מדיטציה למתחילים

..nooky

New member
מדיטציה למתחילים

שלום לכולם, אני מאד רוצה להתחיל לעשות מדיטציה.. אין לי שום מושג איך עושים את זה, מה אני אמורה להרגיש, בקיצור אם מישהו יוכל להסביר לי איזה מדיטציה אני אמורה לעשות ואיך אני אמורה לעשות אני אשמח מאד.. יום טוב! נוקי

smile2life

New member
נשימה מודעת

זה הבסיס לכל דבר כמעט. כשתתקדמי הלאה תוכלי ללמוד עוד ועוד שיטות. בינתיים נתחיל בנשימה מודעת:

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מדיטציה זו סיבה טובה לויכוח וגם

מדיטציה היא המקום הפנימי בו אנו רואים (ומרגישים) את עצמנו כל כך ברור, נקי וטבעי שאין לנו צורך בשום שאלות ובלבול ואיו שום חוסר הבנה עצמית ואין שום צורך במחשבות. אז איך מגיעים? אז קודם כל נשאלת השאלה למה אנחנו לא נמצאים "שם" כל הזמן. התשובה היא בטעות התפיסה שלנו שגורמת לנו להזדהות שגוייה עם גוף, חברה, שם, מין, "אופי" וכו´ - ומכאן גם רצון לקבל, להמנע מכאב, משיכה אל "הנאות" וכו´, אנחנו מפתחים זכרנות, מחסומים, פחדים... כל זה כמובן מוסיף לבלבול הפנימי והתהליך הזה מזין את עצמו ומוביל לחוסר הרמוניה. קודם כל צריך (נו טוב - רצוי מאוד) להבין מה זה מדיטציה.אחר כך לאמץ איזושהי שיטה "להתנקות" מהמחסומים ולצאת מן הדינמיקה של הבלבול העצמי, מחשבות שליליות (והן כולן שליליות, גם כשהן נראות "חיוביות"!) וההזדהות הכוזבת. אחרי אימון מספיק בשיטה כזו (או הבנה מלאה של משמעות ה"מדיטציה") ההפרעות נחלשות אנו פשוט חוזרים למצב הרמוני ומאושר זה. הקשבה לנשימה זו טכניקה אחת, אך איני ממליץ עליה שכן הנשימה רגישה מאוד ויש להיות מודע לה רק "כדרך אגב" כדי לא להשפיע עליה. אחרת אימון כזה יכול לגרום נזק. במדור מאמרים כאן מופיע מאמר על ה"מאסטר ויפאסנה" שאני מלמד, את מוזמנת לקרא. אך בכל שיטה שתבחרי, מה שחשוב הוא שתביני כי הדרך אל עצמך עוברת בחוויה אישית ספונטאנית ומהנה. אל תתני לאף אחד לקחת ממך את השליטה לגרום לך לחוש "לא מבינה" או לספר לך אחרת. תצליחי,
אינקה

drall

New member
נוקי חביב

כפי שאתה בוודאי רואה יש בפורום הזה לינק ל"מאמרים" שם תמצא בוודאי איזו טכניקה שתמצא הולמת בהצלחה דרול

..nooky

New member
תודה רבה! :-.)

תודה רבה לכולם על כל העזרה. מקווה שעכשיו אני באמת אתחיל לעשות עם זה משהו, ודרך אגב אני נוקי חביבה - לא חביב :-.) נוקי

למעלה