מדחפים , מדחפים ------------->

• פותח הנושא dov98
  • פורסם בתאריך

dov98

New member
מדחפים , מדחפים ------------->

איזון סטטי או דינמי? מה אתם חושבים על זה?

בדרך כלל....

איזון סטטי במידה ונעשה כהלכה זה מספק.כמובן אם מדובר במספר סיבובי מדחף גבוהים אזי עלולות להופיע רעידות ואין מנוס מלבצע איזון דינמי. זו תשובה מאד כללית, מאחר וישנם גורמים נוספים, כגון צורת מיסוב ציר המדחף,המבנה של איזור הירכתיים וכ"ו,שעלולים לתרום לרגישות לרעידות.

Alex33

New member
דב ,אתה מומחה ,מה התשובה...

ולמי שאינו טכני מאד , תסביר מה ואיך עושים זאת...

dov98

New member
../images/Emo13.gif בגלל זה פתחתי ------------>

את השרשור והתשובה של אברהם נכונה. אבל למעשה פתחתי אותו בשבילך: למדחף "נוצות" לא ניתן לעשות איזון סטטי, רק דינמי. וההבדלים: איזון סטטי עושים בין עוקצים תוך כדי שיוף והגעה למצב שבכל סבוב שמסובבים את המדחף ידנית, הוא עוצר במקום אחר. לעומתו איזון דינמי נעשה במכונה המיועדת לכך, מכונה דומה למכונת איזון גלגלים ובמקום להוסיף משקולות מורידים חומר. אבל לדעתי שני איזונים אלה, על אף שאיזון נחוץ, אינם שווים הרבה: לפני ולאחר איזון כזה יש לבדוק את המדחף בסביבתו הטבעית > מים, בסבובי ציר נומינליים, בדיקת ביצועים. זאת עושים במנהרת מים ומתקנים בעזרת מד-פסיעה ומיפוי ממוחשב בנוסף לאיזון. שוב כתבתי הרבה

Alex33

New member
תודה ,השכלתי ,וטוב שהרחבת..

שהרי אתה ב"מקצוע" ואני חובב. אם זה קשור , Flex-0-fold אינו בעל כנפיים "נוצות" (feathering ) ,בעל יכולת שינוי pitch ,אלא בעל כנפיים "מתקפלות" ( folding) עם PITCH קבוע.האם זה משנה גבי איזון ? ואם כן איך-אם בכלל- מבצעים איזון לFOLDING ? ?

dov98

New member
מבצעים אבל , אין גורם אזרחי

בארץ שמסוגל לעשות זאת כי אין דרישה מספקת. עלות של כזה תרגיל מגיעה לעלות מדחף גם בחו"ל. לכן "הנוצות" האלה
מצדיקות את היחס שלי אליהם בשרשור הקודם, אגב זה נכון גם לגבי מתקפלים אחרים. בגלל מחירו, MAX PROP למשל שווה לשלוח לאיזון. לFOLDING וגם ל"נוצות" ניתן בארץ לעשות איזון דינמי אבל כפי שאמרתי: זה אינו נותן הרבה וגם עשוי להזיק לפעמים בגלל הסרת משקל במקום לא נכון. הדבר עשוי לשנות את הPITCH ולפגוע בSKEW ובמיוחד אם נוגעים ומורידים משקל בכנף אחת לצורך האיזון.

lizard

New member
שאלה ../images/Emo13.gif

אתם יכולים בבקשה להעלות תמונות של המדחפים המדוברים? הנושא מאוד מעניין אותי אבל אני לא מכיר את המדחפים הללו. תודה מיכה

למעלה