מדוע יש צורך בגלגל"צ?

Evyatar613

New member
מדוע יש צורך בגלגל"צ?

רבים הוויכוחים ורבות הדעות על ההצדקה של גל"צ כתחנה צבאית. אבל מה עם גלגל"צ? איזו הצדקה יש לקיומה? התחנה להזכירכם משדרת אך ורק מוסיקה ודיווחי תנועה. כמובן שאני לא מתכחש להצלחה שלה ולאחוזי ההאזנה הגבוהים, גם בקרב חיילים (בגלל גילם, לא בגלל היותם חיילים),אבל מדוע תחנה כזו צריכה להיות ממומנת מתקציב הביטחון של מדינת ישראל? מדוע אפילו את ה"מילקי" קיצצו בחדרי האוכל הצבאיים, סד"כים מצומצמים, חטיבות נסגרות ומתאחדות, הצבא חוסך איפה שרק אפשר, ומהצד השני מממן תחנה שכל כולה מוסיקה ודיווחי תנועה? להזכירכם קיים בארץ שידור ציבורי, במסגרתו משדרות שתי תחנות מוסיקה בלבד, רשת ג' ו88 FM. לא אוהבים אותם? מדוע לא להפריט את גלגל"צ? ויותר מכך - מדוע גלגל"צ משדרת בשבת? האם חוקי הצבא לא תקפים על התחנה הצבאית? איזו הצדקה של "פיקוח נפש" יש בשידור מוסיקה בשבת ובחיילים שנאלצים לחלל שבת כדי לשדר? נדמה לי שהגיע הזמן לעשות סדר בעניין הזה, בעיקר בתקופת הקיצוצים בה אנחנו נמצאים.

האמת היא אחרת...

גלגל"צ ממומנת ע"י הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, כך לפי מה שידוע לי. אמנם "הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים" ממומנת בעצמה ע"י משרד התחבורה (ולכן - עדיין יש פה "בזבוז כספי ציבור", לדברייך) - אבל לא מדובר בתקציב של משרד הבטחון. השידורים שגלגלצ מוציאה - די זולים (בסך הכל, בשביל להוציא שעת מוזיקה צריך לשלם לשדרן, עורך מוזיקלי וטכנאי, לעיתים חיילים) ומוקד התנועה ממומן ע"י חברת פלאפון. אולי באמת כדאי להפריט את גלגל"צ ולנתק אותה מגלי צה"ל...? מי יודע? בכל מקרה, בינתים היא די יעילה.

Evyatar613

New member
זה הרבה מעבר לכך!

עצם העובדה שבתחנה משרתים חיילים פסולה. גם אם מגיעים תקציבים מהרשות הלאומית לבטיחות בדכים, עדיין התחנה מתופעלת ע"י שדרנים, טכנאים ועורכים שהם חיילים, וזה שירותם הצבאי. איפה פה התרומה לצבא? או אם נחדד את השאלה - מדוע אותה "תרומה" צריכה להעשות דווקא ע"י חיילים? כמובן שגם כל חייל הוא תקן, הוא כסף, והוא כח עבודה שיכל לעשות משהו אחר ומועיל הרבה יותר.

בנושא הזה...

אתה צודק. אבל ביננו, רק ביננו, כמה חיילים משרתים בצבא ההגנה לישראל מבלי לעשות כלום לחלוטין? "ידיעות אחרונות" דיווחו לפני כחצי שנה על נכדו של פוליטיקאי ותיק, שלא הגיע ליחידה שלו במשך שנה שלמה (!!!) מבלי שאיש יעשה לו שום דבר... אבל זה כבר ויכוח אחר לגמרי...

omerabin

New member
גלגל"צ היא התגלמות היעילות לטעמי...

לא פחות מזה. גלגל"צ אינה מקבלת תקנים משל עצמה, אלא עושה שימוש בעורכים המוסיקליים הנפלאים שעורכים את רצועות המוסיקה בגלי צה"ל. ישנם 2 עורכים מוזיקליים לכל היותר בכל מחזור (כפי שנועם "דיווח" כאן בדיון הסוער בשבוע שעבר - מדובר הפעם על עורך וחצי), והם עורכים בעיקר רצועות לגל"צ. רבים ממגישי גלגל"צ עורכים לעצמם את המוסיקה (עמרי רונן ונעמי רביע למשל) ובאופן עקרוני עלות המגישים היא מינימלית - מאחר ורובים חיילים, העורכים הם תקנים הניתנים לגל"צ על כל פנים וכך גם הטכנאים - חיילי חיל הקשר הנמצאים בתחנה דרך קבע בכל מקרה. התחנה ממומנת ע"י הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים שמאוד מרוצה מהתחנה ומאחוזי ההאזנה הגבוהים שלה ולתחנה יש תפקיד חשוב מאוד בהעלאת המודעות לבטיחות בדרכים ונהיגה נכונה. ואם עזרה בהצלת חיים ללא עודף תקציב משמעותי הוא לא דבר יעיל, אז באמת אינני יודע מה ההגדרה שלכם ל"יעיל"...

אני מסכים... ../images/Emo13.gif

וזה די מזכיר לי את חיילי הנח"ל בשנות ה- 50' שהקימו בתי ספר לילדי המעברות. כיום, צורך השעה במדינה הוא להפחית את תאונות הדרכים. ואם הצבא מקצה לצורך העניין מס' טכנאים (בעלי פרופיל נמוך, שבמילא היו עושים שירות הרבה פחות מועיל בתפקידים אחרים) והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים מקצה כמה לירות, אז מה רע? הנהגים יהנו מהמוזיקה הטובה להם (אני לא אומר שהמוזיקה עצמה היא טובה, כי היא לא. אבל היא מוזיקה שמתאימה לעם שלנו), אותם נהגים יספגו קצת מסרים (אפקטיביים) על שמירה על כללי הבטיחות בנהיגה - ובו זמנית גם יקבלו דיווחי תנועה שבוודאי יעזרו להם להתמודד עם הפקקים ויגרמו להם לחזור הביתה בשלום ובמהירות. פלאפון הרוויחה פרסומת נפלאה, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים הרוויחה את מטרתה, עמרי רונן הרוויח את שכרו, ארקדי דוכין קיבל עוד השמעה דו-שעתית ברדיו וכולם מרוצים.

dhp7

New member
אפשר להתווכח

על איכותה של התחנה ועל הצורך בה, אני מנוע מלעשות זאת, מטעמים מובנים אבל אני מרשה לעצמי להגיב ולאמר שאולי קודם כל כדאי לבדוק מה תרומתם לצבא של אלפים רבים של מגישי קפה, מרימי בדלי-סיגריות, מנקי מדרגות מעצבי פאאורפוינט, מש"קים של זה ומש"קים של ההוא שמעבירים את זמנם בבטלה מוחלטת, גם הם על חשבון הצבא, ובתקן. וזאת לפני שתוקפים את החיילים שמשרתים בגלגלצ. מספר החיילים ששייכים אך ורק לגלגלצ הוא זעום ביותר. הקריינים, העורכים המוסיקליים והטכנאים מחלקים את זמנם בין גל"צ לגלגלצ, ובודדים בכל מחזור עוסקים אך ורק בקיום תחנת המוסיקה. ודרך אגב, אני לא יכול שלא להוסיף, שהצבא החזק והאמיץ שלנו שופך כל כך הרבה כסף וכח אדם על פרוייקטים מיותרים, שאין בכלל פרופורציות, אין מקום להשוואה. רק לשם המחשה, ישבתי שנה תמימה(!) במשרד בקריה , בתור גרפיקאי אישי ופרטי של סא"ל אחת, וכל תפקידי היה להיענות לגחמות שלה במצגות פאוורפוינט, איפה פה התרומה לצבא? תרמתי רק לקידום של אותה סא"ל. וכל מה שראיתי מסביבי בבניין היה דומה. מין בועה של חוסר היגיון וטימטום. אין לי שום סיבה לא להאמין שזה כך גם בעוד המון מקומות בצבא.

Evyatar613

New member
זו לא הדרך.

אי אפשר להצדיק חוסר חשיבות של תפקיד אחד, ע"י השוואה לתפקידים מיותרים אחרים בצבא. לא אמרתי שגלגל"צ זה הדבר היחיד המיותר בצבא, ושאם יסגרו את התחנה, הצבא יהיה יעיל, חכם וקטן. הדרך עוד ארוכה ורבה בעניין הזה. מה גם שבעיני כל אפסנאי פשוט, תורם לצבא יותר מרוב החיילים בגל"צ/גלגל"צ. (באיזו מדינה לרדיו של הצבא יש סקופים על הדרג המדיני חוץ מישראל? באיזו מדינה הרדיו הצבאי מרשה לעצמו להתבטא "דובר צה"ל טוען..."? אם כבר תחנה צבאית, אז לפחות שתהיה הגירסה הרדיופונית של עיתון במחנה, ולא תנסה להתחרות ברשתות אחרות, עם תכנים לא לה) לגופו של עניין - אתם מרעיפים פה מחמאות על התחנה, ואולי גם על תרומתה, למשל בנושא תאונות הדרכים. ואני עדיין שואל, מה לצבא ולזה? מדוע שהתחנה לא תופעל כולה ע"י משרד התחבורה? (וכמו שציינתי קודם, כל חייל שמשרת שם, זה תקן, זה כסף, וזה חייל שיכל לעשות משהו מועיל יותר!) אני לא רואה שום בעיה לבנות את האולפן ברחבי ת"א, להעסיק בו שדרנים/עורכים/טכנאים שמשכורתם תמומן ע"י הרשות למלחמה בתאונות דרכים, או כל גוף חשוב אחר, מלבד צה"ל.

omerabin

New member
כמה שאלות אחרות שכדאי לשאול

הרשה לי לענות לשאלותיך בשאלות משלי. באיזו מדינה לרדיו של הצבא יש סקופים על הדרג המדיני? - ובכן, בוא נתחיל בשאלה פשוטה יותר, באיזו עוד מדינות קיימת תחנת רדיו צבאית שמשדרת לכלל הציבור? גלי צה"ל היא מיוחדת ואחת במינה בעולם ועל כן ההשוואות שאתה עורך הן ריקות וחסרות ערך, מאחר ואין שום תקדים להשוואה. "מה לצבא ולזה?" שאלת, ובכן - מחלקת שידורי החיילים והצבא של גל"צ עושה עבודה ברוכה בעניין זה, מעבירה זמן עם הכוחות הלוחמים, מקשרת בינם לבין ההורים, מאפשרת להם להקדיש שירים, דואגת לצ'פר אותם בפרסים רבים ומפיקה עבורם אירועים מיוחדים שמנעימים את זמנם. ככלל, התחנה מאפשרת גם לצבא להעביר את מסריו בצורה נוחה דרך תחנת שידור איכותית, אמינה, אזינה ואובייקטיבית ובנוסף מאפשרת לצבא להיות האחראי והמטפח של דור אנשי התקשורת הבא ולהטמיע בדור אנשי התקשורת כבר מינקותם המקצועית ערכים של נאמנות, פטריוטיות ועבודה מול גורמים צבאיים כדי לשפר במידת מה את היכולות התקשורתיות וההסברתיות של המערכת הצבאית. הן התקנים והן התקציבים שדורשת התחנה הם מעוטים מאוד בכל קנה מידה שהוא - אז נכון, חייל לוחם עושה עבודה קשה וחשובה יותר לעניות דעתם של רוב הגורמים ובכל זאת - גל"צ עושה שימוש במעט מאוד תקנים של קרביים (2 בלבד בכל התחנה בכל שנה!) והשאר הם חיילים המיועדים לתפקידים פקידותיים שונים שבהם לא מורגש מחסור בצבא ככל הידוע לי. לטעמי, הביקורת שלך מובנת אך נובעת מחוסר היכרות מספקת עם מערכת התקצוב של גל"צ והקשר בינה לבין המערכת הצבאית. גם מבקר גל"צ שחקר ובדק בדקדקנות רבה את התחנה לא מצא בה ליקויים רבים מעבר לליקויים קוסמטיים (אבק על סרטי שידור בתקליטייה והאשמות שמופנות אך ורק כלפי הדרג הבכיר של צה"ל על חוסר התאמת נהלים מוגדרים לתחנה. אף אצבע מאשימה לא הופנתה כלפי אנשי התחנה עצמם). ובכל מקרה - שיהיה שבוע טוב! עומר רבין

Evyatar613

New member
כמה תשובות שכדאי לענות.

רדיו צבאי בארץ או בחו"ל, צריך לשדר קודם כל ע"פ האינטרסים של הצבא. לא ע"פ שום דבר אחר. אם האינטרס הצבאי הוא לפנות אל כלל הציבור, שכן הצבא הוא צבא העם, ניתן לעשות את זה, אבל התוכן המשודר צריך להיות כמובן בהתאם. אם זה תוכניות לאמהות/משפחות של חיילים, למלש"בים, למשוחררים טריים וכו'. אם כבר, מה שחסר ערך, הן לא ההשוואות שלי, אלא תוכניות שנעשות בגל"צ ע"י חיילים, שכל קשר בינהם ובין צבא הוא מקרי בהחלט. איזה מטרות בדיוק זה משרת? בשביל זה יש רדיו ממלכתי, רדיו אזורי, רדיו אינטרנטי ועוד לא רדיו צבאי. סקופים של הרדיו הצבאי על הדרג המדיני זה דבר פסול מהיסוד, אשר נוגד את ערכי הדמוקרטיה, ואת העיקרון לפיו הדרג הצבאי כפוף לדרג המדיני. כפוף ומבצע את החלטותיו. לא מעביר עליהם ביקורת, בטח לא בצורה גלויה ופומבית, ובטח לא בדברים שלא קשורים כלל לצבא. בדיוק כמו שהרמטכ"ל לא יתראיין עכשיו ברדיו ויגיד שיו"ר הכנסת הקודם, דן תיכון, היה מושחת (סקופ של גל"צ שזכה לביקורת רבה), ובדיוק כמו שתאריך הבחירות לכנסת ולראשות הממשלה, אינו מעניינה של תחנה צבאית. לגבי "מחלקת שידורי חיילים וצבא" - כששאלתי "מה לצבא ולזה?", אתה יכול לראות בבירור שהתכוונתי לגלגל"צ, ולא למחלקת שידורי חיילים וצבא, שהיא המחלקה היחידה בגל"צ שיש לה זכות קיום, ולא רק זכות קיום, זה העניין - המחלקה צריכה להיות התחנה כולה. כתבת שהתחנה "מאפשרת לצבא להיות האחראי והמטפח של דור אנשי התקשורת הבא ולהטמיע בדור אנשי התקשורת כבר מינקותם המקצועית ערכים של נאמנות, פטריוטיות ועבודה מול גורמים צבאיים כדי לשפר במידת מה את היכולות התקשורתיות וההסברתיות של המערכת הצבאית". ובכן, ההכשרה אכן יסודית ומקצועית, על זה אין מחלוקת. אבל מכאן ועד להגיד שתפקיד הצבא הוא להיות אחראי על דור אנשי התקשורת הבא? מדוע ולמה? להטמיע בהם מינקותם נאמנות, פטריוטיות וכו' כדי לשפר את היכולות התקשורתיות וההסברתיות של המערכת הצבאית - לא רק שהמטרה, אם הבנתי אותה, היא מטרה עקיפה כל כך, זה גם לא מצליח. רבים ממשוחררי גל"צ המשתלבים בכלי התקשורת, לא מהססים לפני שהם מפרסמים סקופים או מאמרים עם דעות כנגד הצבא. אבל בוא לא נסיט את הדיון לנקודה הזו.

omerabin

New member
אתה סוטר את עצמך לטעמי

מצער אותי לראות שאתה אומר שמצב שבו תחנה צבאית מביאה סקופים בתחומיים פוליטיים ומדיניים הוא "אנטי דמוקרטית". לטעמי ההיפך הוא הנכון, מצב שבו תהיה צנזורה על כלי תקשורת שקהל היעד שלו הוא הציבור כולו, הוא אנטי דמוקרטי - שכן בוא לא נשכח שזכות הביטוי וזכות הציבור לדעת הן זכויות יסוד בדמוקרטיה וסתימת פיות במסווה של "כפיפות לדרג המדיני" היא לא ממש אבן יסוד דמוקרטית לעניות דעתי. איני מכחיש שיש בעייתיות שנוצרת כתוצאה מהמעמד של גל"צ כיחידה צבאית בצריכה גם להעביר ביקורת על הצבא והממונים עליו, ואינני מכחיש שיש בעיה שחייל בדרגת רב"ט יפנה לשר הביטחון וישאל אותו שאלות קשות ועוד ימתח עליו ביקורת כזו או אחרת, סמויה ככל שתהיה. אין ספק שיש בעייתיות, אך זהו הקסם הגל"צי. התחנה בנתה לעצמה מוניטין משך שנותיה כתחנה של כולם - היא גם "הבית של החיילים" בשידורי החיילים והצבא שהסכמנו כבר כאמור שהם חשובים ומהותיים, ומצד שני היא גם פונה לכלל הציבור. חשוב להפריד בין תחנה צבאית לתחנה בעלת תכנים צבאיים - גל"צ היא תחנה צבאית מכורח הגדרתה כיחידה צבאית שחלק מהמימון השוטף שלה נעשה מהצבא וחלק ממקורות מימון אחרים, מסחריים ולא מסחריים. במידה והתחנה הייתה פונה רק לחיילים סביר להניח שלא הייתה מגיעה להצלחה שלה כיום ולא הייתה תופסת נתח שוק כה נכבד בשוק התקשורת הישראלי. טענתך ש"אין זה מעניינה של התחנה הצבאית לחשוף את תאריך הבחירות הבא או לבקר שחיתויות בשלטון בגלל שהיא כפופה לצבא" לא רלוונטית ולא עומדת במבחן המציאות - האם הערוץ הראשון שתקציבו נקבע ע"י הממשלה נמנע מלהביע ביקורת עליה? האם רשת ב' הממומנת כולה מכספי ציבור וכפופה ישירות לשר התקשורת נמנעת מלהביע ביקורת על מעשיו ועל מעשי הממשלה כולה? האם כל כלי תקשורת ציבורי חייב לשרת במדוייק אך ורק אינטרסים צרים של השלטון? מעציב אותי מאוד שזוהי דמוקרטיה בעיניך. סטלין חשב שזו דמוקרטיה. אני חושב אחרת, ואני בטוח שתסכים איתי. זוהי גם תשובתי לטענה האחרונה שאתה מעלה לגבי העובדה שמשוחררי גל"צ לא מהססים לפרסם סקופים עם דעות כנגד הצבא - ובכן, גל"צ מטמיעה בעיתונאים את החובה ואת האמונה שיש לבדוק כל דבר בדקדקנות ושלצאת נגד הממסד הוא דבר קיצוני שחייב לעמוד מאחוריו קיר בטון של עובדות מוצקות, וזאת במקביל לערכים הדמוקרטיים של זכות הציבור לדעת וחופש הביטוי. שחיתות בצבא, אי סדרים במערכת ומחדלים מבצעיים הם נושא תקשורתי חשוב שתקשורת חייבת ככלב שמירה של הדמוקרטיה לעסוק בהם, ועל כן הקורס של גל"צ מחייב עיתונאים צבאיים לחשוף דברים מני אלה כשהם נתקלים בהם, והדבר נכון גם לגבי הקריירה התקשורתית האזרחית של אותם עיתונאים - הדבר לא נוגד את העובדה שהצבא נותן ערך מוסף וחשוב לאנשי התקשורת הצעירים ומוודא שהם יידעו לעשות עבודתם בהגינות, ברצינות, בדקדקנות ובמקצועיות והערך של זה לא יסולא בפז.

Evyatar613

New member
אולי סותר, לא סוטר...

הדברים שכתבת הם לא הנקודה כאן. לא אמרתי שבכלי תקשורת צריכה להיות צנזורה, ולא ביקשתי להגביל את חופש הביטוי. גם לא ביקשתי לסתום פיות. מה שאמרתי הוא שבדיוק כמו שלמשל בתחנה שמגדירה את עצמה כמשדרת רק מוסיקה, לא אמורות להיות משודרות חדשות. ואם פתאום יהיה בה סקופ על תוכנית ההתנתקות או על הבחירות לכנסת, זה לא יהיה לעניין. כך גם גל"צ - צריכה להיות תחנה שכולה שידורים הקשורים לצבא. גל"צ קמה למטרה מסויימת. לא בגלל מצב של חוסר בתחנות רדיו או כדי ליצור "עוד תחנה". אלא כדי לשמש רדיו שישרת את הצבא. ובסקופים מדיניים אין שום שירות לצבא! נקודה. זה לא סתימת פיות, זה לא נוגד את חופש הביטוי, זה פשוט לא קשור. יפה אגב שאתה מציין בעיות, ובמקום להתמודד איתן, אתה קורא לזה "הקסם הגל"צי". ממש קסום. מעורר התפעלות. יפה שהתחנה בנתה לעצמה מוניטין של תחנה של כולם, אבל האם זו בכלל המטרה? מדוע תחנה צבאית צריכה להיות בכלל תחנה של כולם? אין לזה שום הצדקה, מעבר לתחומים שתחנה צבאית צריכה לעסוק בהם, אותם פירטתי קודם. עם כל הכבוד, גל"צ לא צריכה לתפוס נתח שוק נכבד בשוק התקשורת הישראלי, היא צריכה לשרת את מטרות הצבא. ההשוואה שערכת בין גל"צ לבין הערוץ הראשון ורשת ב' גם כן שגויה. תפקיד גל"צ הוא לא להיות עוד כלי תקשורת ככל כלי התקשורת. הוא אמור להיות כמו שצינתי קודם גירסה רדיופונית של "במחנה". בדיוק מה שעושה מחלקת שידורי חיילים וצבא. כן, גם אם הרייטינג בקרב הציבור יירד. מטרת התחנה היא לא רייטינג! היא שידורים לחיילים. בטח ובטח לא סקופים על דברים שאין קשר בינם ובין צבא. בשביל זה יש עשרות תחנות וערוצים אחרים. לשיטתך - בוא נהפוך גם את עיתון במחנה לעיתון שיפנה לכלל הציבור. נכתוב בו דברים שאין להם קשר לצבא, ובכתורת הראשית יפורסמו סקופים כנגד ראש הממשלה. מוזר קצת, לא?

את מי שצריך להפריט זה את רשת ב`...

שלפי כל הסימנים היא הולכת בדרכו של אחיה הגדול ערוץ 1. כל השדרנים הטובים של רשת ב נטשו אותה (זיסוביץ, סיאס, יחימוביץ, ועוד המון) וכל הרייטינג עבר בשנים האחרונות לגל"צ אז מי שהוא הבעייתי זה רשת ב. ורשות השידור ברוב חוצפתה ממשיכה לגבות אגרה מטופשת וגם מעקלת מכוניות והכל על ערוץ אדיוטי בטלויזיה ועל רשת רדיו משמימה. אגב מדוע רשת ב לא לוקחת שדרנים טובים מערוצים אחרים ורק גל"צ והאיזוריים לוקחים שדרנים טובים? נקודה למחשבה.

AGENT SHESH

New member
סלח לי,../images/Emo73.gif

אבל זה פשוט גיבוב של שטויות לדעתי. למה? כי גלגל"צ היא תחנה חשובה לחיילים מבחינה מורלית לחיילים (עד כמה שזה נשמע פלצני), גלגל"צ היא תחנה שמאפשרת קידום של אנשים ושיפור יכולותיהם, שמן הסתם מנוצלות אחר כך בגל"צ. והדבר שלגביו התכוונתי בעיקר ב"גיבוב של שטויות" - שבת. איזה רדיו לא משדר בשבת?? איפה אתה חי? פתאום לפני שבת לא יהיו שידורים? איפה תראה כזה דבר? אתה מתחסד? תמים? תחנות רדיו מתקציבים ציבוריים משדרות בשבת, אז למה שזאת לא? זה לא רדיו דתי, ולא מוגדר ככזה, ועל כן לא צריך להיות כך.

אני בטוח

שאם התחנה תשדר בדיוק אותו דבר רק תחת מסגרת אזרחית מסחרית רגילה מורל החיילים לא ייפגע... קצת פרסומות מדי פעם לא יהרסו את המורל של אף אחד. כך שהנימוק הזה הוא לחלוטין לא רלוונטי. יש כאן שאלה עקרונית מה הצבא אמור לספק לחיילים שלו במסגרת סל השרותים שהוא מציע ומה לא. התשובה היא שהצבא אמור לספק לחיילים כל דבר שקשה להשיג במסגרת השירות הצבאי. כמו למשל אוכל, שאולי למי שמשרת בקריה קל להשיג אבל מי שמשרת בטיז אל וואטאבר לא יכול לקפוץ לו בצהרים למסעדה הסמוכה. אותו כנ"ל לגבי ספר צבאי ומכבסה צבאית. אם כבר יש הצדקה לתחנה הצבאית היא רק בגלל שאת רוב התחנות קשה לקלוט. אז הגיע הזמן באמת להפנות את הקריאה לרשויות השילטון להסדיר כבר את הנושא ולאפשר תחנות מסחריות בקליטה ארצית ובאותה הזדמנות לשפר גם את הקליטה של התחנות הציבוריות שאמורות להיות ארציות אבל מי שנוסע בקצוות הארץ יודע שזה לא ממש ככה. כל זמן שהנושא הזה לא מוסדר אז אין מה לבוא בתלונות לצבא. ברגע שזה יהיה מסודר אז באמת אין סיבה שהצבא ישקיע כספים בשידורי רדיו. במקום זה הייתי מציע שהוא יחלק לכל חייל שמתגייס בבקום טרנזיסטור קטן שיאפשר לו לקלוט תחנות אזרחיות, שעד אז כבר (2069?) יהיו, כך יש לקוות, ארציות. בקיצור אם זה היה ארוך מדי: כל זמן שחיילים במקומות מרוחקים לא מצליחים לקלוט כמעט כלום - אז אין מנוס שהצבא יפעיל תחנות שלפחות אותם חיילים קולטים בכל מטר שבו הם נמצאים. את הביקורת יש להפנות דוקא למוסדות האזרחיים שלא דואגים לכך שניתן יהיה לקלוט אוסף נכבד של תחנות בכל נקודה בארץ.

Evyatar613

New member
נו, באמת...

אין שום הצדקה מבחינה מורלית לתחנה שמשדרת רק מוסיקה ודיווחי תנועה. שישמעו דיסקים או את אחת ממליון ואחת התחנות האחרות שקיימות. זה באמת בזבוז כסף ומשאבים אם זו ההצדקה לקיומה של גלגל"צ. מה גם כמו שאמר ידידי עופר, תחנה אזרחית יכולה לשרת את המטרות בצורה לא פחות טובה, ואפילו עם שיתוף פעולה של הרשות למלחמה בתאונות דרכים (או איך שהם נקראים...) לגבי שבת - אולי לא ידעת, אבל גל"צ היא יחידה בתוך צה"ל (שייכת לחיל חינוך שכפוף לאכ"א אם באמת מעניין אותך). וכמו כל יחידה צבאית, גם היא מחוייבת לחוקי הצבא. אחד מהם הוא שבשבת נעשים דברים שהם פיקוח נפש בלבד. יש על זה הקפדה בכל שאר יחידות הצבא, ואם עשית צבא, אני בטוח שאתה יודע על מה אני מדבר. אם מישהו בתחנה רגילה רוצה לחלל שבת, זו אך ורק ענינו האישי, אבל ראוי שתחנה צבאית, שכפופה לצה"ל ככל יחידה אחרת, תנהג ע"פ חוקי הצבא. ואלה חוקי הצבא מתוקף היותנו מדינה יהודית, בין אם אתה מסכים איתם ובין אם לא. אין בזה שום קשר להתחסדות או לתמימות.

למעלה