מדיטציה וטראומות

מדיטציה וטראומות ../images/Emo4.gif

היי לכולם רציתי לשתף אותכם בבעיה שיש לי ....אז ככה אני כבר מזמן הבנתי שכל הבעיות שלי נובעות לא מהאנשים או מסיטואציות מסויימות ..אלא מהמיינד שלי ...מהמחשבות האלה ..שבעצם אני לא שולט בהם ..אלא הם בי ... ואז החלטתי שאני רוצה לישלוט במיינד ...וקראתי על זה מלא ספרים .. והבנתי שהדרך לשלוט במחשבות זה לעשות מדיטציה ..אז התחלתי לעשות מדיטציה (לישכב על הגב , ולהתרכז בנשימות ..וכל פעם שאני שם לב שהמחשבות מסיטות אותי מההווה ..לוקח נשימה עמוקה וחוזר אליו) קיצור , אני הייתי ממש להוט לשלוט בהם והתחלתי להרחיב תמדיטציה לחיי היום יום ..(בזמן הנהיגה, בהליכה ברחוב, באימונים , שאני עם אנשים אחרים,בכל מקום ) ומה שקרה זה
-------------------- בזמן הנהיגה פתאום התחלתי לדמיין שמכל מקום יכול לקפוץ לי ילד לכביש , או מה יקרה אם אני אכנס במכונית שמלפניי ...וכל מיני סרטים מטורפים שממש לא הייתה לי שליטה עלהם באותו רגע ...או שהייתי עובר במקומות סואנים..כהולך רגל ...והייתי כל כך מודע לכל מכונית שעוברת ולכל הרעש והתנועה שמסביב עד שכימעט התחרפנתי (ממש כמו שאם תשימו אינדיאני שכל החיים היה בטבע , באמצא צומת אז ככה הוא ירגיש) ואז הפסקתי עם המדיטציה ...וניסיתי לחזור לחיים נורמלים..וגם אם זה לא היה ממש מספק ..זה היה בטוח...עכשיו עברו שנתיים ואני כבר בן 20 ..ואפשר להגיד שהתגברתי על הטראומות
ואני מרגיש יותר חזק .. כבר שבוע אני עושה מדיטציה כל יום ...אבל לא יותר מ20 דקות ..ואני גם לא מרחיב את זה לחיי היום יום אבלל פה הבעיה ..אני מרגיש שזאת המטרה שלי ! ..לישלוט במיינד ..ואני יודע שזה כרוח בהרבה מאמץ ומישמעת עצמית ואני מוכן להקריב המון בשביל המטרה הזו ...אבל אני לא טמבל
אני לא רוצה לחזור שוב על אותן טעויות................. אז איך אני ממשיך מכאן
יש רעיונות
תודה מראש וסליחה על המגילה (קשה להפסיק לכתוב אחרי שהתחלתי ) שי

שליטה ומיינד

הי שי ההבנה שהסבל נובע מהמיינד והרצון להשתחרר חיוניים אבל כל אחד צריך למצוא את שביל הזהב המאוזן שמתאים לו למימוש הדרך נשמע שלקחת שביל קיצוני (בשבילך) שחזר כבומרנג, עם להיטות יתר, בלי הדרכה מתאימה מה יקרה לנורה אם תעביר בה זרם גדול מדי? מי הוא זה שרוצה לשלוט במיינד? מי מוכן להקריב המון? ולמה? המיינד שולט בך, אתה תשלוט בו, מאבק שליטה יביא לקונפליקט וניגוד בתוך עצמך, האני מציב הרבה מלכודות... כל שנדרש הוא התבוננות ללא שיפוט או היצמדות חושים רגישים יותר ומודעות ערה יותר יתקבלו בברכה ע"י מקור מים, עצים, ציפורים, אולי תמצא מקום עם מקצב טבעי (לעומת שאון העיר) לתרגול מומלץ גם לתרגל בעזרת הדרכה של מורה וקבוצה, לפחות בהתחלה, באופן הדרגתי ואיטי, לאור ניסיון העבר

brandy1

New member
לשי.

לאחד מהמנזרים הגיע תלמיד צעיר ושאפתן אחרי כמה ימים במנזר נפגש התלמיד עם מורה הזן שואל התלמיד את המורה כמה זמן יקח לי להגיע להארה? עונה לו מורה הזן 5 שנים . התלמיד ממשיך ואם אני אלמד קשה ויקדיש את כל הזמן שלי כמה זמן יקח? 10 שנים עונה המורה. כאשר עין אחד היא בדרך ועין שנייה במטרה הזמן הוא כפול. בקיצור שים לב לדרך .

פתרונות אפשריים לקשייו של התותח

אנסה לתת תשובות הולמות לקשיים אותם העלית, ואחלק את תשובתי לשתיים. החלק הראשון נוגע לגישה שמן הראוי שנטפח כלפי התירגול שלנו והחלק השני יעסוק בפרקטיקות מדיטטיביות שונות שאפשר לתרגל בסיטואציות שונות במהלך חיי היום יום. גישה: קודם כל עלינו להגדיר (פחות או יותר) את המטרה שלשמה אנחנו מתרגלים ואת הציפיות שלנו, אולם משאנו מתחילים לתרגל עלינו להניח את המטרות והציפיות שלנו בצד ולהפנות את כל תשומת לבנו למדיטציה עצמה, מבלי לרצות להשיג ולצפות שום דבר. המדיטציה היא תירגול חוזר ונשנה של המיינד שלנו, אבל כיוון שהמיינד מורכב, עדין וחמקמק התירגול דורש זמן, סבלנות, והתמדה. כדאי לנו להישאר רגועים כלפי התירגול שלנו ולא להתאכזב כשהמדיטציה לא כפי שאנחנו מצפים שתהיה. דבר נוסף הוא שלא משנה מהי הטכניקה אותה אנו מתרגלים, אליה אנו נצמדים והופכים כל דבר אחר שעובר בתודעתנו למשני ביחס לטכניקה. לדוגמה, אם הטכניקה בה אנו משתמשים היא ההתבוננות בנשימה, כל פעם שתשומת-לבנו נודדת אחר המחשבות, הדמיונות, המראות והקולות אנו מחזירים את תשומת-הלב בעדינות אך בתקיפות אל הנשימה, בדומה לסירה הקשורה למוט בחוף אך צפה על פני המים, כשהים עולה והגלים מנענעים אותה בפראות, אנחנו בודקים את חוזקו של החבל ואם צריך מהדקים אותו. ודבר אחרון לחלק זה של תשובתי הוא שחשוב לזכור שמדיטציה היא גם הטכניקה איתה אנו עובדים ובה משתמשים, וגם המצב שבו המיינד יהיה בזמן התירגול, כלומר לא כל פעם כשאנו מתרגלים את הטכניקה אנחנו נכנסים למצב תודעה מדיטטיבי. כמו כן אל לנו לצפות שהמדיטציה תהיה מליאה בתחושות טובות או לפחד מתחושות מפחידות: גם אלה וגם את אלה אנו נוטשים וחוזרים אל הטכניקה. הפרקטיקות המדיטטיביות השונות ההתבוננות בנשימה היא טכניקה שאמורה להתבצע בישיבה, ולא בתנוחות-גוף אחרות וגם לא במצבים שונים שהיום-יום מזמן לנו. היא נועדה לשכך ולהרגיע את המיינד וגם את הגוף, וככזאת היא לא מתאימה למצב של פעילות אינטנסיבית. מה שיתאים לפעילות אינטנסיבית יכולה להיות מדיטציה שבה המיינד במקום להיות ממוקד באובייקט מדיטציה יחיד ויחסית מצומצם (כמו הנשימה למשל) המודט ירחיב את מודעותו לכלל המידע שנכנס דרך החושים אל המיינד מבלי להיות ממוקד באופן ספציפי על אף אחד מהאובייקטים הללו שהמיינד תופש, ולאפשר (מתוך מודעות ותשומת-לב) למיינד לנוע בחופשיות. במקרה שתיארת למעלה חלקים מסויימים במיינד שלך פשוט התמרדו כנגד הניסיון שלך לשלוט בהם, ולכן "חטפת" מעצמך קצת "מכות מנטליות" בצורה של הזיות מפחידות. ויכול להיות מאוד שגם צמצום פעילותך המדיטטיבית לפרק זמן מוגדר ביום הוא הדבר הנכון ביותר שעליך לעשותו בשלב זה של תירגולך. ולסיכום: שנה את הגישה, נסה להיות יותר רגוע ופחות אובססיבי ביחס לרצונך להשיג "שליטה" על המיינד שלך, ושאל את עצמך: מיהו בך זה שרוצה לשלוט במה? או במילים אחרות, הגדר מיהו שייקה התותח ומהו המיינד בו הוא רוצה לשלוט? בהצלחה,
שנטידווה

קודם כל ../images/Emo51.gif על התגובות

הם באמת עזרו לי ועודדו אותי
ושנטידווה בקשר למה שאמרת " הגדר מיהו שייקה התותח ומהו המיינד בו הוא רוצה לשלוט ?" אז חשבתי הרבה ומה שעולה לי ...זה "מאיפה אני יודע ?!!?!?" אם נגיד אני יצליח להגדיר, איך זה בדיוק יעזור לי ? שיהיה בהצלחה לכולכם בתרגול
שי אהה ויובל אני אשמח לדעת מה אתה ממליץ לי !

דמיין לעצמך, שייקה

שהתודעה שלך היא מגרש משחקים ענק, ויש בן המוני משחקים וצעצועים מסוגים שונים, את רובם אתה לא מכיר לא בצורה ובמבנה שלהם ולא בתפקיד ואופן השימוש, וכמו כן הם מגובבים בערימות ענק אחד על השני בבלגן נוראי. אם תירצה לחקור, להשתמש ולממש את האפשרויות הגלומות במגרש המשחקים הזה על כל המשחקים והצעצועים שבו, דבר ראשון יהיה עליך לסדר אותו כדי שתוכל לראות את כל מה שיש לך בבירור, לאחר מכן תתחיל לחקור את השימוש והמטרה של כל אחד מהמשחקים והצעצועים ע''י התנסות בהם לפחות עד שיהיה לך מושג כללי מהו מה ואיך אתה משתמש בו. אחרי שעשית את זה אתה תמקם את אותם משחקים וצעצועים שמסיבה כלשהי מצאת בהם עניין גדול במיוחד במיקום מרכזי במגרש המשחקים כדי שיהיו נגישים לך בקלות וכדי שתוכל לחקור, ללמוד ולהשתמש בהם במלוא הפוטנציאל שלהם, ואת המשחקים והצעצועים האחרים תשאיר ממוינים ומסודרים בפינות אחרות במגרש כך שגם הם יהיו נגישים למחקר, למידה ורכישת מיומנות בהם (אם הם עדיין יעניינו אותך) מתי שהוא בעתיד. לאחר שכל זה יתבהר לך, תוכל ביתר קלות במה עליך להשתמש ואיך להפיק ממנו את המירב כדי שתוכל להגשים את מטרותיך. אם תזהה ותלמד את אותו אחד שבך (שייקה התותח) שרוצה לשלוט באחר שבך (המיינד של שייקה התותח) שגם אותו תזהה ותלמד, תוכל לעשות זאת ביתר קלות. אבל כמו שאמרתי בהודעתי הקודמת: קודם כל המטרה שלך חייבת להיות בהירה וברורה שכן אם לא, הדחף הראשוני שאיתו יצאת למסע שלך יאבד מכוחו ויתפזר אל אותם מקומות שייתכן שלפחות כרגע, בשבילך הם שבילים ללא מוצא. האם הייתי מספיק ברור

למעלה