מדגם 10

d70

Well-known member
סיכום כל הערוצים-כל המפלגות סקר ynet-מכון סמית: קדימה ניצחה עם 30 מנדטים; הליכוד מתרסק למקום 4-5 היסטוריה: לראשונה מאז קום המדינה כובשת את השלטון מפלגה חדשה, שהוקמה אך לפני חמישה חודשים, כך קובעים סקר ynet ומכון סמית וכן סקרי שלושת ערוצי הטלוויזיה. אבל, וזה אבל גדול - לא תהיה לה את העוצמה שלה ציפתה. הפתעת הבחירות: הגימלאים נכנסים בסערה לכנסת עם מספר מנדטים גבוה יחסית, ואביגדור ליברמן מייצב את מפלגתו ככוח משמעותי - במקום הליכוד, שהוא הכישלון הגדול - ואולי מתרסק למקום חמישי כתבי ynet רעידת אדמה במערכת הפוליטית בישראל: קדימה, המפלגה החדשה, תרכיב את הממשלה הבאה, ככל הנראה בקואליציה עם מפלגת העבודה ומפלגות נוספות - אבל לא תהיה חזקה כפי שרצתה. כך קובע הלילה (יום ג') סקר ynet ומכון סמית, עם סגירת הקלפיות ברחבי הארץ. לראשונה בתולדות המדינה, אחרי עשורים של שלטון שהתחלף לסירוגין בין העבודה לליכוד, כובשת כנראה מפלגה חדשה - שלא הייתה קיימת כלל לפני חמישה חודשים - את השלטון. ואלה התוצאות המלאות של סקר ynet ומכון סמית, שנערך בקרב 1,000 נשאלים שהצביעו: קדימה: 30 מנדטים העבודה: 21 מנדטים ישראל ביתנו: 14 מנדטים ש"ס: 12 מנדטים הליכוד: 10 מנדטים האיחוד הלאומי/מפדל: 9 מנדטים יהדות התורה: 6 מנדטים הגימלאים (גיל): 5 מנדטים מרצ: 5 מנדטים מפלגות ערביות: 8 מנדטים הירוקים נמצאים על סף אחוז החסימה. יש להדגיש כי אלה תוצאות המדגם נכון לשעה 21:15 בערב. ייתכנו תיקונים לכאן ולכאן בשעה הקרובה. וכך קובעים הסקרים והמדגמים שפרסמו ערוצי הטלוויזיה: ערוץ 1: קדימה 29 מנדטים, העבודה 22, ישראל ביתנו 14, הליכוד 11, ש"ס 11, הגימלאים 8, האיחוד הלאומי/מפדל 8, יהדות התורה 6, מרצ 5, רע"מ 4, חד"ש 2. ערוץ 2: קדימה 32 מנדטים, העבודה 22 מנדטים, ישראל ביתנו 13, הליכוד 11 מנדטים, ש"ס 10, האיחוד/מפדל 9, יהדות התורה 5, מרצ 5, הגימלאים 6, בל"ד 2, רע"מ 3, חד"ש 2. ערוץ 10: קדימה 31, עבודה 20, ישראל ביתנו 12, הליכוד 12, ש"ס 11, האיחוד/מפדל 8, יהדות התורה 6, מרצ 5, הגימלאים 7, חד"ש 3. תמונת המצב שעולה בבירור מכל הסקרים מצביעה על המגמות הבאות: קדימה תרכיב ככל הנראה את הממשלה הבאה - אולם לא תהיה חזקה כפי שרצתה הליכוד מתרסק לתוצאה נמוכה מאוד, בהתאם לסקר - המפלגה החמישית בגודלה אביגדור ליברמן מבסס את ישראל ביתנו כמפלגה המתחרה על התואר "השלישית בגודלה" הגימלאים מפתיעים בכניסה במספר מנדטים גבוה יחסית מהצפוי כנסת ישראל תהיה מרובת מפלגות ומפוצלת מאי פעם - עם קואליציה שבירה יחסית מדובר כאמור רק בסקרים לפי שעה. תוצאות האמת צפויות לזרום בשעות הקרובות לוועדת הבחירות המרכזית, עם ספירת הקלפיות ברחבי הארץ. את תוצאות האמת ניתן יהיה להתחיל ולנתח רק לאחר חצות, אז יתברר האם המדגמים והסקרים ניבאו נכונה את תוצאות האמת - ואת הרכב השלטון החדש של מדינת ישראל.

nitsansh

New member
סיכום של כל הסקרים

קדימה 29-32 עבודה 19-22 ישראל ביתנו 12-14 ליכוד 10-12 שס 10-12 איחוד לאומי-מפדל 7-9 יהדות התורה 5-8 גמלאים 5-8 מרצ 5 (קונסנזוס של כל הסקרים!) רע"מ-תע"ל 3-4 חד"ש 2-3 בל"ד 0-2

Itaitai17

New member
הקטע עם מרצ באמת מוזר

בכל המדגמים/תוצאות אמת שראיתי עד עכשיו היו להם בדיוק 5 מנדטים

ב י ש ו ף

New member
קדימה זה מפלגה שיותר נוטת למרכז

זה פחות טוב לארץ כי המדיניות נגד הערבים עשויה להיות יותר ממותנת. כשעדיף שהיא תהיה קצת יותר נוקשת או לפחות עם יעדים מוגדרים מיגור הטירור היום הוא בלתי אפשרי, אחרי שדעת הקהל הערבי היא ברובה חמאסניקית המסקנה הגישות של ה8 שנים האחרונות לא היו אפקטיביות ואפילו החריפו את העמדה הטרוריסטית היום יש לנו עמדה טרוריסטית מעם שלם. ככה ששלטון כזה או אחר לא יביא יציבות ממשית באיזור אני דווקא חושב לכיוון של מדיניות חניקה סנקציות קשות, של תנאי מחייה כמו חשמל ומים סגירה מוחלטת של מעבר לגבול ישראל כשגרה (עם כבר התנתקות אז עד הסוף) הידוק של רצועת הביטחון הימית וגם של ציר פילדלפי, לפי דעתי לעם שחי עם פילוסופיה של ימי הבניים מגיע גם לחיות בצורה כזאת. בנקודה אחרת חזית מגובשת של טרור עם גיבוי מדיני יכול להיות טוב עבורנו, כי אם ננקוט פעולה צבאית נגד מדינה שתומכת טרור במצע הבחירות שלה זה יהיה הפעם הרבה הרבה יותר לגיטימי. עם כל הציוניות לא יכולנו לקחת לנו חלקת אדמה בארה"ב לחיות עם שכנים נורמלים??? מה האלוהים הזה חיפש פה ארץ זבת דם וטרור? ירושלים זה העיר עם הכי הרבה שנאה בארץ ערבים חילונים דתיים קיצור אני נראה לי חותך......

רשימת חברי הכנסת של הגמלאים

בגלל גילם, צריך לקחת בחשבון רוטציה רשימת חברי הכנסת של הגמלאים רפי איתן יעקב בן יזרי משה שרוני יצחק זיו יצחק גלנטי אלחנן גלזר שרה מרום יעקב אשרי ניסן יחזקאלי חפצי בה בן נון נסים ססבון גד גפני

nitsansh

New member
יש שם מישהו יותר מבוגר מפרס???

כידוע, חבר הכנסת הקשיש ביותר מנהל את הישיבה הראשונה של הכנסת עד בחירת היו"ר הקבוע...

Sparklina

New member
בבקשה לא לזלזל- ../images/Emo26.gif ../images/Emo41.gif

מה זה משנה אם בן אדם הוא קשיש או לא? אם כוחו במותניו ויש לו מה לתת והוא יכול לתת, אז מה הבעיה?

nitsansh

New member
איפה ראית זלזול??

זו היתה שאלה אינפורמטיבית כדי לדעת אם יש מישהו שייקח מפרס את התואר "זקן חברי הכנסת"...

pasiava

New member
מזל שלא לוקחים את הסקר של הפורום

כמדגם
העבודה מקבלים הכי הרבה קולות. הליכוד מאוד קרובים לקדימה עם בערך 17 מנדטים, שזה פחות 6 ממה שיש להם?
לקדימה יש איזה 21 מנדטים! והעבודה קיבלו הכי הרבה קולות! ישראל ביתנו... מי הם בכלל?? איזה 8 מנדטים יש להם... והקטע הכי טוב... לעלה ירוק היו איזה 12 מנדטים
מזל שלא לוקחים את הפורום כמדגם...

pasiava

New member
וכמובן שאני לא מזלזל בבחירות, חס

וחלילה שאני אעשה את זה, אני חושב שזכות ההצבעה היא אחת הזכויות הכי חשובות שקיבלנו, פשוט אני לוקח דברים בהומור בהתחשב לתוצאות המאכזבות

למעלה