מדידת חשיפה

yosimo1

New member
מדידת חשיפה

באיזה מדידת חשיפה אתם משתמשים בדרך כלל?
או שלכל נושא צילום יש מדידה אחרת?
דיי מבולבל עם זה..

dudi4321

Active member
התרגלתי למדידת אמצע עם ריבוע הכי קטן

יוצר מעט פספוסים.

זה מורכב

ככלל, מדידת ספוט מהנושא מבטיחה שהוא יהיה חשוף כהלכה, אבל מתעלמת מהשאר. זה יביא לפיספוסים דרמטיים במקרה שהנושא כהה בהרבה מהרקע.
מדידת center weighted לרוב תיתן חשיפה מאוזנת או לפחות בת תיקון. יש לפצות על המדידה הזאת במקרה שהרקע בהיר מאד (למשל בשלג) או כהה מאד (למשל בהופעות).
מדידה מטריציונית מאפשרת למצלמה לנחש מהו הנושא ולחשב את החשיפה בעצמה. לעתים קרובות זה עובד.
יש מצלמות שיודעות לחשוף בהתאם לצללים או להבהקים. זה שימושי רק אם אתה ממיר raw.
ויש מצלמות שמראות את בהירות התמונה בעינית ולכן שיטת המדידה לא ממש חשובה.
&nbsp
בלי קשר לשיטה שאתה בוחר, כדאי, במידת האפשר, לצלם תמונת נסיון ולתקן בכל פעם שהסצנה משתנה.

prizman

New member
כמו ששאול כתב.

פעם נטיתי יותר למדידה נקודתית שגם בה יש אפשרות שינוי במצלמות אחדות.
כיום נוטה יותר לעדיפות מרכז אבל משמה בהתאם לנושא.
לא סתם נתנו את כל האפשרויות האלו, רק צריך לדעת איך להשתמש בהן ומתי.

sagiKor

New member
כשיש תצוגה מקדימה כמו במירורלס אז לא ממש משנה

רצוי להשתמש במטריקס (או שם מקביל את יצרנים שונים) כשהסצנה בעלת אזורי תאורה שונים או כשלא מחפשים להשיג תוצאה מסויימת אלא משהו כללי שאפשר אחר כך מקסימום לשחק איתו בעיבוד.

ספוט מתאים שרוצים חשיפה מדוייקת באזור מאד ספציפי, לדעתי זאת שיטה מצויינת לצילום אנשים כאשר אתה מעוניין שיראו את הפנים ופחות חשוב מה יקרה עם הרקע (יאטם או ישרף).

שיטת center weighted היא כמו ספוט רק שעיגול המדידה גדול יותר, אם אני זוכר נכון אז לדוגמה בניקון, ספוט זה עיגול בקוטר 9ממ ו CW זה 14ממ.
כמובן שהיום רוב המצלמות מאפשרות לאחד את הספוט עם נקודת הפוקוס ככה שזה לא חייב להיות מהמרכז בעוד CW תמיד יהיה מהמרכז.

כשאני מצלם במירורלס אז אני משאיר את ההגדרה הדיפולטית (לרוב מטריקס)
בשאר המצלמות שלי האופציה היחידה היא CW וזה מצויין מבחינתי

אני זוכר שלפני מספר שנים המליצו לי לא להשתמש בCW

אולי זה היה רלוונטי לD90
אבל טוב ללמוד
אני מצלם בעיקר מתחת למים עם D500 ואנסה להשתמש בCW
&nbsp
תודה רבה

למעלה