מדיח כלים

קרן1967

New member
מדיח כלים

שלום לכולם,
אנחנו בהתלבתויות גדולות. הזמנו מטבח עם מיקום המדיח כמו בשרטוט.
בהתחלה המעצבת הציע למקם אותו משמאל לכיור (מטבח בצורת "ר"), אבל לא הסכמנו כי קראנו בפורום, שמדיח לימנים נוח יותר בצד ימין של הכיור וגם זה יוצא רחוק מהאי - האי ממוקם בערך מול המקרר. בנוסף לכך מדיח פתוח ישבית לנו מגירות שבהן אנחנו מתכוונים למקם את הכלים.
פתאום עלתה לנו מחשבה, שאולי מצד ימין של הכיור מקום של המדיח יהיה לא נוח כי הוא נמצא בין הכיור לכיריים וכשאני מבשלת אך אחד לא יוכל לפנות את המדיח.
מה דעתכם? להשאיר את המדיח כמו שהוא או להעביר לצד שמאל?
תודה רבה לכולכם על עזרתכם!

צ ב י ה 1

New member
נוח זה עניין אישי

בדירתי היום המדיח משמאל ובבית החדש תכננתי את המדיח מימין. מתרגלים לכל מיקום. מה שחשוב זה אם את רוצה לנצל ארון פינתי. אני לא מוצאת קשר בין המדיח לאי, אלה אם כן את מתכננת לאחסן שם צלחות וכוסות. חשוב שיהיה קרוב למגירות אלה.
באשר לריקון מדיח בזמן בישול, לרוב זה לא קורה. אף אחד לא אוהב שמסתובבים לו בין הרגליים בזמן בישול ועוד לריקון מדיח...הכי הרבה, בסוף הבישול את תכניסי מדיח בעצמך

merime

New member
אני הייתי ממליצה להעביר שמאלה

1. מיקום המדיח אינו משנה מבחינת אם אתה ימני או שמאלי. אחרי פעם פעמיים אתה מתרגל.
2. מבחינת נכונות העבודה במטבח זה יותר פונקציונלי כך.
3. מבחינה אסתתטית זה נראה יותר טוב
4. וסתם שאלה בשביל מה את צריכה שני נשלפי בקבוקים?

קרן1967

New member
אנסה לחדד קצת

קודם כל תודה רבה לכולם על העזרה.
אנסה לענות על השאלות.
האי יהיה מיועד גם לארוחות, לכן לפנות ממנו כלים למדיח (במקרה שהוא יעמוד בצד שמאל) יהיה קצת רחוק.
אני לא מתכוונת לנצל פינה, לכן אין מבחינתי שום בעיה, שהמדיח יעמוד בצד שמאל. אני מסכימה שבמקרה הזה מטבח יראה יותר אסתטי.
אני כמובן לא צריכה שני נשלפי הבקבוקים, אבל זה נוצר עקב העברת מדיח לצד ימין. בתוכנית שבה מדיח בצד שמאל היה סדר כזה: מדיח, ארון כיור, מגירות רחבות, מגירות רחבות, נשלף הבקבוקים אחד ליד הבילדאין.
מה דעתכם?

lank

New member
האופציה השנייה

מדיח בצד שמאל , כפי שאת מתארת כאן - זו האופציה הכי נכונה.
אין שייכות למיקום המדיח מהאי , כן יש שייכות למיקום הכיור!
את הכלים מפנים לכיור לפינוי הלכלוך ושטיפה קלה במים ורק אח"כ למדיח.

עיניין של נוחות

בדירה הקודמת המדיח היה משמאל - לנו לא היה נוח ולא התרגלנו.
בבית החדש התעקשנו שיהיה מימין.
גם אני לא חושבת שקשור למיקום האי או לכיריים.

דוכיפת11

New member
אצלי יש בצד שמאל, נוח לי מאד

ממש נראה לי שזה עניין של הרגל ולא שצד אחד יותר נוח מהשני.
אולי תחפשי חברה שיש לה מדיח במיקום כזה ותנסי לשים אצלה כמה כלים במדיח, תראי אם זה נראה לך משהו שתתרגלי אליו?

benny99

New member
אני ימני ואין בעיה עם מדיח בצד שמאל לכיור

בבית של ההורים שלי ובכל בית אחר שאני חושב על זה אני רואה שהמדיח נמצא בצד שמאל לכיור.
לא מכיר מיקום אחר
זה נוח ולא ממש משנה אם אני ימני או שמאלי.

לא לפחד לשים מדיח משמאל לכיור

קרן1967

New member
המון תודה לכולם

אני רואה שרוב בעד מדיח בצד שמאל.
כנראה שנלך על זה, במיוחד שזה יתן לנו עוד מגירות רחבות.

מרי פופ

New member
במקרה שלכם, צד שמאל יותר הגיוני

מכיון שמימין לכיור מצוי משטח העבודה שלך ועדיף אתה כלים המלוכלכים לשים בשמאל ולא גם כן על משטח העבודה.
אבל! בתור ימנית וסובלת מבעיות גב, מדיח בצד שמאל מצריך הסתגלות ולעולם לא יהיה נוח כמו מדיח בימין, מכוון שהפינוי וההעמסה שלו מצריכים הסתובבות עם כל הגוף ורכינה שמאלה ולא רק נטיה קלה לימין מהמותן, כפי שניתן עם מדיח בימין.
ועדיין אחרי שכתבתי כל זאת, במקרה שלכם אין הגיון מבחינת הזרימה במטבח, שהמדיח יהיה מימין לכיור.

יוספה 51

New member
אז אני אנחם ואומר לך שהיה לי מדיח

מצד ימין, וכאן בבית ההגיון אמר שמאל, כך עשינו, לא בלי קיטורים שלי, ובדיעבד אין שום בעיה, נוח. מבחינת העמסה, אפילו יותר נוח, מבחינת פינוי לא. בקיצור, בכל מקרה אין דרמה. לי לפחות.

למעלה