מדוע התורה משתמשת בכמה מקומות בביטו

מדוע התורה משתמשת בכמה מקומות בביטו

``אף`` כמו ב``חרון אף`` ו``יצא לכם מהאף``(במן). מה הקשר לאף?

yaakii

New member
שאלה מעניינת מאד.

ביצעתי חיפוש מקיף של המילה "אף" בהטיותיה השונות באתר החיפוש הזה והתוצאות כדלהלן (רק חלקן): 1. "וייצר ידוד אלהים את האדם עפר מן האדמה ויפחה באפיו נשמת חיים ויהי האדם לנפש חיה" (בראשית ב', ז') 2."בזעת אפיך תאכל לחם עד שובך אל האדמה כי ממנה לקחת כי עפר אתה ואל עפר תשוב" (בראשית ג', י"ט) 3. "ויבאו שני המלאכים סדמה בערב ולוט ישב בשער סדם וירא לוט ויקם לקראתם וישתחו אפים ארצה" (בראשית י"ט, א') 4. "וחרה אפי והרגתי אתכם בחרב והיו נשיכם אלמנות ובניכם יתמים" (שמות כ"ב, כ"ג) 5. "אמרתי אפאיהם אשביתה מאנוש זכרם" (דברים ל"ב, כ"ו) 6. "ואמרו כל הגוים על מה עשה ידוד ככה לארץ הזאת מה חרי האף הגדול הזה (דברים כ"ט, כ"ג) 7. "עד חדש ימים עד אשר יצא מאפכם והיה לכם לזרא יען כי מאסתם את ידוד אשר בקרבכם ותבכו לפניו לאמר למה זה יצאנו ממצרים" (במדבר י"א, כ) לקחתי מספר דוגמאות בהם המילה מהווה, כביכול משמעויות שונות או משמעות דומה בסגנון אחר. חקירת המקורות ומשמעות המילה "אף" בפסוקים תוכל להוביל אותנו להבנת המילה. נראה כי יש קשר בין ה"אף" המוטה במקורות 1 ו-2. השאלה היא איך מסיברים את "באפיו" במקור 1. האם ה-ב שייך לה' / לאדם? לפי מקור 2 נראה כי ה"אף" שב-1 שייך לאדם. השאלה היא מה זה. -אבר כלשהו? ביטוי לנשמה? ליישות האדם הכוללת? השאלה היא איך מקור 3 קשור לקודמים מקור 4 מתחבר בצורה כלשהי למקור 1 ו-2 צריך לעמוד על ההבדל מקור 5 מחזק את הדעה כי מדובר במעין הגדרה כוללת לחיים. במקור 6 רואים כי אף מורה על כעס. מקור 7 קשור בודאי לביטוי היום של "יצא לי מהאף".. השאלה היא מה משמעותו בפסוק. הצגתי את הדעות וההבנה שלי. הכרעה בהגדרת המילה אין לי.. אם מישהו יוכל לעמוד על ההבדלים אודה לו!

למעלה