מדיטציה בהודו

מדיטציה בהודו

שלום לכולם אז התחלתי את מסעי בהודו, ולאחר כשנתיים של תרגול לבד במדיטציה פשוטה על נשימה, אני מחפש מקום ללמוד בו באופן מסודר, חצי אינטסיבי ומעלה. אין לי כרגע סגנון מועדף, אך מדיטציות בסיסיות, נכון לעכשיו, מושכות אותי יותר ממדיטציות דמיון מודרך ואושו וכדומה. ויפאסנה כרגע איני רוצה לעשות. אני נמצא כרגע בדראמסלה ומתכוון לטייל כחצי שנה, לעזוב את דראמסלה בעוד כחודש ולרדת לרישיקש ודרומה. הצפון לא מעניין אותי. בדראמסלה יש את טושיטה, שנראה מאוד מרשים ומלמד מדיטציה בודהיסטית ובודהיזם, נושא שגם מעניין אותי מאוד, אך לצערי הם לא עורכים קורסים כרגע עד לתחילת העונה. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מקומות לימוד..! (עם עדיפות על דראמסלה בצפון או כל מקום אחר בדרום הודו) המון תודה איתמר

נהראש

New member
אתה במקום הנכון

מכיוון שאיני מכיר איני יכול להמליץ לך. מצד שני ארמוז לך רמז : חפש את מה שכבר יש, אז לבטח תמצא... בהצלחה

annandi

New member
מדיטציה בהודו

אני חוששת שאין הרבה מקומות בהם ניתן ללמוד באופן מסודר מדיטציה, למעט הויפסנא של גואנקה, טושיטה והאשרם של אושו. כן יש אשרמים בהם אתה יכול לתרגל עצמאית או ללמוד יוגה (ברישיקש אני בטוחה שתמצא). אני יכולה להמליץ לך על שלושה מורים נפלאים שמלמדים מדיטצית ויפסנא, אבל לא כמו הויפסנא של גואנקה. הריטריטים הם מאוד רכים, בהם עושים מדיטציה בישיבה, עמידה ושכיבה. באתר שלהם תוכל למצוא מידע עליהם (אלו שתי מורות מערביות ומורה הודי מקסים). ב-upcoming events, ראיתי שיש ריטריט עם אג'אי, המורה ההודי במהרשטרה בנובמבר. הוא בכלל הינדי, ומלמד מדיטציה של תשומת לב. הוא מורה פשוט נפלא. בינואר יש ריטירט עם אג'אי וג'מה בטירוונאמאלאי בטמיל נאדו. שוב, זה רחוק מהסיגנון של גואנקה, ואני ממש ממליצה אם אתה רוצה לתרגל עם מורים נהדרים. בכלל טירווונאמאלאי זה מקום שיש בו הרבה מורים שמעבירים סטסנגים, ואם יש לך זמן, כדאי להגיע. אם אתה יכול להגיע לנפאל, אז יש את מנזר קופן, שמעביר קורסים כמו בטושיטה ואף יותר (זה אותו האירגון). גם מאוד מומלץ. בהצלחה.

הצופה.

New member
אהלן איתמר

בכניסה להודו מצד ימין יש מכונית ירוקה מאחוריה יש בית ספר לריתמיקה בפנים יש מורה עם שיער אדום ויש לה תוכי שמדבר אידיש התוכי מוצאו מהאצטקים והבעלים שלו היה עושה מדיטציה אני לא זוכר את השם שלה (הצחקת אותי)

הצופה.

New member
זה כמו שהודי יבוא לטיול בישראל

וישאל בפורום תנך בהודו איפה לומדים תנך בישראל אותי זה מצחיק זה נגד חוקי הפורום לצחוק?

drall

New member
אשראם אושו שבפונה

הוא המרכז הגדול בעולם ללימוד מדיטציה . ניתן להשתתף בו בקורסים ארוכים וישנן גם הדרכות של טכניקות פשוטות וקצרות מדי יום. חוץ מזה , ניתן לדבר שם עם מומחים למדיטציה מהשורה הראשונה. וחוץ מזה , זאת פונה , עיר הודית ברמה שלא הכרת. הנה האתר של האשרם www.osho.org אתה יכול לקרוא על העיר בויקיפדיה העברית http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%94

אני זוכרת שאמרת לא מזמן

בדיון שקיימנו על נזקי מדיטציה, שבפונה לא מלמדים מדיטציה. למעשה, זה היה הבסיס לטענתך באותו דיון שבפונה אין ולא יכולים להיות נזקי מדיטציה. אמרת שיש שם כל מיני דברים וכל מיני קורסים אבל הם לא "מדיטציה". אז אחת ולתמיד - מלמדים שם מדיטציה, או לא?

אבל הנה,

גם בהודעה שעל שלך וגם זו שמתחת דרול אומר שמלמדים מדיטציה, והוא לא מדבר על *עושים* מדיטציה. בהודעה הראשונה שלו בשרשור הזה דרול כותב- "אשראם אושו בפונה הוא המרכז הגדול בעולם ללימוד מדיטציה. ניתן להשתתף בו בקורסים ארוכים וישנן גם הדרכות של טכניקות פשוטות וקצרות מדי יום." (ההדגשים הם שלי) בהודעה השניה שלו דרול כותב- "אבל בפונה לומדים מדיטציה, לומדים הרבה מדיטציה. איך לומדים? דרך התרגול הרבגוני והיומיומי שהוא אמנם לא חובה אבל הוא חלק מסדר היום והשתתפות בו נפוצה מאוד." אנחנו לא מדברים כרגע על האיך, אלא על העובדה שבפונה מלמדים מדיטציה. וזה עומד לגמרי בסתירה לדבריו של דרול באותה הודעה שהאישה ממאדים הזכירה ושנמצאת כאן. נו נו, זמנים טובים הגיעו. דרול הפך לגדול, גדול כל כך שדבריו נזקקים לפירושים כדי שקוראיו לא "יטעו" בהבנתם. או שמא הבנאדם לא יודע את מה שמוחו חושב ואצבעותיו מקלידות?

drall

New member
נסתובבה כל היום

נחמד שאתה ומיס מזדנבת עמלים כל כך קשה כדי לחולל מהומה על מאומה. מי שיגיע לפונה , ידע אל נכון מה מלמדים ולמה לא מלמדים. מי שלא, רשאי להמשיך להפריח הנחות. ההודעה הקודמת שלי נועדה להכשיל ניסיון מכוער מאוד שלכם להטיל את הפגעים והליקויים שמצאו מומחים בשיטת גוואנקה על המולטיברסיטי של פונה. אני עדיין מצטמרר מהמידת הכיעור והניוול של ההתנהגות באותה הזדמנות ואני שמח על כך שעשיתי מה שכל אדם טוב והגון היה צריך לעשות.

drall

New member
מה שמלמדים בפונה

זה עשר או חמש דקות לפני כל טכניקה , מה לעשות. לפעמים אפילו לא זה. גם יש שם קורס של איך ללמד מדיטציה , אבל רק מעט אנשים הולכים אליו. זה לא משהו שמאפיין את פונה. אבל בפונה לומדים מדיטציה, לומדים הרבה מדיטציה. איך לומדים? דרך התרגול הרבגוני והיומיומי שהוא אמנם לא חובה אבל הוא חלק מסדר היום והשתתפות בו נפוצה מאוד. בסדר?

lost insight

New member
כתבת

"מושכות אותי יותר ממדיטציות דמיון מודרך ואושו וכדומה". אבל אצל אושו יש הרבה סוגים של מדיטציות, גם בסיסיות, וגם קורסים של ויפסאנה. המרכז של אושו מאד מומלץ. שמעתי שמומלץ גם לבקר בארונצ'לה (זה בדרום) באשראם של רמנה מהרשי (אני לא יודע אם מלמדים מדיטציה שם).

בת דמות

New member
טירוונאמלאי

tiruvanamalai, tamil nadu מקום מדיטטיבי :) אם תרצה ללמוד יש ממי ועם מי לתרגל. מסודר (בערך :)) נהיה שם בדצמבר עד פברואר תהנה

למעלה