מדידת אור ב C5050

kity02

New member
מדידת אור ב C5050

קניתי לא מזמן אולימפוס C5050. בצילומים בחוץ - אין לי בעיה. כשאני בבית (הבית שלי מעט חשוך, יש חלון אחד בקצה הסלון, ובאמצע הסלון מעין מחיצה, שמסתירה חלק מהאור.) - יש לי בעיה עם מדידת האור. ראשית, אינני יודעת באילו מהסוגים לבחור: ESP, נקודתית או מולטי? שנית, אינני יודעת מהיכן לקחת את המדידה כדי שהתמונה תצא בהירה מספיק מחד, ולא מטושטשטת בגלל מהירות נמוכה מאידך. מישהו הציע לי לעלות לאסא 200, אבל זה לא הועיל הרבה. מה ששמתי לב - אם אני לוקחת מדידה מאיזור בהיר בחדר, אפילו איזור לשאל יכנס לפריים - ה מפשר מבמידת. מה - אבל איך גורמים למצלמה לצלם בהיר וגם ברור (מהירות גבוהה.) כל הניסיונות שעשיתי נעשו ללא פלאש, כי אמרו לי שפלאש מעוות את המראה הטבעי, והוא לא תמיד מדוייק בחשיפה. בלעי אולימפוס C5050 - מחכה לעזרתכם. אפשר גם באיסיקיו: 281932818

לצלם בבית,בחדר חשוך,ללא פלאש

ולקבל תמונה בהירה? איך?אם החדר עצמו לא בהיר והאור לא כזה? צריך לעזור עם פלאש - סינכרון איטי - לשים על חצובה, ולמדוד ממקום ניטראלי - לא כהה ולא בהיר מדי.אם את רוצה מכל החדר -והאיזורים גם בהירים וגם כהים ומתחלקים די שווה אז ESP אם לא - אז עוברים לנקודתית או איזורית,ומודדים מהנושא החשוב - נאמר-דמות או פסל,מכינים את הפלאש ו...זהו. לא לשכוח איזון הלובן - בהתאם לתאורה בחדר.

אפשר גם ללא פלאש - החשיפה תהיה

ארוכה יותר.חצובה = הכרח.המדידה - כמו בפירוט הקודם.לא אמורה להיות בכלל בעיה.

PbD

New member
ניסיון להסבר

מהירות הצילום (או ליתר דיוק - משך החשיפה) נקבעים יחסית לכמות האור המגיעה למצלמה מהנושא שאת מצלמת. גם עם עדשה מהירה (כמו העדשה f/1.8 שיש בסדרה של המצלמה שלך באולימפוס), עדיין כמות האור הטבעי בתוך החדר נמוכה, ללא תוספת פלאש. סביר להניח שהטשטוש שאת רואה נובע מתזוזה של המצלמה עקב חשיפות ארוכות ללא שימוש באמצעי ייצוב כמו חצובה. כלל האצבע אומר שחשיפה הארוכה ביותר שניתן לעשות באחיזה ידנית הוא אחד חלקי אורך המוקד של העדשה - כלומר עבור עדשת הזום של ה-5050 במצב טלה מקסימלי - חשיפה של 1/100 שניה היא הארוכה ביותר ללא ייצוב. כדי לבדוק אם זו הבעיה, את יכולה להניח את המצלמה על שולחן או משטח אופקי יציב אחר, כווני לחפץ דומם, והעבירי את המצלמה למצב טיימר לצילום עצמי. הפעילי את המצלמה עם שלט רחוק. בצורה זו, נמנעים אפילו מהתזוזה של המצלמה עקב הלחיצה על כפתור הצילום. אם הטשטוש נעלם - הבעיה היא רעידות של המצלמה. לגבי שיטת מדידת אור - זו שאלה של עד כמה המצבים האוטומטיים מצליחים להבין מה התכוונת לחשוף בצורה נכונה. אישית, אני מחזיק את המצלמה תמיד על MULTI, ומבצע דגימות מהנקודות בתמונה שאני רוצה שייחשפו נכון...

kity02

New member
הכוונה לא הייתה לחדר חשוך לגמרי

אלא, אפילו חדר עם תאורת פלורוסנט, או חדר שחודר אליו אור יום באמצע הצהריים, אבל זה לא אור ישיר. יעצו לי לדגום רק מהאיזוירם הבהירים, כדי שלא יצא חשיפת יתר. זה אכן עוזר, אבל תמיד המצלמה בוחרת מהירות איטית מדי, שגורמת למריחה. פלאש לא תמיד טוב לתמונות. המסקנה שלכם היא : או פלאש או חצובה?

חצובה-תמיד!פלאש-תחליטי את,לפי הצורך

מספיקה חצובה פשוטה - כזו המתאימה למשקל 1200 גר'-עד 2 ק"ג.רק לבדוק שיציבה מספיק.

kity02

New member
יש המלצות לחצובה?

עד כמה זה פרקטי - לפתוח בכל צילום חצובה? לפעמים "רגע" הצילום כל כך חמקמק, במיוחד אצל ילדים - שעד תיפתח החצובה - פספסנו את הרגע......

צילום ילדים = אתגר

הם גם לא צפויים,גם משנים מצבים והבעות מרגע לרגע - אם מהירות הצילום תהיה איטית מדי - התמונה תצא מטושטשת או הדמות - בגלל התנועה. כדאי שתהיה לפחות מהירות 125\1 או בסביבה-פחות או יותר. פלאש משלים - מקפיא ועוזר לקבלת חדות. הפלאש הפנימי של הדגם הזה מצוין,יחסית.כדאי לנסות במצבים של תוכנית קדימהלצמצם או Program - אפילו פורטרט ,האוטומטית. אם אפשר - לצלם כשנמצאים באור. חצובה - למצבים בהם הם שקועים במשחק במקום אחד,או ביצירה כלשהיא - והאור אינו מספיק למהירות צילום גבוהה יחסית.או כשרוצה לצלם את עצמך איתם. כבר תראי - זה מה שטוב בדיגית - אפשר לנסות - ולבדוק - ולתקן - ולנסות שוב - עד שמקבלים מה שרוצים.ועם המסך המתרומם - האפשרויות עוד גדלות. בהצלחה!

optimus1

New member
פלאש חיצוני?

לדעתי מיקום הפלאש במצלמה הוא "קצת" מאוד בעייתי במצלמה, במיוחד כאשר מצלמים עם עדשה רחבה, מקבלים תמונה חצי מוארת, כי חצי הפלאש נחסם ע"י העדשה... זה מה? פלאש חיצוני? ערן. ממשיך לחקור את המצלמה C5050Z, ובנוסף מחפש את כותב הוירוס שדפק לי את המחשב

לא נתקלתי בזה-וצילמתי בכל המצבים

בסוף כמובן שהוספתי לה את הפלאש של ניקון שיש לי - וכעת עובד על הE10 . אם יש אופציה כזו - רצוי וכדאי.יש נעל חיצונית נוחה מאוד.

optimus1

New member
תוכלי לפרט מעט?

קצת מוזר לי, ה X0.8 ממוקמת כך שהיא מסתירה חלק מהפלאש. האם תוכלי לפרט מעט לגבי פלאשים מומלצים עבור המצלמה? תודה, ערן.

במקרה של טלקונברטר-זו בעיה ידועה

בכל הקומפקטיות הדיגיטליות,במיוחד מסוג הכוונת - שמסתיר חלק מהפלאש וגם מהעינית. הפתרון כאן הוא רק אחד משניים:הוספת פלאש חיצוני - ואז אין בעיה בכלל,והתמונות נראות אפילו 'טוב יותר' או ללא פלאש בכלל. הדגם הזה עובד עם כל פלאש חיצוני סביר - ורצוי שיהיו לו כמה כיוונים ידניים והטיה.הנעל החיצונית היא אחד מיתרונותיו על פני דגמים שאין בהם,חבל לא לנצל זאת. ד"א בפלאש הפנימי השתמשתי רק כשרציתי אפקט מאוד מסויים - יש מצבים שהספיק - אבל ללא קונברטרים (גם ברפלקס פילם כשמשתמשים בעדשה רחבה מאוד או טלה - הפלאש הפנימי רק מקלקל - גם שם חייבים פלאש חיצוני - אז לקחתי 'את הפטנט' משם

optimus1

New member
../images/Emo45.gif

היעד הבא יהיה כנראה פלאש חיצוני
תודה, ערן.

פלטרון

New member
חצובה לא פרקטי לילדים ...

תראי - הרעיון של חצובה הוא שהמצלמה חושפת את ה"סרט" לפרק זמן כזה שאם נחזיק אותה ביד, כמה שנהיה יציבים, תהיה מריחה קלה. אז החצובה מבטלת את הרעידות של היד... אבל - אם הילדים שלך לא ישנים באותו רגע, חצובה לא תעזור. הילדים יזוזו ( ישחקו , ירוצו, יעשו פרצוף לרגע קט.. ידברו וכו'.. ) והתמונה שוב תצא מרוחה . 1. הדרך למנוע מהתמונה מלהימרח היא שזמן החשיפה של התמונה יהיה קצר ככל האפשר. מניסיוני , כאשר מחזיקים ביד 1/60 זה הכי טוב שניתן לקבל. 1/80 או 1/100 או 1/125 או מה שיש במרום זה יותר טוב .. במיוחד אם הילדים נמצאים בתנועה באותו הרגע . 2. אבל .. ככל שהצילום מהיר יותר ( 1/125 מהיר יותר מ-1/60 ) המצלמה מבצעת חשיפה מהירה יותר ולכן מקבל פחות אור... הפיתרון - א. לפתוח חלונות ב. להשתמש בפלאש כתבת שאמרו לך שפלאש מביא למראה לא טבעי . זה נכון , עם "אבל" לצידו. 1. זה תלוי בעוצמת הפלאש ובמרחק שאת עומדת מהמצולמים. ככל שיותר קרובים ה"מכת" אור חזקה יותר והמראה פחות טבעי . 2. ככל שהפלאש חזק יותר , המכת אור חזקה יותר ו ... מראה לא טבעי. הפיתרון - 1. לקחת תמונות ממרחק ראוי .. יש לך מצלמת 5MP כך שיש לך חופש להתרחק מעט 2. לכסות את הפלאש בבד לבן דק, ולגרום לפלאש לצאת טבעי יותר . ועוד "אגב" אחרון ... כתבת ש"אמרו לך שפלאש .." . שאלה חשובה - האם ניסית לקחת כמה תמונות בלי הפלאש . אולי מי שתיאר לך מה עושה הפלאש הגזים .. או אולי זה הרבה פחות רע ממה שאת חושבת . תנסי ואז תחליטי מקווה שעזרתי פלטרון

יש אופציית פיצוי חשיפה נפרדלפלאש -

אז מכוונים על פחות. מנסיון שלי - יצא חלש מדי,אבל אולי כי הקפדתי על מרחק לפחות מטר ועוד קצת .

PoiSoN2

New member
טוב, כמה עצות..

קודם כל, זה נשמע כאילו שאת לא כל-כך יודעת את העקרונות הבסיסיים של צילום.
ככל שאת בוחרת מספר קטן יותר של תריס, המצלמה תבחר מספר גבוה יותר של חשיפה ולהפך. לכך, כדי לך לצלם במצב A ולבחור F2 כדי לקבל חשיפה יותר מהירה. תנסי לעשות תאורה, אולי להדליק אור באמצע יום. אחרת, את חייבת להשתמש בפלש. לא הייתי ממליץ להעלות את ה- ISO של המצלמה, זה גורם לגרעון מיותר. אני משתמש ב- 64 קבוע. ESP זאת השיטה שאני עובד איתה באופן קבוע. בהצלחה, דוד.

kity02

New member
אולי אנסה להעלות כמה תמונות

דוד, אתה יודע טוב מאוד שעקרונות צילום לא חדשים לי.....
ניסיתי באמת להפחית את עוצמת הפלאש(מינוס 1), והתמונה יצאה באור טבעי למדי (דומה לרמת האור שהייתה בחדר). בהמשך אנסה לבחור כמה תמונות מהניסויים שלי כדי שתראו למה אני מתכוונת. יש לי שאלה נוספת: בעלי לא מבין ב"תיכנות" המצלמה - הוא צריך ללחוץ על כפתור וגמרנו - על איזה מוד כדאי שהוא יצלם? ()הוא לא יעשה חשיפות מרובות וכו' - צריך משהו אוטומטי. תודה לכל בעלי האולימפוס שענו לי. אולי ניצור קבוצת תמיכה משלנו?

פורטרט-ואם בחוץ ובתנועה אז - ספורט.

אם נוף - אז 'נוף'.לא מפספסים פה - התיכנותים האוטומטיים אופטימליים,גם בהגדרות הצבע והקונטרסטיות.

PoiSoN2

New member
אני יודע שאת יודעת

בגלל זה אני שמתי סמיילי בסוף.
תני לו להתמש במצב P, שהוא לגמרי אוטומטי. יש קבוצה שאני יצרתי בזמנו: http://groups.msn.com/OlympusCamedia5050SupportGroup

למעלה