מדבר לעצמי

• פותח הנושא m431
  • פורסם בתאריך

m431

New member
מדבר לעצמי

שלום, כשאני לחוץ או כועס על עצמי אני מדבר לעצמי או מקלל את עצמי גם בלי לשים לב, ולא תמיד אני זוכר את כל מה שאמרתי לעצמי, איך אפשר להפסיק את זה?

גרא.

New member
m431,מצב נפוץ למדי,ושכיח אצל רבים,כאשר המחשבה

הופכת לדבור של ממש.לעיתים זה נעשה כהכנה למפגש,לעיתים במצבי לחץ.בכל מקרה,כל זמן שזה נעשה בינך לבין עצמך,כשאתה נמצא לבד,אין בכך שום פסול.אבל אם זה נעשה בפומבי,שעה שאתה בין אנשים,או ברחוב, זה נתפס כלפי חוץ לפחות כהתנהגות חריגה.השליטה בדבור העצמי,היא חלק משליטה עצמית שיש או אמור להיות לכל אחד ברמה זו או אחרת..וכרוכה בעיקר ביכולת רכוז והתמקדות במה שנעשה איתך,ובהתנהגותך. אפשר להפסיק עם ההתנהגות הזו,ע"י חיזוק השליטה העצמית והמודעות לתגובות שלך.כדאי שתתנסה בכמה טכניקות לשליטה במצבי לחץ,יתכן שזה יעזור לך.רצ"ב קישור.

גרא.

New member
m431,אם זה מטריד אותך,ואולי גם אנשים סביבך

במיוחד אם הרגשת תגובות כלשהן לכך בגלוי או בהתלחשות,כדאי שתפנה לכמה שיחות טיפוליות עם פסיכולוג.גישת הטיפול כנראה קוגנטיבית-התנהגותית.

רמי אב

New member
יש לי שאלה,בקשר לאדם שמדבר עם עצמו,

אם האדם מדבר עם עצמו בשביל תועלת, למשל כי בצורה כזאת הוא זוכר את מה שהוא אומר בצורה יותר טובה ובאותו המקום שהוא עושה את זה לא מתלוננים על שהוא מפריע, או שהוא עושה את זה כחלק מתפילה,או שהוא עושה את זה כחלק מפיתוח קול,או כי הקלינאי תקשורת נתן לו שיעורי בית להגות את המילים כחלק מהגיית המילים בצורה נכונה,(כמו למשל כי האדם לא מודע לזה שהוא לא מזיז את השפתיים שהוא מדבר והוא חושב שמבינים בצורה טובה את מה שהוא אומר אבל זה לא נכון. האם אלו הם מצבים נורמלים?

רמי אב

New member
המשך

,(כמו למשל כי האדם לא מודע לזה שהוא לא מזיז את השפתיים שהוא מדבר והוא חושב שמבינים בצורה טובה את מה שהוא אומר אבל זה לא נכון.) האם הקילנאי תקשורת נתן לו את התרגילים בצורה נורמלית? אז האם בנוסף להודעה הקודמת שלי,באשכול זה, האם אלו הם מצבים נורמלים?

יש לי עצה טכנית ../images/Emo62.gif

אולי זה יישמע דבילי, אבל אולי זה יכול לעזור... אם אתה מרגיש שאתה מדבר לעצמך, תוציא את הסלולרי ותעמיד פנים שאתה משוחח בו... לפחות ככה תיראה נורמלי בחברה...

גרא.

New member
שאלה שאלתית,הפליטון הידוע של הגשש החיוור..

אם אינך מכירה,זה ממש חור בהשכלה,תוכלי למצוא אותו במנוע החיפוש google.co.il ,או בחנויות הדיסקים.

גרא.

New member
לא לועג לך,אלא מביע את מחאתי על תגובה מזלזלת

בגולש במצוקה.הצעה מסוג פתרון הסוללרי,אין מקומה בפורום הזה.

זו ממש לא היתה תגובה מזלזלת../images/Emo70.gif

זו עצה שהוצעה לי בעצמי לעשות, וכשהציעו לי אותה ממש לא נפגעתי! אין בי שום זלזול ולא ברור לי מדוע אתה מנכס לי את התכונה הזו, שלא "בורכתי" בה כלל! בסך הכל ניסיתי לתת לו פתרון טכני שיכול לסייע לו להרגיש שהוא לא משונה או יוצא דופן בעיני החברה. צר לי שאתה רואה בעצה שלי מזלזלת. זו לא היתה הכוונה והצעתי אותה אחרי שנזכרתי שלי בעצמי זה עזר.

וכן, להגיד לי שיש לי חור בהשכלה, זו כן תגובה

מזלזלת! לא מכירה מערכונים של הגשש, מה לעשות. לא הטעם שלי. זו לא סיבה להגיד לי שיש לי חור בהשכלה. זו תגובה מתנשאת ומזלזלת, אפרופו זלזול.

וגם אני לא מכירה את הפליטון של הגשש

ולא חסר לי כלום בחיים בגלל הדבר הזה. אז אם זה חור בהשכלה, ניחה.

למעלה