ואת לוקחת לעצמך את הקרדיט על השינוי ?
ואיך הוא הושג ? על ידי זה שכל הזמן אמרת לו "זה שלך וזה לא שלך",הרי ברור שגישה כזאת רק מעצימה את הרכושניות
אני ואמה של ילדתי כמעט ולא משתמשים במילים כמו "שלי" ו"שלך"(למיטב זכרוני בכלל לא,ולא בגלל שאנחנו מקפידים אלא שזה לא חלק מהשפה הפנימית שלנו) ,בטח לא עם ומול הילדה וגם לא בגני המשחקים
היא משתפת בכיף ובשמחה ובהנאה הכל,ואם לוקחים ממנה צעצוע היא לא בוכה ולא מתנגדת אלא רק קצת עצובה(זה עובר לה מהר)
וזה לא שהיא ילדה שלא יודעת לעמוד על שלה
היא יודעת ועוד איך
אלא שהיא לא מזהה את שלה במונחים של רכוש וחפצים אלא כמשהו שהוא עמוק וחיוני מזה,לפחות זה כך לתחושתי,וה"שלי" האמיתי זה הזכות והשמחה הגדולה בשיתוף,ידע וחפצים ורכוש,והרי הדברים האלה מסבים הנאה ומאפשרים התקדמות והתפתחות בעיקר דרך שיתופם
אני רואה אותה מנסה לשתף אבל הילדים שמולה,אלה שההורים שלהם כל הזמן אומרים להם זה שלך וזה לא שלך,לא מבינים מה היא רוצה בכלל ,ולוקחים את הצעצוע לעצמם,כי ככה בדיוק הבהמות שמגדלים אותם מתנהגים,בעסקים ובאקדמיה ובכל מקום אחר
אגב
זה הכי לא ברור מאליו
אין דבר יותר מורכב ולא ברור ולא מובן מאליו מאשר הדרך שבה הראייה היחודית של הפרט משפיעה על המציאות
יש את הניואג'יסטים שחושבים שהראייה והתפישה שלנו משנות לחלוטין את המציאות ויש את השמרנים שחושבים שזה לא משנה בכלל כי המציאות הנתונה היא אובייקטיבית(אפשר לשמוע עדות להשקפה זאת כל הזמן בפורום הזה)
אלא שהאמת שהיחס המורכב בין תפישת העצמי לבין תפישת המציאות הוא הרחק מעבר לאופק הבנתנו
ולכן כל כך מעניין לחקור אותו
ואני חושב שתופעה כמו אוטיזם מהווה הזדמנות מדהימה לחקור את היחס המורכב והיפה הזה