מדהים!

דוד30

New member
אתה יכול לכתוב עד מחר הופרך אם לא

תביא הפרכה, אז לא יעזור לך לכתוב הופרך. אם אתה מתכוון לכך שלא בדקו את המגילה וקבלו אותה בלי להסתכל מה כתוב בה. על זה אני עונה יש לנו מצווה לקרוא כל שנה את המגילה וכך נוהגים כל ישראל הכשרים. ומתי התחילה המצווה הזאת משנה שבה היו הניסים שבמגילה והציווי על קריאת המגילה כל שנה רשום במגילה. ואם תאמר שאני לא בדקתי בנושא היום האבוד, זה בגלל שבין כה וכה אין הגילויים המדעיים יכולים להפריך אף פעם את התורה לפי דעתי. כי אם הוכח שהתורה אמת כל הגילויים המדעיים לא יכולים להפריך את התורה כי תמיד מותר לומר שהיה נס.

verdun

New member
הפורום ישפוט!

לא נמצאו ב- Susa תעודות המאזכרות את ספור המגילה. ענין המסירה אינו ראיה כיוון שהוכחת לנו כי אתה מאמץ טענות בלי לבדקן. אם גם אין תעודות או ממצאים וגם טענת המסירה אין בה ממש - אזי הופרכו טענותיך.

דוד30

New member
בס"ד. תקרא את הספר שהבאתי שם

ותראה את הממצאים. בקשר למסירה. במשך אלפים שנה ספר התורה בנתק של אלפים שנה בגלות , כולם שמגיעים לארץ יש אותו ספר תורה . זה לבד מעיד שהמסירה עוברת בדיקנות , לא רק זה אלא גם ספר תורה שהיה בגלות תימן מבית ראשון (התימנים לא עלו לארץ עם נחמיה) גם הספר שלהם מתאים לספר התורה של כל היהודים. כלומר מלפני 450 שנה בערך לפני הספירה עד עכשיו המסירה הייתה טובה. לי ברור שגם לפני כן המסירה הייתה טובה. מצורף קובץ

verdun

New member
אה, אלה השטויות של qwerim...

הכל צוחקים מן ההוכחה הנלעגת הזו. אין הוכחות למעמד הר-סיני, ואתה עצמך ההוכחה לכך שהמסורה אינה ראיה, שכן אינך בודק את שמועבר אליך...

למעלה