מדבקות ניקוטין

dg1972

New member
מדבקות ניקוטין

שלום רב לחברי הפורום אני חדשה פה וברצוני להתייעץ איתכם בעניין מדבקות ניקוטין אני בת 32 ומעשנת בערך 1.5 קופסאות קרוב ל - 15 שנה בעבר היו לי מס' ניסיונות גמילה בעזרת זייבן, אולם ללא הצלחה גדולה במיוחד. אתמול גמלה בי החלטה לנסות להפסיק שוב בעזרת מדבקות ניקוטין. בשעה 12:00 הדבקתי מדבקה (21 מ"ג) ויצאתי לדרך... לאחר כ - 3 שעות התחלתי להרגיש מעיין צינון קל: אף סתום, כאבי גרון וכד'. לא התרגשתי במיוחד כיוון שבהוראות הייצרן היה כתוב שייתכן וזה קשור לתופעות הלוואי של המוצר. הבעיה התחילה בערך בשעה 20:00 בערב. בהתקף טיפשי למדי ומיותר בהחלט הורדתי את מדבקת הניקוטין והתחלתי לעשן. מיותר לציין שמיד אח"כ כעסתי על עצמי, התעצבנתי, וניכנסתי לדיכאון. משום מה לאט לאט תופעות הצינון התחזקו וגברו. רציתי לשאול האם התופעה הזו נורמלית? כלומר מדוע תופעות הצינון התחזקו אם הורדתי את המדבקה? היום בבוקר החלטתי לעשות ניסיון נוסף. ברצוני לשאול האם כדאי היום לחזור למדבקה או לחכות מס' ימים עד שהצינון יעבור??? מחכה לשמוע תגובות של אנשים בעניין המדבקות תודה דורית

ניסית זייבן ניסית מדבקות ,

להפסיק לעשן, ניסית ? את רואה שהפיתרון הזה לא עובד ,למה את ממשיכה ? זייבן זאת תרופה נגד דיכאון ,מי שממליץ עליה יודע שאי אפשר להפסיק הרגל ,ואם מפסיקים הרגל בלי להיות מוכנים ,פתאום חלק חשוב בביטחון שלנו נעלם ,אולי בעצם מה שאת מחפשת זה הרגל מוכר ונוח שאת מכירה ובטוחה בהשפעתו עליך . מדבקות מחדירות למחזור הדם ניקוטין בלי התיווך של הסיגריות ,הרעיון יפה ,כי אנחנו כך נחסכים מאיתנו המרכיבים הכימיים המזיקים שבעשן הסיגריה ,אבל האם אנחנו בעצם לא מחליפים כאן התמכרות אחת באחרת ? את חייבת לדעת לענות לעצמך על השאלות האלה כדי לקבל החלטה אחראית לגבי החיים שלך . הצעתי לך היא כזו : לכי לבית מרקחת וקני ויטמין C ,ובכל פעם שמתחשק לך לעשן ,תיקחי טבלית אחת ,כך תתפסי שתי ציפורים בבת אחת ,תחליפי את הרגל העישון בהרגל אחר (זמנית ),ותחזקי את המערכת החיסונית שלך . ובלי כל קשר למה שכתבתי ,את צריכה גם לעשות עבודה יסודית לגבי החלפת ההרגל באחר, ולשנות את סגנון החיים שלך לבריא יותר מכל הבחינות .

dg1972

New member
תגובה ליונק מצוי

היי ראשית תודה על תגובתך אין לי ספק שהכל מתחיל מהראש, ופה טמון הפתרון לדעתי. יחד עם זאת אני אישית לא מאמינה בשיטת "הזבנג" וגמרנו. אנשים שמעשנים שנים כה רבות זקוקים לטפל בשני מוקדים בו זמנית: ההיבט הפיזיולוגי, וההיבט הפסיכולוגי אצלי עיקר הבעיה היא פסיכולוגית ולא פיזיולוגית. הרבה פעמים אני מעשנת מתוך הרגל ולא מתוך צורך. יש לי ללא ספק חור ענק בנשמה שאני חייבת למלא אותו כל הזמן. בלי שום קשר לסיגריות, אני עוברת עכשיו תקופה קצת מוזרה בכל הקשור לחיי האישיים, והמקצועיים, שגם בהן יש חור גדול מאוד. בכל מקרה החלטתי לנסות שוב את המדבקות כדי לטפל בצד הפיזיולוגי של העניין (בעניין הזה המדבקות עובדות נהדר) במקביל אני מנסה לבחון איך אני יכולה למלא את החור הגדול שנמצא לי בנשמה וחוסם ממני את ההתפתחות. דרך אגב כבר רכשתי ויטמין סי ואני אתחיל להשתמש בו שוב. דורית

אז את הולכת על דיאטת ניקוטין ?

את נשמעת די משכילה ונבונה , האם קיימת דיאטה כלשהי שיכולה למלא את החור שבנשמה ? מדבקת ניקוטין זוהי בעצם במילים פשוטות דיאטת ניקוטין . כדי למלא את החור שבנשמה, עד כמה שזה נשמע קשה, עם מילים לא מובנות כמו "חור" ו"נשמה" ,זה יותר פשוט ממה שזה נשמע . אם תרשי לי לנחש ממה שכתבת, את מרגישה שאין לך במה להיאחז ,אין לך משהו ברור בחיים ,אין פלא , את מחפשת את זה בחוץ . חיים אישיים, נקבעים קודם כל בדרישות שאת מציבה לעצמך בלי ויתורים ,דבר שמוביל לעיצוב קשר בריא ובונה יותר . חיים מקצועיים , איזו הפתעה ,גם הם נקבעים בדרישות שאת מציבה לעצמך בלי ויתורים ,דבר שמוביל לקשר עסקי שיגרום לך לפתח את היכולות שלך . עכשיו ,תעשי הערכת מצב , האם את קובעת לעצמך דרישות כלשהם אותם תוכלי לתבוע גם מהסובבים אותך ? או שאולי את מעדיפה לא להתאמץ ולוותר על התוצאות הטובות שצפויות לך .

dg1972

New member
דיאטת ניקוטין

היי יונק מצוי ראשית אני שמחה שהעלת את נושא דיאטת הניקוטין כי חלק מאוד נכבד מהפחד לוותר על הסיגריה זהו כמובן הפחד להשמין, ויש לי רקע נכבד בנושא. לפני שנתיים הורדתי בערך 17 קילו ואני שומרת על הישג זה פחות או יותר עד היום. בעניין מדבקות הניקוטין אזי שהן בהחלט שומרות על רמת ניקוטין קבועה פחות או יותר בגוף ובכך מסייעת לי לא לאכול בטירוף וזה בהחלט נקודה חשובה בתהליך. כמו שאני רואה את העניין הבעיה שלי היא חוסר סיפוק מהחיים - ממה שהם נותנים לי - וכן חוסר סיפוק מעצמי - ממה שאני עושה עם חיי, וזה כמובן מתקשר עם הרצון למלא, ובמקרה שלי, את עצמי בעשן, בפיח, וכד'. אני משום מה קצת אופטימית. יש לי הרגשה טובה בקשר לעתיד. אני שמחה שלפחות הצלחתי להבהיר לעצמי את הבעיה, כי הפיתרון הוא קודם כל בעצמי ובתחושותי הפנימיות. זהו זה בינתיים דורית

טריק מעניין ,המדבקה .

אבל זה לא ממש עוזר לך להפסיק לעשן ,נכון ? ההיגיון אומר שאם פיתרון מסוים לא עובד ,לא משיג את התוצאה המבוקשת ,צריך להחליף אותו באחר . בואי ואני יאמר לך מה הבעיה עם דיאטות ולמה הם לא מצליחות ,אכילת יתר היא בעיה שמורכבת מכל מיני גורמים שרק אחד מהם הוא האוכל , אי אפשר להשתמש באחד מהמרכיבים של בעיה כדי לפתור בעיה ,התעסקות באוכל ספירת קלוריות ומשקל לא יצליחו לפתור את הבעיה העיקרית שהיא אכילת יתר ,אותו הדבר מדבקות ומסטיקים בכל הנוגע לגמילה מעישון . באיזשהו מקום אצלך בראש את אומרת לעצמך שזה בעצם בסדר לעשן או להשתמש בניקוטין (ממש כמו מכורה ), לא יתכן מצב שבו את עושה משהו בלי להצדיק אותו , תאתרי את המחשבה הזו ,תבדקי עם עצמך למה את מרשה לעצמך לעשן, מתי התחלת להרשות לעצמך לומר לעצמך שזה בסדר לעשן, ואז תשללי אותה , תעמידי את המחשבות שלך במקום ,בדיוק כמו שאת מעמידה במקום מישהו שבא לפגוע בך . לגבי תזונה עם הפסקת העישון ,תפני לדיאטנית מקצועית ,גם אם את רזה כמו מקל ,היא תערוך עבורך תפריט מתאים שיפצה על החוסר במרכיב הכימי שנמצא בניקוטין .

למעלה