מדידת אחוזי שומן

assafus

New member
מדידת אחוזי שומן

אני רוצה לקנות מכשיר חשמלי שמודד אחוזי שומן בגוף. מחזיקים את המכשיר בשתי הידיים ולפי זרם חשמלי שעובר הוא קובע את אחוז השומן. עד כמה המכשיר הזה אמין?

shuki2

New member
יש את המכשיר הזה בחדר כושר שלי

אני לא יודע עד כמה הוא אמין אבל הוא יכול לספק לך נקודות ציון וככה אם תמדוד באופן קבוע תוכל לראות את התנודות באחוזי השומן שלך.במילים אחרות המכשיר לא יראה לך כמה אחוזי שומן באמת יש לך בגוף אבל הוא יגיד לך עם עלית אם ירדת באחוזי שומן. מה שכן אני יודע שיש לנו מדריך שנמדד עם מדידת לחץ אויר או מה שזה היה ואחר כך בדק במכשיר והייתה סטייה של 2 אחוז.לא כל כך נורא. בכל אופן לי יש אותו בחדר כושר אז פעם בחודש אני הולך להימדד שם דבר ראשון על הבוקר ועשיתי טבלה וככה אני יכול לדעת אם עליתי או ירדתי.הבעיה במכשיר הזה הוא שהתוצאה שתתקבל מושפעת מכמות הנוזלים בגוף ומלחות העור בידיים שלך.בכל אופן הקפד שהמדידות יהיו זהות ככל הניתן בשעות המדידה בזמן שעבר מהארוחה האחרונה שלך לפני המדידה וכו. ראיתי באתר הכושר הישראלי GYM4ALL פרסומות לקניית קליפר עם טבלאות הסברים ונוסחאות בעברית ב90 שקל.אבל אני לא בטוח שהייתי קונה אותו כי במקום להסתבך עם כל הנוסחאות מזינים הכל למכשיר אלקטרוני שמחשב הכל לבד.בשני המקרים לא תקבל תוצאה נכונה ב100 אחוז אלא רק מדד להשמנה או הרזייה.

barBQ

New member
לא אמין!

לפני כ- 3 חודשים הייתי על אחוז שומן גבוה- 22% אותו מדדתי בשני קליפרים שונים. כשמדדתי עם המכשיר עליו אתה מדבר (אם אני מבין נכון למה התכוונת) המכשיר הראה 14%. כעבור חודש ירדתי ל19.5% לפי הקליפרים ואילו המכשיר הזה הראה על אחוז נפלא-11% כך שאולי זה עושה טוב על הלב לגלות אחוזים כאלה נמוכים אבל את האמת לא מגלים.

אלי ו.

New member
מכשירים חשמליים למדידת אחוז שומן

כמו שכבר נכתב בעבר, המכשירים האלה תלויים בכמה פרמטרים, כמו זיעה, ורמת נוזלים בגוף. לכן, רצוי להמדד כל פעם במצב דומה.

שומן (פעם שישית +)

מתוך מאמר שכתבתי שנמצא בשיפוץ (אין זמן): שיטות מדידת שומן: 1. טבלה בדיקת אחוז שומן לפי משקל/גובה/גיל היא טבלה שמסתמכת על סטטיסטיקות ואינה יכולה לשקף את אחוזי השומן בגוף האדם אלא לתת הערכה כללית לאדם ממוצע בגיל במשקל מסוים, לנו בתור מתאמנים טבלה כזו איננה מדד לכמו כן לא תוכל להראות לנו שינוים באחוזי השומן. 2. קליפר מדידת אחוזי שומן בקליפר אינה מדויקת ומשתנה מדידה למדידה אצל אותו מאמן (גם מודד מנוסה) וכמו כן משתנה ממאמן אחד לשני שכן מקום הבדיקה לא תמיד זהה ו"הצביטה" לא תמיד דומה, לכן מומלץ למאמנים לבצע מדידה עם קליפר למתאמנים מתחילים על מנת להתחיל בנקודת יחוס שאחריה נצפה לשיפר (כאמור לא תמיד זה עובד ובד"כ מעגלים פינות). כמו כן נקודות הבדיקה נקבעו ע"פ סטטיסטיקה של ריכוז השומנים בגוף האדם וכמו כן טבלה/חישוב שממנו מתקבלות תוצאות אחוז השומן 3. מכשיר חשמלי המכשירים החשמלים שבודקים אחוזי שומן בגוף אינם מדויקים כי הם מושפעים מריכוז הנוזלים בגוף אבל אפשר להשתמש בהם כנקודת יחוס טובה הכוונה היא למשל בדיקות השומן יתבצעו תמיד בבוקר לפני אימון/אוכל (סביר להניח שריכוז הנוזלים בגוף יהיה דומה במרבית המקרים) התוצאה לא תשקף את אחוז השומן הנכון בגוף אבל כן תראה שיפור או החמרה מהבדיקה הקודמת. 4. שיטות אחרות השיטה הטובה ביותר היא מדידת אחוזי שומן במים ונכון שמכשיר כזה לא קיים בארץ אבל קיים מכשיר דומה שעקרון הפעולה שלו הוא אויר דחוס שהוא מדויק מאוד ונותן התיחסות לכל פריסת אחוזי השומן בגוף וקיים אחד כזה בארץ. לסיכום נושא מדידת השומן חשוב לזכור שמראה עינים לא תמיד משקף אחוזי שומן, מדידת הקפים גם היא לא משקפת, קליפר מכשיר לא אמין ומתאים למתאמנים מתחילים, מכשירים חשמלים לא מדויקים אבל יכולים להראות שיפור/החמרה, המלצתי היא להשתמש במה שיש (לא לכל אחד יש את הכלים לבדוק את עצמו בצורה קבועה עם כל מכשיר ומכשיר) ולקחת את התוצאות בהבנה שלא תמיד הם נכונות ומשקפות את המציאות

למעלה