מדד

סטרפC

New member
מדד

רכשתי דירה, התשלומים מחולקים לזמנים שונים, וצמודים למדד, הבעיה היא שלא מוגדר בחוזה מה בדיוק צמוד למדד, כל היתרה לתשלום, או רק כל תשלום בפני עצמו (מתמטית זה לא אותו דבר). מוסכם על עורכי הדין של שני הצדדים ששתי הפרשנויות לגיטימיות. למרות שזה לא מחייב, מישה יודע מה מקובל / נפוץ יותר, האם הצמדת כל היתרה לתשלום, או רק כל תשלום בפני עצמו ? האם הנושא הגיע אי פעם לבית משפט, ויש פסיקה בנושא ? רוב תודות.
 
לא בדיוק הבנתי הבעיה

וכמובן ההסכם אינו לפני. יחד עם זאת נראה לי שההצמדה היא של כל תשלום ממועד החתימה על ההסכם ועד ליום התשלום שלו (לא הגיוני להצמיד סכומים לאחר שכבר שולמו).
 

סטרפC

New member
השאלה פשוטה וברורה :

"מישהו יודע מה מקובל / נפוץ יותר, האם הצמדת כל היתרה לתשלום, או רק כל תשלום בפני עצמו ? האם הנושא הגיע אי פעם לבית משפט, ויש פסיקה בנושא ?"
 
צר לי שלא עלה בידי לרדת לסוף דעתך

את עמדתי כבר הצגתי. אין בדעתי לחפש פסיקה בעניין זה, מה גם שהדבר תלוי באופן המדויק בו נוסח ההסכם.
 

סטרפC

New member
מה לא ברור :

1. הצמדת תשלום בודד למדד, או את כל יתרת התשלום - מה נפוץ יותר ? 2. האם יש פסיקה בנושא ? אם אין לך מושג, אין בעיה, אבל מה הקשר של "לא עלה בידך לרדת לסוף דעתי" . את באמת לא הבנת את מה שכתבתי ?
 
באמת לא הבנתי

מדוע ניתן בכלל לטעון שלאחר שהמוכר קיבל תשלום על הקונה להוסיף ולהצמיד את אותו התשלום - יתכבד המוכר ויצמיד אותו למדד, לדולר, למרצפות, לאשתו או לכל מה שימצא לנכון. כל פתרון אחר משמעו שהמוכר נהנה פעמיים, פעם מההצדמה שתינתן לו על ידי הקונה ופעם מההצמדה שהוא יבחר בה.
 

u 1000

New member
גם לי לא ברורה הבעיה בכלל

מדד הבסיס (המדד בעת החתימה על החוזה או מדד אחר שנקבע) הוא נניח 100 מדד בתאריך X הוא נניח 105 מדד בתאריך Y הוא נניח 110 אם בעת החתימה על החוזה נקבע כי בתאריך X ישולם סכום של 200 ובתאריך Y ישולם סכום של 300 כאשר הסכומים צמודים למדד אז: בתאריך X ישולם סכום של 210 ובתאריך Y ישולם סכום של 330. ברור שאם X הוא תאריך מוקדם ל-Y אין להמשיך ולהצמיד את ה-200 ששולמו לאחר ששולם הסכום (בתאריך X).
 
למעלה