|מדוזה|
שלום.

barbar27

New member
|מדוזה|../images/Emo113.gifשלום.

אני כתבתי כבר כמה הודעות אבל לא ענו לי ממש על השאלות, ועכשיו אשאל משו קצת אחר. אני בר, אני בת 11, יש לי כלב בבית בן שנה, אני חוזרת מהבית-ספר ב2 כל יום ויש לי חדר בינוני. אבא שלי איכשהו מוכן לקנות לי חמוס, אבל קראתי המון דברים על החמוס וראיתי שזה כמעט כמו טיפול בכלב, וזה המון כסף והמון זמן. בהתחלה חשבתי שהחמוס הוא כדומה ל.אוגר למשל, לא מזיק ולא מפריע, יושב לו בכלוב ונהיה חמוד ויפה. מסתבר שזה כמעט אותו טיפול כמו של כלב, ומנסיוני זה קשה מאד. האם לפי מה שספרתי על עצמי, תוכלו לדעת האם אני אוכל לגדל חמוס? איח פוחדת שאני לא אעמוד בזה, וגם.. לא נעים לי לדרוש תקציב שכזה מההורים. אז, נראה לכם שכדאי לי לקחת אחריות כזו גדולה ולגדל חמוס?

Sweet Fantasy

New member
חמודה, ענית לעצמך

אכן גידול חמוס הוא כמו טיפול בכלב\חתול מבחינת עלויות ומבחינת זמן, חול,אוכל, חיסונים, ניתוח עיקור\סירוס על ההוצאות המפורטות תוכלי לקרוא בשאלות נפוצות.

barbar27

New member
|מדוזה|../images/Emo113.gifאז זהו

שיש התלבטות כי אני ממש ממש רוצה חמוס..

Sweet Fantasy

New member
אז תחכי קצת

שתוכלי לממן אותו לבד, ותוכלי להקדיש לו יותר זמן. חוץ מעניין הכסף, כמה זמן פנוי יש לך ביום?

mikonww

New member
היי בר אני השתדל להיות קצר ומדויק

נגיד כזה דבר, שאם אין לך אפשרות לדעתך לגדל כלב אז לצערי אין לך גם את האפשרות לגדל חמוס
חמוס וכלב זה לא אותה תקציב חמוס דורש הרבה פחות תקציב בכללי, ואני מדבר על הוצא חודשית בלבד ! אני שמח לראות שאת מספיק גדולה רגשית להבין שטובת החייה קודמת את ההנה שלך. זהו ומצטער אם לט עניתי על משהו ששאלת, השמח לנסות שוב רק עם תמקדי במקצת יותר את השאלה שלך

barbar27

New member
|מדוזה|../images/Emo113.gifזה בסדר.. אמ..

בוא נשאל שאלה אחרת. אם הייתם במצב שלי, הייתם לוקחים חמוס?

mikonww

New member
מצטער לא יכול לענות במקומך ../images/Emo10.gif

זה חשבון נפש שאתה צריכה לעשות עם עצמך, אני יכול להגיד לך בגדול את הדברים הבאיים: א- אם יש לך אפשרות או לאבא יותר נכון להוציא חד פעמי סכום של 1700ש"ח+-? ב- אם אחרי הלימודים את תתני לו את היחס הדרוש שזה אומר, חדר בטוח, יחס של יותר משעה ביום, לדעוג למזון מים וטיפוח אישי ? ג- האם לך יש את האפשרות האמת ששוב אבא להציא כל חודש בסביבות 100ש"ח ממוצעה ? ד- אם את יכולה להגיד עם יד על הלב, שאת מבינה שזו אחריות ל8 שנים ויותר ומוכנה להקריב ? אם התשובות על השאלות הם כן , אז הייתי הולך על זה !

barbar27

New member
|מדוזה|../images/Emo113.gif אני אענה, אולי אמצא

פיתרון. א- אם יש לך אפשרות או לאבא יותר נכון להוציא חד פעמי סכום של 1700ש"ח+-?חד פעמי, לא יודעת אם תהיה בעיה. ב- אם אחרי הלימודים את תתני לו את היחס הדרוש שזה אומר, חדר בטוח, יחס של יותר משעה ביום, לדעוג למזון מים וטיפוח אישי ? למה הכוונה חדר בטוח? בעיקרון החדר שלי מוקף בארונות ופה ושם רווחים. אבל זמן אני מוכנה להקדיש, לא את כל היום אבל אני לא כ=ז=א=ת עמוסה. ג- האם לך יש את האפשרות האמת ששוב אבא להציא כל חודש בסביבות 100ש"ח ממוצעה ? יש את האפשרות כמובן, אבל לא נעים לי לבקש מאבא שלי כל חודש 100 שקל, זה גם מונע ממני דרישות אחרות כמו קניות לדברים חשובים, או סתם הופעות וכאלה. ד- אם את יכולה להגיד עם יד על הלב, שאת מבינה שזו אחריות ל8 שנים ויותר ומוכנה להקריב ? זו הבעיה. אין לי מושג! אפעם לא היה לי חמוס משלי , רק כלבים. וכלבים זו פחות בעיה כי אולי אני מטפלת בעיקר בכלב שלי אבל הוא "של כולם". והחמוס יהיה סביר להניח רק שלי. בכל מקרה, אפילו אוגר לא היה לי ואני ממש חסרקת ניסיון בעיניין.בגלל זה באתי לפה:)

mikonww

New member
אז קחי את זמן ותחשבי

עושה רושם שגם יש לך עוד כמה דברים ללמוד כמו מהו חדר בטוח לחמוס. המלצה שלי תשני על זה מספר ימים, אם ועדיין יהיה לך את הגוק הזה. אני השתדל לאזור לך יותר בדבר כל השאלות שלך. אבל עד אז תקרי עוד קצת על מזון/חדר בטוח/טיפול ועוד

לדעתי

את לא צריכה למהר לקחת חמוס. ניראה לי שאת צריכה "להתנסות" על חיות יותר קטנות כמו עוגר.

barbar27

New member
|מדוזה|../images/Emo113.gifכן

כמו לחברה שלי שיש לה אוגרים והיא כל הזמן מעודדת אותי לקחת [אבא לא מסכים] [כן, חמוסים הוא מסכים אבל אוגרים לא:|] כמו בערך חצי מהכיתה שלי או מהשכבה שלי [שיש להם אוגרים] זה לא הרבה מאמץ ולא הרבה הוצאות [לא קצת, אבל לא הרבה ממש] וזה קליל.

Lovable Stray

New member
מזדהה עם המצב שלך

הפעם הראשונה שראיתי (ורציתי כמובן) חמוס היה בגיל 12 בערך, אולי אפילו 11. אבל ידעתי שאין אפשרות שהוא יוכל לחיות עצלי כמו שצריך מכיוון שחמוסים זקוקים לכסף שההורים לא תמיד שמחים לתת וכמובן דברים אחרים שקשה לעשות בגיל הזה כמו נסיעות לוטרינר, הרבה נקיון של כלוב וכד'... המצב היחיד הוא שההורים יקחו אחריות מלאה על החמוס ויהיו שותפים לגידול (וההוצאות הכספיות), אחרת פשוט כדאי לחכות.

Sweet Fantasy

New member
גם כלב דורש הוצאה חודשית

העלויות מאוד דומות חוץ מתוספת של חול.. (שזה עושה את זה יותר יקר) אוכל - פעם בחודש חודשיים חיסונים - פעם בשנה (לא כולל הראשונים) כל הדברים מסביב בהתחלה - כלוב + אביזרים ניתוח עיקור\סירוס

וואלה?../images/Emo192.gif

חול כל חודש? אצלי החול בדיוק נגמר היום, זה השק הזה הכי זול ב 20 שקל..בצבע צהוב.. וזה השק הראשון שקניתי , והוא הספיק לי עד עכשיו שזה בערך 8 חודשים..
משו לא בסדר אצלי?

Sweet Fantasy

New member
לא, בדר"כ

האנשים משתמשים בחול קריסטל שהוא יותק יקר ועם פחות חומר (5 קילו ענארף כמה
) החול הזול מגיע עם המון חומר יחסית,אבל פחות טוב.

למעלה