מדוע עושים אבחון

מדוע עושים אבחון

שלום לכולם, אנחנו עומדים לעשות אבחון לילד (בן 8) אצל נוירולוגית. איך הייתם ממליצים לומר לילד (שקשיי הריכוז שלו אינם חמורים) מהו האבחון ומדוע אנחנו עושים אותו ? נשמח לקבל עצות והמלצות. תודה מראש

zivadina

New member
מה לאמר לילד בן 8?

שלום רב לכם. אני מציעה לכם לעשות רשימה של הדברים שהובילו אתכם לקחת את הילד לאבחון. נניח: מריבות עם חברים, פטפוט בזמן השיעור, תזזיתיות או, לחילופין, חולמנות. אחרי שתוכלו למנות מספר תכונות שהובילו אתכם לחשוב בקיומה של הפרעת קשב, תספרו לילד שאתם בטוחים שהוא לא מתנהג כך בכוונה אלא שיש איזושהי בעייה, ואתם הולכים לרופא כדי שימצא מהי הבעייה וימליץ על טיפול מתאים. אני אמרתי לילדים שלי שהם מאוד חכמים ונחמדים, אבל בגלל שיש להם בעיות, הם לא מצליחים להשתמש בתכונות הטובות שלהם. הבן הצעיר שלי (עם קשיי רכוז לא חמורים) אמר לי בגיל 11: "עם ריטלין אני מי שיכלתי להיות". כלומר, הוא הבין שהטיפול שהוא מקבל זה כדי לממש את הפוטנציאל הנפלא שלו. השאלה היא איך להעביר את הרעיון המופשט הזה לשפה של ילד בן 8. אני תמיד הרגשתי שהילדים שלי הם ניצנים שתפקידי לעזור להם לפרוח. מה אתם מרגישים בקשר לתפקידכם כהורים?

05 מיכל

New member
מה שאנחנו אמרנו:

אנחנו אמרנו לילדה (היתה בת פחות משש) שהפסיכולוגית תפקידה לעשות דברים עם הילדים כדי להכיר אותם היטב, ואז להדריך את ההורים איך לעזור להם. אצלנו היה מדובר אז בבדיקת הבשלות לכיתה א', ולא רצינו בכלל לספר לילדה שיש שאלה בעניין, אז עקפנו את הסיבה הספציפית.

למעלה