מדוע הפחת נופל

• פותח הנושא hae1
  • פורסם בתאריך

hae1

New member
מדוע הפחת נופל

יש לי שני מזגנים שכל אחד מהם מוזן מקו נפרד בלוח (חד פזי), כאשר אני מדליק אותם על אוורור בלבד (כל אחד בנפרד), הכל תקין, כאשר אני מעביר לקרור, הפחת מיד נופל. בדקתי בלוח והכל נראה תקין, אין סימני שריפה או חוטים רופפים. כאשר אני מפעיל מכשירים אחרים הם עובדים ולא מפילים את הפחת. עד אתמול הכל עבד תקין כולל המזגנים. האם יכול להיות שהפחת לא תקין (נופל בלחיצה על כפתור הבדיקה) למרות שהוא הותקן לפני כשנתיים בלבד. כיצד ניתן לברר את מקור הבעייה ולפתור אותה.

wil

New member
נשמע כמו בעיה ביחידה החיצונית

של המזגנים. פחת נופל כאשר יש זליגת זרם לאדמה, אין קשר למגעים רופפים.

hae1

New member
האם זה הגיוני

שבאותה נקודת זמן שני מזגנים שונים ונפרדים יגרמו לאותה הבעייה של הפלת הפחת כאשר הם מתחילים בפעולת הקרור.

מזגנים מתאפיינים בצבירת אבק

וביצירת רטיבות. אם שני המזגנים הותקנו בערך באותו זמן, ייתכן מאד שצברו מידה דומה של אבק שעם קצת רטיבות גורם גם לזליגה שמקפיצה את הפחת. אצלי קרה דבר דומה, אבל לא מייד כשהמדחס התניע, אלא לאחר שפעל זמן מה, הספיק לצבור רטיבות ואח"כ הופסק והופעל בשנית. פתיחת היחידה החיצונית וחידוש יסודי של המגעים פתר את הבעיה.

shoulhadida

New member
צר לי לחלוק עליך.

לא אבק ולא רטיבות הם שגורמים לזליגה וקפיצת הפחת. הפחת קופץ כאשר טייב בידוד ליפופי המנוע החשמלי המצויים בתוך המדחס נפגם. שמן המצוי בתוך הגז גורם לקירור הליפופים בעלית לחץ קיצונית ובמשך זמן ארוך מעבודה טייב הליפופים נפגם עד כדי פריצה בבידוד וקצר מלא. כאשר ישנה פריצה ניתן בעזרת מגר לבדוק את טייב הבידוד ולדעת בוודאות שהיא הגורמת לנפילת הפחת. במיקרים רבים הסיבה לקפיצת הפחת היא החיבורים וחוטי המזגן המצויים במעבה . חוטים אלו בידודם נפגם מעומס יתר והפעלה ממושכת ואז האפס וחיבורי האפס ושורת מהדקים ונעלי כבל נמסים ויש חיבור ממשי בין האפס הנמס להארקת המזגן מה שגורם לנפילת הפחת. באשר לאבק אני והרבה נותני שירות למזגנים שוטפים את הסוללה החיצונית ואת הפנימית בהתאם לצורך ואף עים צינור מיים ולא חוששים כדברייך שהאבק והרטיבות תפיל פחת. בהצלחה

lekner

New member
שאול צודק אך תיקון קטן

כאשר המהדקים נפגמים והתקלה היא בהדלקת המזגן אז הבעיה היא בין פאזת הפיקוד של המגען להארקה אחרת הפחת היה קופץ כל הזמן לכן או שיש בעית מדחס כמו ששאול ציין או בעית קצר בפיקוד או אפילו במנוע המעבה

אתה צודק, חלק מהחיבורים נשרפו לגמרי

וכמובן שהיה צורך לחדש את רוב המגעים נושאי הזרם החזק בעבר לפחות פעם אחת (ולנקות היטב את כל היתר). אבל נפילת הפחת אצלי התרחשה רק אם פעולת המדחס הופסקה וחודשה תוך זמן קצר יחסית (פחות מ- 10 דקות). דווקא פעולה ממושכת מאד של המדחס, אפילו יום שלם, לא גרמה כל בעיות. לכן הסקתי שהטמפ' הנמוכה גרמה לעיבוי מים בסביבת המגעים המלוכלכים, ורק בזמן ההתנעה, כשהזרם חזק משמעותית מאשר בזמן העבודה, נוצרה זליגה קטנה להארקה, שהקפיצה את הפחת. לגבי טיב הבידוד שנפגם - האם הדבר לא מוציא את המדחס לגמרי מכלל פעולה? (כלומר מקפיץ את המאמ"ט בכל נסיון הפעלה??) כרגע המדחס עדיין פועל בתפוקה מלאה (לפחות כך זה נראה) ואין סימן לעלייה בצריכת הזרם שלו.

עוד משהו..

אני משוכנע שמגעים רטובים (!! שעוד נשטפו ישירות בצינור מים!) יקפיצו את הפחת כמו גדולים, אם לא יגרמו לקצר של ממש. ברור שהיחידה החיצונית מתוכננת לעמוד בתנאי גשם ורטיבות ללא בעיות, אך בכל זאת לא הייתי מנסה להשפריץ עליה מים בצינור בזויות שהגשם לעולם לא יורד בהן (למשל מלמטה למעלה). או בעצם למה לא, בתנאי שהיא מנותקת בבטחה מהחשמל..

shoulhadida

New member
שטיפה במיים.

כל חיבורי המזגן והמדחס נמצאים בקופסא בחלק העליון של היחידה החיצונית. כך שבפועל אפשר לשטוף את סוללת המעבה במיים. רק צריך לדעת כיצד לבצע זאת. טכנאי מזגנים מבצע זאת ולידיעתך כאשר המזגן בפעולה ואז המאוור פולט את חום הסוללה והאבק והבוץ מוסרים מהסוללה. לשירותכם באזור אשדוד שאול מזגנים 0505759995

lekner

New member
הבעיה בשטיפה היא

כאשר המזגן עובד לי לא ידוע ששוטפים מזגן כשהוא עובד מסיבה אחת מנוע המעבה יונק את המים ויכול לקצר הרי הסוללה היא אחורית והמנוע זורק את האויר קדימה אך זה נכון ששוטפים את הסוללות במים עוד סכנה כאשר אתה שוטף במים אתה יכול להתחשמל עקב הסיבה שציינתי

shoulhadida

New member
מה קורה בחורף.

מה קורה בחורף גשום כשהמעבה תחת כיפת השמיים ויורדים מיים מישמיים. לידיעתך ישנה שיטה של קירור סוללת מעבה כשהמיים מתנקזים באמבטיה למטה ומשאבה מעלה את המיים למעלה ודרך ממטרת פיזור המיים מקררים את הסוללה. הדבר פותח על ידי רשת בית המזגן.כאשר נוספת מערכת קריאת טמפרטורה תוספת אמבטיה ותוספת משאבה טבולה ואותו מנוע מאוור שמסופק עים המזגן עובד בתנאים החדשים ללא שום בעיה ממנה אתה חושש. יתרה מזאת בחורף המעבים מתמלאים קרח ומופשרים ועוברים דרך הסוללה ועל ידי המאוורר. כך שהסר דאגה מלבך.

אתה צודק אך

כאשר הגשם יורד הוא לא יורד בלחץ(כמו של צינור מים) אלא נבלם ע"י הסוללה וככה אין בעיה. בקשר לקירור מאולץ המים לא שוטפים את כל היחידה החיצונית אלא זורמים מעל הסוללה בלחץ נמוך כמובן שאם הוא (הגשם)יורד מצד המאוורר אז אין בעיה ככל שידוע לי כאשר שוטפים את הסוללות שוטפים ללא רחמים :) פשוט מתיזים מים בלחץ זה נכון שאם שוטפים בעדינות ללא לחץ אז אתה צודק ואני מסיר את הכובע בפניך אם לכך התכוונת. זה לקנר מהמשרד.

shoulhadida

New member
ושוב בעניין השטיפה.

ושוב בעניין השטיפה. הכוונה לשטיפה ביד מקצועית תוך התחשבות בכל מה שנאמר ולא נאמר.תוך ניצול ידע ונסיון בעניין. באותו עניין לא פעם אני מוזמן לתקלות במקררי נופרוסט לאחר שהלקוח ראה באחד הפעמים טכנאי מבצע הפשרה עי מיים חמים.הוא מחליט לבצע בעצמו וגורם נזק בגלל חוסר ידע ומיומנות ובגלל חדירת מיים לרכיבים חשמליים. בקיצור לפעמיים עדיף לשלם עבור תיקון מאשר לגרום נזקי שרשרת או החמרת התקלה. ישנם סודות מיקצוע ונסיון בשטח שלא נרכש לא בבית הספר ולא בפקולטה. תנו לכל בעל מיקצוע לטפל ברכושכם הספציפי טכנאי מזגנים למזגנים חשמלאי לחשמל וכו, בסך הכל תמנעו הפסד כספי בעתיד. מזגן ששויו 15 אלף שקל אל תפקידו בידי חבר או בעל ידע בתחום אסור להיות חובבן ברכוש. שאול מזגנים עבודות חשמל מוסמך. תיקון מזגנים ומקררים באזור אשדוד 0505759995

lekner

New member
לא כל כך

הגיוני ששניהם יגרמו לאותה תקלה בדיוק באותו זמן אך הכל יכול להיות האם המזגנים עיליים אם כן נתק את שני המזגנים מהשקעים כך כבל מאריך מחדר אחר ותפעיל את המזגן אם זה ממשיך הבעיה בטוח במזגן נסה את זה בשני המזגנים כמובן רק אם אלו מזגנים שמחוברים ישירות לשקע חד פאזי

elimalka

New member
אם המזגנים מוזנים

מקו ראשי מהלוח ניתן על פי החוק לעקוף את הפחת. כך תוכל לדעת האם באמת הבעיה היא כתוצאה מבידוד לקוי\זליגה.

lekner

New member
אך ורק אם

הם מוזנים ללא שקע אלא ישירות ללוח ומצוידים במפסק הגנה על היחידה יש לזכור שעל פי חוק כל שקע חייב בממסר פחת

lekner

New member
תפעיל אותם ותגע ותתחשמל יופי יופי

רק על תתפלא שלא יקפוץ הפחת נו אלי תהיה רציני איזו הצעה זאת לעקוף פחת? אני מקווה שאתה לא עושה את זה

elimalka

New member
לפני שאתה פוסל תבדוק את הדברים

אם ההזנה ישירה אין בעיה. אתה מוזמן לשאול בודק ח"ח...

shoulhadida

New member
עדיף לבדוק ולתקן מאשר לעקוף.

בעל מיקצוע ובעזרת מגר יכול ליבדוק לך את 2 המזגנים ןלתקן את הבעיה הגורמח לנפילת הפחת. בשום אופן לא לעקוף את הפחת. כשיש תקלה והפחת קופץ בעקיפת הפחת וללא בדיקת הסיבה אתה פשוט מסכן את עצמך ואת רכושך. לא כדאי להגיע לשירשור מדוע לא תיפקד פחת ופרצה דליקה חס וחלילה. כבעל נסיון בקירור ומיזוג ועבודות חשמל לא פעם נפילת הפחת נובעת ממוצר אחר למשל מקרר בעת ההפשרה. בעקיפת הפחת פשוט אתה מכניס עוד נעלמים המסבכים את מתן הפיתרון. חשמל לא רואים ולא כדאי להרגיש ובטח לא לעקוף את הבלתי נראה. פשוט אתה עלול שלא לחזור למסלול . שבת שלום. שאול.

למעלה