מדהים!!!

Alcharzor

New member
מדהים!!!

שלום אני סטודנת שנה א´ ולא עובד ויש משהוא שמציק לי ואפילו לא כל כך מציק לי כמו שמדהים אותי בחוסר ההגיון שלו והעניין הוא כזה: אני בתור סטודנת לפי חוק ביטוח הלעומי חייב ואני חוזר חייב לשלם ביטוח לעומי אפילו אם אני לא עובד והשעלה הנשעלת היא מאיפה הכסף ? חוץ מבטוח לעומי לסטודנת יש עוד הוצואות כמו לדוגמה שכר לימוד,תחבורה וכו´. לא על תבינו אותי לא נכון אני מבין שבתור אחד שהולך לקבל השכלה גבוהה ואולי אפילו להרביח טוב בעתיד אני צריך לעזור לאנשים בצרה כלכלית כמו לומדי הישיבות ואנשים מהסוג הזה אבל אני לא יכול למשוך כסף מהעתיד לצערי.....

ואים תזכה בפיס .

ולא תעבוד כל ימי חייך גם לא תשלם ביטוח לאומי ?. ביטוח לאומי זה קרן פנסיה לעתיד . כמו שיש לך כסף לאוכל, וללימודים . כך יהיה לך כסף לביטוח לאומי . כי אם חלילה תפגע בפעילות איבה יגידו לך לא שילמתה ביטוח לאומי . לא תקבל פיצוי . אין דבר כזה, חוץ מיזה המחיר כולל תשלום לקופת חולים . אתה רוצה גם לא לשלם קופת חולים .

איך לחסוך בביטוח הלאומי..

אז כמו שקרמר הזכיר באמת אין ברירה וצריך לשלם כי זה חיסכון לעתיד, אבל, אולי כדאי לך לעבור לסטטוס של עובד ולא סטודנט. לדעתי סטודנט ומי שלא עובד אמור לשלם תשלום מינימום. לעומת זאת מי שעובד ומשתכר משכורת מאוד נמוכה משלם רק 5% ממנה ביטוח לאומי. כך לדוגמה אם תרוויח 500 ש"ח בחודש תשלם רק 25 ש"ח במקום 150 שמשלם סטדנט לחודש...שווה בדיקה

אהאבל

New member
שמעתי שיש מדרגות מס בביטוח הלאומי?

משהו יודע על זה משהו? 5% או 10%

וכדאי גם לעשות הגהה לרשימה

לפני שהסטודנט המשכיל כותב, ומבין שמשלם את המינימום לביטוח לאומי בתור אזרח המדינה, שיעבור שוב על הכתוב וימצא את שגיאות הכתיב. עם כאלו שגיאות- איך נדע שאתה רציני?

למעלה