מחקרי מזון
הקדמה: מחקרי המזון היום מאד מורכבים. כבר לא עושים בעיקר . מחקרים דרך סטטיטטטיקה לינארית. אלא משתמשים בסטטיסטיקות מסוג רגרסיות שרידות כמו רגרסיית "קוקס" או "קפלן מאייר" . היתרון שברגרסיות מסוג זה . אפשר לבודד השפעות של משתנים מסוימים . כאשר יש הרבה משתנים אחרים . מה שמתאים למחקרי מזון.
לדוגמה: אדם(גבר או אישה) אוכל מזון מסוג בשר אדום , בשר מעובד, בשר עוף. דגים. ומזון מעובד שאינו בשר. הוא אוכל גם מוצרי חלב. ויחד עם זאת הוא גם אוכל ירקות פירות ודגנים. בנוסף הוא גם מעשן או לא. הוא עושה ספורט או לא. הוא נמצא בגיל כזה או אחר ,זקן יותר או יחסית צעיר. חי באיזור אקלים כזה או אחר. תוכלו להוסיף משתנים כרצונכם ויש עוד הרבה.
הבעיה העיקרית היא בבידוד משתנה אחד שרוצים לבדוק ,לכאורה כאילו הוא נטרלי .
רגרסיות כאלו מבוצעות יחסית דיי מעט . מכמה סיבות. א. רצון לבצע אותם .
ב. מימון
ג. הם דורשות מדגמים ענקיים בכדי לתת מספיק פריטים לכל משתנה.
ד. תיאום זמנים ,לדוגמה מחקר אחד בעיר מסוימת מטפל באוכלוסיה שהיא לא תמיד נחקרת באותם זמנים . נחקר1 מתחיל ב01\01\01 את הבדיקות ומסיים אותם ב-02/02/02 , כאשר אז הוא יוצא מאוכלוסיית הנבדקים. נחקר 2 מתחיל ב-01\05\01 נבדק שוב ב-02\03\01 ונעלם למחקר.
התחילו לפני כמה שנים לבצע מחקרים כאלו.
התוצאות כפי שתראו לא חד משמעיות. (לטובת מזון רק מהצומח) .
אבל בתחושת בטן שלי יש כאן בעייה
מאחר ומחקרים כאלו מבוצעים יחסית מעט ודורשים השקעת הון יקר גם אנושי גם כספי . יש נטייה לאשש משאלות לב.
מסקנתי (מאד אישית- לא מחייבת אף אחד) . - טבעונות כדרך חיים . ז"א הימנעות מוחלטת ממזון מן החי . שאינה מלווה בתשומת לב מוגברת למזוננו ואינה מלווה באורח חיים בריאותי . לא תגרום לשינוי בריאותי כמצופה .
יהיה עדיף לאדם לקחת את הטרנד המסורתי "טבעונות כדרך חיים" כדרך מחייבת גם במזון וגם כאורח חיים.
הסבר היסטורי קצר.
האדם מ"שחר נעוריו" כאשר הוא היה עוד חיה "נחותה" בטבע .בערך לפני כ-2000000(שני מליון) שנה. נמצא באותם ימים במקום נמוך מאד בשרשרת המזון. הוא יותר נאכל מאשר אכל אחרים(פשטני קצת -אבל ממצא).
מאותם ימים קדומים נותרו בו כמה תכונות גנטיות ובהן . האדם הוא אמניבור(אוכל כל).
לא לקפוץ -אני יודע מה גארי אמר. הוא צודק במובן מסוים והוא טועה בהשלכת העניין לגנטיקה אנושית. הסבר- כאשר גארי אומר שגופו של אדם לא בנוי למאכלים מן החי , הוא מתכוון לכך שמאחר והאדם היה "נחות" ו"נמוך" בשרשרת המזון,בד"כ מזונות לא היה מהחי ,למעט חיות "חלשות" ממנו . אפשר יהיה לומר שהאדם בעיקרו בנוי לעכל מזון מן הצומח כמו הרבה חיות הנמצאות בתחתית שרשרת המזון. אלא כפי שהסברתי קודם לאט לאט האדם התקדם והתקדם במעלה שרשרת המזון וסיגל לעצמו יכולת לאכול מן החיי יותר ויותר. עד מקומו היום בראש פירמידת שרשרת המזון.
סתם כעובדה : בעולם היום יש רק פחות מ-10% מהיצורים שהיו בו בעבר. את כל השאר בן האדם השמיד בעיקר למען מזונו.
אני באופן אישי בחרתי בטבעונות כדרך חיים . ובהסכמות שאני מנסה להשיג מהאחרים. אני מחלק אותם לשניים. מזון מן החי בגלל המוסר .ומוצרי חלב בגלל הבריאות. כאשר שואלים אותי . מה עדיף אם לא הולכים את כל הדרך. אני עונה -עדיף לאדם שיפסיק את צריכת מוצרי החלב. שכן הם מאד לא בריאים ומקצרים את חייו.
מצרף קובץ מחקר מזון גדול. אני עדיין באמצע התרגום . האנגלית שלי לא בדיוק משופרת וקשה לי. מי שרוצה לעזור בתרגום, מבורך
http://www.biomedcentral.com/content/pdf/1741-7015-11-63.pdf|זה
בברכה והמשך דרך בריאה
אשר