מדוע StringBuider יעיל יותר

o O o

New member
ConfigurationSettings.AppSettings

קיים : ConfigurationSettings.AppSettings.Get (בזה אני משתמש במקום סוגריים מרובעים) וקיים גם : ConfigurationSettings.AppSettings.GetKey

gilad g

New member
הא..

להשתמש ב-Get ולהשתמש בסוגריים המרובעות, זה היינו הך. אין שום הבדל בין השניים. רק לא הבנתי איך GetKey קשור פה.

o O o

New member
איך אני יכול לדעת מתי אפשר...

להשתמש בסוגריים מרובעים ? האם זה בעצם פניה ישירה לאיבר במערך, אותו ערך ש Get מחזיר לך בעצם ? איך אני יכול לדעת מראש מתי אפשר להשתמש ב [] ? אגב, GetKey קשור מכיוון שפשר להשתמש גם בו, אבל במקום שם המשתנה שרוצי לשלוף מה WebConfig, מספקים את האינדקס שלו...

gilad g

New member
זה לא בהכרח קשור למערכים.

קוראים לזה indexer. אם למחלקה שלך יש כזה, אתה יכול "לשים" לה סוגריים מרובעים. במקרה של appSettings (וכך זה ברוב המקרים), העניין מתנהג כמו HashTable.

o O o

New member
מה זה Indexer ?

כמו אינדקס של מערך ? מה הכוונה "יש לה כזה" ?

o O o

New member
בשביל זה לא צריך לשאול בפורום...

אם שואלים בפורום, כנראה שזה מכיוון שלא נמצא הסבר טוב בגוגל/MSDN, או שהוא היה מסורבל מידי, כאשר נדרשת תשובה קצרה ותמציתית...

gilad g

New member
אני לא רואה סיבה

למה לכתוב הסבר מחדש, כשכבר כתוב כזה ב-MSDN. אם לא תבין את זה, אני בספק אם אני אוכל לעזור לך, כי אני לא יכול לכתוב הסבר יותר טוב ממה שיש כבר. אם לא הבנת משהו ספציפי, שאל. בשביל זה יש פורום.

o O o

New member
RCBS

כתבתי פונקצית צד שרת שמדפיסה הודעה על המסך בעזרת alert של JS, ע"י RegisterClientScriptBlock. הבעיה היא שלאחר ה POSTBACK של המסך, הודעה מופיעה, אבל המסך לא עולה עד שלא מאשרים את ההודעה... למה ומדוע ?

yuval k

New member
זוהי פונקציה מודאלית...

עד שהיא לא מסתיימת, הפונקציה שקראה לה לא ממשיכה. במקרה הזה, טעינת הדף.

o O o

New member
ואי אפשר לעקוף את זה ?

מבחינתי - שהדף יטען קודם, ורק לאחר מכן הפונקציה תופעל...

gilad g

New member
שנה את ה-JS שלך לכזה:

onload = function() { //your script here }​
זה יגרום לסקריפט לרוץ רק כשהדף סיים להיטען.

o O o

New member
מעולה ! עובד ! אבל איך ולמה ?

אתה מגדיר סקריפט וכותב לפני שם הפונקציה onload= ?? יש JS טבעי ? אני מבין וגם רואה שזה גורם לפונקציה לרוץ לאחר שהדף עלה, אבל מה זה הקסם הזה ? מה קורה פה בעצם ?

yuval k

New member
מה שקורה פה...

בזמן שהדפדפן עובר על העמוד ועושה לו rendering, הוא מגיע לסקריפט, ומריץ אותו. בסקריפט הנ"ל אנחנו משייכים פונקציה - מעין "anonymous delegate" - ל-property של הדף בשם onload, שמכילה reference לפונקציה שתיקרא בסיום ה-rendering של הדף. באותה מידה יכולת לכתוב פונקציה ולשייך אותה בצורה הזו ל-onload, והיא היתה רצה.

o O o

New member
זה אותו onload

זו אותו הארוע שנקרא onload השייך לתג ה body ? אותו ארוע שכאשר כותבים
<body onload=run_now()>​
הוא מריץ את run_now כאשר הדף עולה ?

o O o

New member
אז בעצם אני יכול לכתוב לפני כל

פונקציה את ה onload והיא תרוץ כשהדף עולה ?
<script language="JavaScript"> onload = function You() { alert("YOU !"); } </script>​
כלומר לכתוב זאת כך שהיא תשוייך ל EVENT שנקרא onload, או שזה לא יעבוד, ורק פונקציה אחת יכולה להיות מקושרת ? (זה יעוף, יתן שגיאה, או פשוט יקח את הפונקציה האחרונה ששוייכה ?)

yuval k

New member
הפונ' האחרונה ששויכה.

למה לא לכתוב פונ' אחת שקוראת לכל כמה שאתה רוצה?
זה לא מגדיר שהפונקציה תרוץ ב-onLoad... זה מגדיר את כתובת הפונקציה שאירוע ה-onLoad פונה אליה, וזה הבדל גדול

o O o

New member
אם זה הבדל גדול, כדאי שאבין אותו../images/Emo13.gif

נניח ויש פונקציה אחת. "זה לא מגדיר שהפונקציה תרוץ ב-onLoad... זה מגדיר את כתובת הפונקציה שאירוע ה-onLoad פונה אליה, וזה הבדל גדול" כשאני כותב :
<body onload=run_now()>​
ה onload אומר שה EVENT שנקרא onLoad יריץ את הפונקציה run_now ? כלומר, onload קובע איזו פונקציה תריץ ה onLoad מה ההבדל בין onLoad ל onload ? בילבלת אותי לגמרי

למעלה