מדבר לא לעניין

מדבר לא לעניין

בני הוא אספרגר ולפעמים הוא לא מדבר לעניין. קשה לי למקד אותו וולא תמיד הוא ענה לשאלות לעניין. למרות שהוא ממש הישתפר. רציתי לדעת עים השנים זה חולף או לא? מאיה

shavririt

New member
בן כמה אופק המתוק ?

אל תשכחי כי גם ילדים "רגילים" מדברים לעיתים כאילו לא לעניין. אנחנו לא תמיד יכולים לדעת מה מתרוצץ אצלם בראש. לעיתים נראה כי הם לא ממוקדים, אבל הראש חושב על העניינים שלו והילד לא בהכרח ישתף אותנו בהם. ברור שעם הגיל חלה התבגרות וגם את עצמך שמת לב כי אופק מאד משתפר במיקוד תגובותיו לשאלותייך.

אמא יעל

New member
כל השקעה תעזור

קלינאית תקשורת שתעבוד איתו על הבנת שפה, הרבה תשומת לב ועבודה בבית על מה שהקלינאית תלמד אתכם לעשות איתו, שילוב מוצלח יעזור גם כן, אפילו צפייה בטלויזיה בסדרות שמתאימות לגיל שלו יעזרו לו להשתמש בשפה לתקשורת.

תגובה: תשובה

קלנאית תקשורת אומרת שלאופק יש שפה גבוה. היא מטפלת בו באופן קבוצתי ולא פרטני. אני באמת ידבר איתה מה אפשר לעשות בבית מיכון שהיא בגן ולא דרך היתפתחות הילד.

yonitbrk

New member
מאיה שלום

אצלנו זה ככה: אצל עומר, זה עדיין קיים, אך יש שיפור משמעותי בנושא. מסוגל לנהל שיחה ולענות תשובות לעניין, אך לעיתים יענה לי דברים שלא קשורים בכלל לנושא. אצל טל זה עדיין קיים, כדי לקבל תשובות מטל, צריך כל הזמן למקד אותו. לרוב שקוע בדיבורים לא לעניין, מהספורים שאוהב, או שר, וכדי שיענה צריך לבנות את השאלות בצורה כזו, שיוכל לענות עליהן במילה אחת, כן/לא וכו'. רק שכחתי לציין שהתאומים בני 9 .

נונינה1

New member
זיהוי והצמדות לנושא המרכזי

הענין הוא שלכולנו יש אסוציאציות רבות בזמן שיחה, אבל את רובן אנחנו משאירים ביננו ובין עצמנו, ואנחנו מדברים רק על אלו שאנחנו חושבים שמעניינות ומובנות גם לאחרים. לילדים שלנו את את זה. אפשר לדבר על זה שבשיחה יש את הנושא המרכזי, ולפני שמדברים על משהו בודקים האם הוא מתייחס לנושא המרכזי, ואולי אפילו להמציא משחק בתחום.

sky

New member
מדבר לא לעניין

אלו היו חלק מהתאורים שבהם השתמשתי לתאר את בני, לא זוכרת ממתי אני לא משתמשת בתאור זה, מה שברור שהיום הוא בן תשע ואם הייתי צריכה לתאר אותו כבר לא הייתי משתמשת בזה. ובכן מה עשינו? קודם כל צריך למקד אותו, כלומר אם שאלת שאלה וענה משהו אחר , תפסיקי אותו וחזרי על השאלה, את יכולה לעזור לו לתת תשובה מתאימה לשאלה עם מילים מנחות, הרבה פעמים כשהיה נדמה לי שהוא מדבר לא לעניין, אם הקשבתי וניסיתי להבין גיליתי שהוא מדבר מאוד לעניין אבל לא מארגן את מה שהוא רוצה לומר בצורה נכונה, הדבור יוצא מבולגן ולא ברור, קרה שהרבה פעמים אני היתי היחידה שמבינה מה הוא אומר, בזמן שהסביבה לא הבינה, הרבה פעמים היה מחסיר מילות יחס, תאור זמן, מספר משהו מאמצע הספור, כמובן שעבדנו עם קלינקאית תקשורת, היום אני שמה לב שתשובות או תאורים ארוכים הוא מפרק לסעיפים ומשתמש המון באותיות או מספרים בדבור שלו, אתן דוגמה כיון שעכשו אני הסתבכתי עם התאור, קורה גם לי. הוא עונה כך: א.מספר מה קרה ב. ממשיך בספור שלו, וכן הלאה אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות

אסוציאטיביות.... והעולם הפנימי

גם אצל בתי זה היה ככה ועדיין לפעמים, היא בת שמונה. אצלנו מאוד עזר הריספרדל. העולם שלה היה מבולבל, דמיון ומציאות מעורבים, אסוציאטיביות רצינית ומבלבלת..... הריספרדל ממש בנה את העולם שלה מחדש (כמובן גם הטיפולים השונים). למשל: היו מקרים שהמורה שאלה אותה שאלה ובאופן אסוציאטיבי היא נזכרה במשהו שקרה לה לפני שנתיים, ענתה לא לעניין (כלומר תשובה שהתאימה לסיטואציה אחרת) ותוך מס' דקות פרצה בבכי - כי נבהלה, נכנסה לפחד, ממש חוותה תחושה מבלבלת. וזה היה קורה לעתים קרובות. היום קצת פחות.

גאמי

New member
מבחינתו זה מאוד לעניין זה פשוט

אסוציאטיבי. הדיבור שלו מביא אותו מחשיבה אחת לשניה ולכן אין נושא ממוקד. זה מאוד מאוד משתפר עם השנים וניתן גם לעבוד על זה. פשוט לומר לו למשל: "רגע, התחלת לספר לי על X מה קרה שם בהמשך?" ועוד משפטי הכוונה.

למעלה