מדיטציה ותזונה

ofranir

New member
מדיטציה ותזונה

שלום לכל הנמצאים! שמי עפרה ואני עובדת בפנימייה שבה מתגוררים איתי ועם משפחתי עוד עשרה ילדים, המתח הוא עצום וכן הגעתי למצב שכמעט ולא נותר לי פנאי לילדים שלי וכן לעצמי. את בני הקטן רשמתי לגן הנקרא "יוגה גן" על כל המשתמע מכך וזה נפלא הילד הרבה יותר רגוע ונינוח. היות והוא סובל מאסטמה שינינו לו את התזונה. לאחרונה התחלתי ללכת גם ליוגה ולעשות מדיטציה (גם אני אסטמטית)ושיניתי את התזונה באופן קיצוני - חדלתי לאכול מוצרי בשר, דגים, ביצים, שום ובצל והרגשתי נפלא אך אט אט הצורך במזונות חזר ופחות ופחות עשיתי יוגה ומדיטציהומאוד קשה לי ל"משוך" את עצמי חזרה להיכן שהייתי. אשמח לקבל תגובות ואף לקבל עידוד ומידע על היוגה והקשר לתזונה, איך אפשר להפוך לצמחוני מבלי לחזור אחורה כי אני בהחלט מודעת לכך שזה עושה לי טוב בריאותית ונפשית. תודה עפרה

drall

New member
זה באמת יפה

תמיד שואלים אותי "מתי עושים מדיטציה ?" ואני עונה "כשאין ברירה אחרת." בדרך כלל אנשים לא מבינים את התשובה הזאת אבל אני משוכנע שאת תביני. כשניטש התרגול היומיומי כתוצאה מ"קצב החיים" ,שוב האנרגיות נתקעות , התודעה מתערפלת וההרגשה מתחרבנת. זה הזמן לשפוט את אורח החיים ולשאול אותו "הלנו אתה אם לצרינו?" מי שחווה את האמת לא יכול להחליף אותה , הזיכרון הזה של העונג , של הבריאות של עושר האנרגיה , ירדוף אותו. אין דרך חזרה. בסופו של דבר ההרגשה שלך תהיה כל כך גרועה עד שהבועה של הסטנדרטיות תתנפץ ותכריח אותך לשוב לאורח חיים מאוזן. אבל למה לחכות? יוגה , מדיטציה , אוכל טרי וגדוש באנזימים זו המחוייבות שלך לעצמך. רק אחרי שאת מצליחה להביא את עצמך למצב הולם , את יכולה להרשות לעצמך להשקיע בעבודה ,או במשפחה או בתחביבים. אני משוכנע שאת מבינה בדיוק על מה אני מדבר. תעשי לעצמך טובה ותתחילי כבר היום בהצלחה דרול

אינקה

New member
תאכלי מה שאת רוצה ../images/Emo20.gif

הגוף שלך כבר יגיד לך מה את רוצה. לא ממש אפשרי לוותר לאורך זמן על חלב ביצים ודגים. את כבר תמצאי את האיזון הנכון בניסוי וטעייה. גם בדגים יש הבדל בין טונה לסול, ובכל מקרה רצוי מזון אורגני - זה ישפר את התזונה לאין ערוך. מידי פעם אפשר גם לחטוא בעוף אורגני - שוב, את תקבעי את המינון. בשר אדום זו כבר בעייה גדולה יותר, הרכב הבשר דומה מאוד להרכב הגוף שלנו, וחזיר יותר מכל, כך שבאכילת בשר אדום יש קניבליזם סימלי ומעשי. המיצים אשר מערכת העיכול נדרשת לייצר על מנת לעכלו מעכלים גם את הבשר שלנו, ומכאן תהליך המזין את עצמו בהזדקקות לתחושות כאב אלו המתפרשות באופן שגוי כרעב. כמה שהכאב גדול יותר, כך ההזדקקות (תאווה) גדולה יותר, וזה נכון גם לגבי כל דבר אחר בחיים. בהודו יש 3 קסטות - הברהמינים אינם אוכלים בשר כלל ועוסקים בחיי רוח בלבד, השאר אוכלים בעלי חיים "טהורים" וצמים לפעמים כדי להתנקות, והטמאים אוכלים הרבה בשר כדי שיהיה להם כוח לעבודות הבזויות. ביהדות פטרו את הבעייה במערכת צומות ומאכלים "חגיגיים" היוצרים איזון עם גרמי השמיים המשפיעים על התודעה (אור) ומביאים (אמורים לפחות להביא) את המאמין באופן נקי יחסית למקומות הרוחניים להם הוא צריך ל"עבודת ה´". מאחל לך שתמצאי את האיזון שלך,
אינקה

למעלה