מדוע?

מדוע?../images/Emo2.gif

למה ברסלב היא אמת לאמיתה? מה הכוונה?שכל בני ישראל צריכים ליהיות ברסלברים? למה?

vardaedery

New member
../images/Emo59.gifכולם ברסלב!!!

מי שיכול לצטט מהמקור ולציין בדיוק היכן זה כתוב תבוא עליו הברכה. על כל פנים רבינו אמר לעתיד לבוא כל העולם יהיו אנשי ברסלב... ומי שלא מאמין ו/ או מקבל יש לו עסק עם צדיק האמת ודיבוריו הקדושים... מההיכרות שלי עם ברסלבים הם או חוזרים בתשובה או דתיים שעברו הרבה תחנות מעבר היו בחב"ד ובחסידויות שונות, ישיבות, כיפות סרוגות וכו ולבסוף ברסלב, מפיצים את דעת רבינו הקדוש. כל טוב שבוע מבורך!

אני גם מגדירה את עצמי

פחות או יותר ברסלב... אני לא אוהבת להגדיר את עצמי כי אני לא אוהבת פילוגים... אבל השאלה שלי היא:מה לא טוב בכל הזרמים שיש בברסלב?כלומר מה יש בברסלב שהוא הדבר הכי חשוב? אולי מנהיג אמיתי?

פראזניק

New member
ברסלב...

אם אנחנו אומרים שברסלב היא האמת לאמיתה, ממילא אנחנו אומרים שזו הדרך שראוי לילך בה - עבור כל יהודי. צדיק, בינוני ורשע. כללית, לגבי ברסלב, ראי בקישור הבא

זהו שבדור הזה אי אפשר כבר לדעת.

איך חסידי ברסלב "מגדירים את עצמם"? האים חסידי ברסלב אומרים לדוגמא הלל ביום העצמאות?הולכים לצבא?

פראזניק

New member
חסידי ברסלב לא מגדירים עצמם

בין חסידי ברסלב ישנם כאלה שאומרים הלל ביום העצמאות, ישנם כאלה שאינם אומרים וישנם המתנגדים למדינה בכלל. ברסלב אינה דרך חיים פוליטית, כי אם דרך חיים רוחנית, שמשליכה על כל חייו של האדם. אולם יש המבינים אותה כך ויש המבינים אותה אחרת (בענין המדינה, למשל.) כמובן, חסידי ברסלב הם יהודים שומרי תורה ומצוות. אין בזה ספק. ללא שמירת תורה ומצוות, חסר העיקר העיקרי מן הספר. (אבל, גם יהודים שאינם שומרי תומ"צ, מוצאים עצמם בכתבי רביה"ק. אלא שהם רואים זאת אחרת, כמובן, וכמובן גם טועים יותר בהבנתו)

vardaedery

New member
התבודדות +ת"ה

לעניות דעתי היחוד של ברסלב והניקיון שיש באנ"ש היא העצה הזו שחוזרת על עצמה תמיד: דבר עם ה' במילים שלך בשפה שלך! זוהי מבחינתי , ואני יכולה לדבר רק מתוך ניסיוני, העצה ששברה את הכל. שום דבר שקראתי שום תפילה מסודרת כולל תהילים הקדוש, לא הביא אותי למקומות של ההשתפכות הזאת שאתה מרגיש שאתה כולך עשוי מיםםםםםםם! השתפכות הנפש שלאחריה העולם כולו, הדרך שבה צעדת, הרחוב שלך, הבית שממנו יצאת להתבודדות- הכל נראה חדש! דבר ייחודי נוסף המצאת המילניום: התיקון הכללי סליחה על הבוטות אבל אני חושבת שאין המצאה מסוגלת יותר לביטול התאווה, ומי שמתמיד, אין לי ספק שהוא יודע היטב על מה אני מדברת... החלומות , המחשבות, הכל מתקדש באופן כזה שאתה לא מסוגל לא רוצה לטמא עצמך הנשמה מתכווצת כשמזדמן לה מראות אסורים האם זה לא פלא מאין כמותו??? אני?.? שאתמול רקדתי בדיסקוטקים???! 10 פרקים... לך תבין לך תסביר מי זה רבי נחמן...

אמיתי 24

New member
כתוב בגמרא שישראל נגאלים

עמ"י עש"ו מתי שהם יעשו תשובה. וצריך עיון למה פשט אבל אולי יש כאלו שרוצים להגיד שלחזור בתשובה אמיתית זה להיות נח נחמ נחמן מאומן
אבל לא יודע אותי לימדו לחזור בתשובה זה להיות בן אדם ואחרי זה להיות חסיד כמה בעלי תשובה בני אדם ? יודעים בין אדם לחברו ?

זה שעם ישראל יגאלו

רק ע"י שהם ישובו לאביהם שבשמים זה ברור מאליו... הענייו הוא ע"י מי הם יתקרבו לאביהם שבשמיים. "ואמר רבנו זכרונו לברכה שהוא יודע כל שרשי נשמות ישראל.. והיה יודע לתת תקונים לכל אחד ואחד כפי שרש נשמתו... "פעם אחת אמר- העולם היו צריכין להעתיר הרבה עבורי, כי העולם הם צריכים אותי מאד מאד, כי העולם אין יכולין להיות בלעדי כלל." "אמר אותי צריכים כל העולם: לא מבעיא אתם, כי אתם יודעים בעצמכם איך אתם צריכים אותי, אלא אפלו כל הצדיקים צריכים אותי..." "פעם אחת אמר: הייתי סבור, שהיצר הרע שלי אומר לי, שאין מי שיוכל להנהיג את בני הנעורים כמוני: עכשיו אני יודע בברור שאני מנהיג הדור היחידי בעולם... ואין מנהיג כמוני"

אשרינו............/images/Emo47.gif

בס"ד ובזרה"ק ה' יתברך שמו יזכנו ויקרבנו אל הצדיק האמיתי. ראש בני ישראל ולהיות מקורבים אל הראש בית, בעל הבית של העולם,שהוא שמעלה את הכל אל הקיסר בעצמו. וממתיק את כל ה-24 בתי דינין,ויודע שורש הכל,והוא קיבל במתנה. הראש השנה שלו עולה על הכל,מהפיאות יוציא אותנו מהשאול. שתיקן לנו תיקון כללי,טיפול 10000, ב-10 מיני נגינה. הוא ראש השנה,פסק כל יום פוסק והזהיר על השיחה. אור האורות, צח הצחצחות,בוצינא עילאה. המאור הגדול שמאיר לקטן, על כל תלמידיו, שכל אחד כוכב. נחמן רחמן,עבד נאמן. לנו נתן על ידי הקטן, ר' נתן. אוי...ריבונו של עולם.... מה אומר מה אדבר מה אצטדק. פשוט כיף לי להיות יהודי...

למעלה