מדבר סקר תרחק?

מדבר סקר תרחק?

שימו לב למחקר הבא, הייתי מכנה אותו מחקר שחוקר מחקרים. כשאנחנו קוראים כותרת "האיטלקים נהנים מהחיים יותר מהאנגלים" או "הרוסים הם אלה שמקיימים הכי הרבה פעמים בשנה יחסי מין" מה שמסתתר מאחורי זה הוא בדרך כלל עאלק מחקר שמחלק שאלונים ולמעשה הוא הוא מגיע למסקנות כמו "האיטלקים מדווחים על יותר הנאה מהחיים מאשר האנגלים" ו"הרוסים הם אלה שטוענים להכי הרבה יחסי מין בשנה".

ג שם

New member
תגיד לי,

ככה סתם, להנאתך, אתה קורא מדי בוקר את האתר של קופ"ח כללית? בודק מה חדש בסל התרופות? מה השתנה בנושא הטיפול באלרגיה הנגרמת משומשום? השפעת קרדית האווזים על פרישה מוקדמת מהעבודה?

ג שם

New member
לא

אני פותחת את היום בקריאת הפורום של אוהדי צפרירים חולון, ביתר ירושלים, הפועל ג'לג'וליה או מה שזה לא יהיה. יותר שווה ממחלות.

מוּסקט

New member
אחחח, זה כלום

יש לי חברה שדבר ראשון בבוקר עם הקפה פותחת את מודעות האבל.

ג שם

New member
זה באמת די אופטימי

נורא נחמד לקום בבוקר ולא למצוא את עצמך בתוך המסגרות השחורות האלה.

על דרך השלילה

לקום ולא למצוא את עצמך במודעות האבל אני מעדיף חשיבה חיובית: לקום בבוקר ולמצוא את עצמי במאמר על אלרגיה הנגרמת מאכילת שומשום וזה מזכיר לי את המספר ב"שלושה בסירה אחת" שקורא את האנציקלופדיה הרפואית ומזהה על עצמו את הסימפטומים של כל המחלות הקיימות מלבד צניחת רחם ומתמרמר על זה שבנוגע לצניחת רחם יש חוסר שיוויון.

ג שם

New member
ואם כבר הספר ליידי..

"זה באמת משהו לא רגיל, אבל כל פעם שאני קורא פרסומת לאיזו מחלה אני פשוט חייב להגיע למסקנה שאני סובל ממנה ובצורה חמורה ביותר. תיאור המחלה תמיד מתאים בדיוק למיחושים שיש לי. אני זוכר איך הלכתי פעם לספריה של המוזיאון הבריטי, לקרוא על הטיפול באיזו מחלה שפגעה בי בצורה קלה. זה היה קדחת השחת, אני חושב. .. ואז ברגש של פיזור נפש, עלעלתי עלעול סרק בספר , והתחלתי, לאסוני, לקרוא על מחלות באופן כללי. אני לא זוכר איזה חולי נתקל בי ראשון, אבל אני בטווח שזה היה משהו נורא וקטלני, ולפני שהגעתי לאמצע נחת עלי שאני לוקה בו. ..זמן מה ישבתי קפוא מאימה , התחלתי שוב להפוך עמודים, הגעתי לטיפוס. קראתי מה הסימנים וגיליתי שיש לי טיפוס זה חודשיים בלי ידיעתי... חרשתי ברוב קפידה את כל 22 האותיות, והמחלה היחידה שיכולתי להחליט שאין לי היתה מים בברך. ישבתי והרהרתי. חשבתי איזה מקרה מעניין אני מנקודת מבט רפואית, איזה נכס אהיה ללימודי הרפואה. סטודנטים לא יצטרכו לשוטט בין בתי חולים אם יוכלו לקבל אותי. אני בעצמי בית חולים שלם. הם פשוט יצטרכו להסתובב סביבי ואחרי זה יקבלו את התואר." שלושה בסירה אחת.

ג שם

New member
אה?

למה נדמה לי כאילו אני שוב צריכה להודות, תוך השפלת מבט, שלא קראתי את כל מה שנכתב בששת הפורומים המשפחתיים האלה? יש תרגום? שנים? שנה?

אגב

כשגרתי בארה"ב המדורים הכי שווים לטעמי בניו יורק טיימס היו ההספדים ומדור החתונות- פכים קטנים מחייהם של ניו יורקים

אלי ו.

New member
את יודעת שההספדים כתובים מראש ../images/Emo32.gif

כמעט לכל איש ציבור העתונים מכינים הספד מוכן מראש עוד בחייו כך שיהיו מוכנים לכשתגיע העת. כמובן שההספדים מעודכנים מדי פעם כדי להתאים למאורעות החיים של המנוח החי.

דן בן אמוץ

כתב פעם שבטח יש תוכניות מגירה לכל מצב, למשל איפה יכרו קבר אחים המוני אם תהיה קטסטרופה של 20 אלף הרוגים, 70 אלף, 200 אלף וכך הלאה (הוא שיער שזה בפארק הירקון), אבל לא העלה התייחסות למקרה שפוליטיקאים זוכים לחיי נצח שזו קטסטרופה בפני עצמה.

אלי ו.

New member
נווו, לא ידענו שמשקרים בסקרים?

מה שמעון פרס לא ראש ממשלה?
בעיני יש כאן נושאים מענינים אחרים: 1) זה לא הגברים שמגזימים, זה הנשים שממעיטות. 2) ענין לפסיכולוגים, למה נשים (או כל אדם) ישקר בסקר אנונימי?! 3) עד כמה חלק גדול מהמדעים המבוססים על סטטיסטיקות של הצהרות אכן מדויקים.

למה איג-נובל?

לטעמי זה מחקר מאלף המצביע על הבעייתיות שבהסתמכות על שאלונים, כפי שציין אלי. אני מניח שמרביתנו כבר הבחינו קודם לכן שבמחקרים מתגלה שיחסי מין הטרוסקסואליים הם עניין לגברים בלבד.

למעלה