מדידות שלדה

ishaitaif

New member
מדידות שלדה

לפני שאני עושה אולי את "טעות חיים" ומחליט להפטר סופית מה SANTA CRUZ SUPERLIGHT שלי..... עד היום בנסיונות חוזרים ונשנים כולל ביקור בחנות (מצמן) התקשתי להבין איזה גודל השלדה אצלי. ולמה.... 1. ה"מומחים" אומרים LARGE 2. הגובה שלי 1.83 מ' 3. תחושת "רכיבה" על המזלג - כאלו האופניים "נגמרות" לי מוקדם מדי... 4. בעליות... אין בעייה ובכיף אני "רוכב" על הכידון. 5. בירידות .. מנסה ללכת כמה שיותר לאחור... כמעט מעבר למושב.. ועדיין נמצא יחסית קרוב לכידון.... כבר קבלתי המון עצות והדרכות ........תחליף/תנסה את:.... הכידון....,המזלג...הסטם...המושב..ה.................. וגם הסברים: השלדה הזו:...... קטנה לך... מתאימה לך.... אין לך בעיה זה רק טכניקת הרכיבה שלך בבעיה........... מידת השלדה שלי: המרחק ממרכז מוט האוכף למרכז מוט מזלג: 55 ס"מ אנשים טובים........ ה צ י ל ו !!!!!!!!

OR TSD

New member
אמת המידה היא הSEAT TUBE....

המרחק ממרכז הציר המרכזי ועד הקצה של הצינור (איפה שיושב ה-SEAT CLAMP) כמובן שבאינצ'ים. תמדוד ותגלה לנו מה מידת האופניים שלך. משם נמשיך.

ishaitaif

New member
ניתן למדוד לפי אתר....

bikefit.com גם אז אני חושב שקודמקול זה עניין של הרגשה.. אגב.. קבלתי 2 תשובות שונות השלדה היא: M השלדה היא XL יש למשהו הסברים ??? תודה

nintense

New member
נסיון נוסף...

לא ברור מה בדיוק מדדת... צירפתי תמונה להמחשה, הכי טוב שתמדוד את שניהם. את ה TT מודדים ממרכז צינור הראש בקצה העליון, בקו מקביל לרצפה עד שהוא פוגש במרכז (הקוטר) מוט הכיסא. בהצלחה

ishaitaif

New member
תודה.. זה בדיוק מה שמדדתי

המרחק: 55 ס"מ = 22 אינצ' מדידות יותר מדוייקות השגתי באתר הזה: http://www.coloradocyclist.com/bikefit/ אשמח לקבל הארות והערות.... תודה..... ישי

etal2

New member
תעזור לנו לעזור לך

מדובר בפרטים טכניים קטנים וקשה מאוד לעזור לך כשאתה לא קורא לעומק את השאלות ומתוך חוסר תשומת לב נותן מידע לא מדוייק. עד כה רק בשרשור הקצר הזה מצאתי את הבעיות הבאות: - לשאלה הראשונה של אור על מידת ה-ST ענית והבאת את מידת ה-TT ואח"כ אתה מתפלא שהתשובות מבלבלות אותך. - בחישובים נא לדייק, 55cm זה 21.65 אינץ וכן חצי אינץ בהחלט יכול להיות ההבדל בין מידה אחת לשניה ,דיוק פה הוא קריטי. - ניר (nintense) ביקש ממך מידה מסויימת וציין בפרוש איך למדוד אותה (בקו מקביל לרצפה), ע"פ התשובה שלך די ברור שלא מדדת אותה כהלכה. מצורפת תמונה יותר ברורה של איך למדוד את ה-Effective TT כראוי. - את אורך ה-ST ביקשו ממך כבר פעמיים ועוד לא נתת על כך תשובה.

ishaitaif

New member
וואו.. אנשים טובים.. הלוואי כמוכם והרבה...

באמת תודה רבה... ערכתי כבר את כל המדידות לפי ההוראות של האתר:  bikefit
וכל כך נכון לגבי השלדות במודלים הישנים (כמו אצלי) למודל 2007.
ע"פ הטבלה של שלדות 2006 ומטה נמצאות האופניים שלי בקטגוריה של: SM !!!

חשוב ללמוד מכל הנושא:

הקשב לאנשי מקצוע והרשה לעצמך לקחת את אשר נאמר לך בחשיבה ש"כולנו בני אדם ויכולים לטעות"
או במילים אחרות: לא לקחת אמירות של אנשי מקצוע כ"אמירה בסלע"

כדי שלא לפגוע באנשי המקצוע  - לא יוזכר כאן פרטים אך בפרוש נאמר לי (ולא פעם אחת) שהשלדה שלי היא LARGE ואין על כך בכלל ספק....
אגב..... הספקות התחילו אצלי לא רק בזמן הרכיבה אלא גם שערכתי השוואות עם אופנים אחרות של חברות אחרות ואז התברר לי שרוב האופניים שנפגשתי בעלות מידה של M היו יותר גדולות משלדת האופניים שלי  - במדידת 1:1... אבל.... מה לעשות צריך להאמין למומחים........ כמובן שבסופו של דבר החלטתי ש"אין מצב" שהאופניים שלי באמת במידה שנמסרה לי ע"י ה"מומחים" ונפתח השרשור כאן......

תודה לכולם

חג שמח .... ישי

OR TSD

New member
אם אכן נעשתה טעות, את זכאי להחלפת שלדה...

חג שמח

למעלה