מציאת שלוות נפש או לחילופין הרגעת נפש מיוסרת...

אינקה

New member
יש כאן הבדלים של גישה

ודאי אתה כאן כי שמעת שמדיטציה היא טכניקה להרפיה, שליטה עצמית ריכוז וכו´ אכן מצבים אלו מלוים בשלבים אלו ואחרים אימון פרה-מדיטטיבי, אך מדיטציה מתעלה מעל כל אלו במשמעות היותה חיפוש עצמי אמיתי. חיפוש עצמי כזה מתעלה מעל תשובות מילוליות (אני כזה וכזה, איני כזה ואחר) ועוסק במהות האמיתית אשר היא זו ש"חושבת". מהות זו ("יודעת") מאמינה שהיא "אני" נפרד מן ה"עולם" וכי היא עושה וחשה וחושבת. התהליך האמיתי של ה"אימון" במדיטציה הוא החיפוש אחר המהות האמיתית שלנו. כדי להיות מסוגלים להגיע למהות זו אנו מנסים "לעצור" את העולם הנע סביבנו ולבחון את התהליכים אשר מתרחשים בתודעה שלנו (תודעת ה"צופה") והקשר בינם לבין התהליכים ה"חיצונים". משום כך ה"טכניקות" אכן עשויות להביא לאיכויות להן אתה מצפה, אבל תחטיא את המטרה אם תלמד מדיטציה מתוך השאיפה להשיג איכויות אלו. אם הנך רוצה להשיג איכויות אלו בלבד (הרפיה, שלוות נפש, ריכוז...) באפשרותך לעסוק בדמיון מודרך, יוגה, טאי-צ´י ושיטות אחרות אשר להן מכנה משותף מסויים והן מעניקות בקלות רבה יותר את האיכויות אשר אתה מחפש. אם לחילופין הנך מחפש תובנות עמוקות יותר לאין שיעור... (מה שלא נראה לי כרגע על פי מה שספרת על מצבך האישי) אולי מדיטציה היא בשבילך. בהצלחה!

למעלה