מגששת באפילה

מ י ל י ה

New member
מגששת באפילה

שלום לכם, אני רוצה לספר על בנו של בעלי, בן ה-9 , החי איתנו מחצית מהשבוע. אני חווה אותו ב- 3-4 שנים האחרונות כילד חסר שקט פנימי במספר מובנים. זה מתבטא בכך שהוא כל הזמן מקפיץ כדור בבית, בועט בחפצים, מדבר המון, מתקשה להעסיק את עצמו, וגם מכך שהוא מתוח ועצבני ומייצר עימותים עם סובביו במינון גבוה. אני חווה אותו גם כרגיש ופגיע מאוד ובעל דימוי עצמי נמוך. למשל, הוא לוקח מאוד קשה הערות וביקורת מצד אביו, אף על פי שנדמה לי כי הן רכות מאוד ובבחינת הצבת גבולות סבירה ביותר. הוא מגיב בעוצמה גבוהה כל כך ולפעמים נראה לי שהוא עומד "להתפרק". ההרגשה שלי היא שצריך ללכת על ביצים לידו. בעלי ואני חשים שיש לו קושי מיוחד, אבל לא יודעים להגדיר את זה. מצד שני, הוא חברותי, הוא מזמין חברים אלינו ומסוגל לארח אותם יפה כמה שעות (בעיקר סביב משחקי כדור...) וגם בבית הספר הוא מסתדר, עד כמה שידוע לי לא התקבלו הדים לבעיות חריגות שיש לו. אמנם בשנה שעברה היועצת של בית הספר המליצה שהילד ילך לטיפול פסיכולוגי, אך הוריו סירבו, בעיקר האם סירבה, כי היא לא מאמינה בטיפול פסיכולוגי אך גם בעלי חושב שהוא יוכל לעזור לבנו בעצמו ושככל שיגדל הדברים יסתדרו מעצמם... (יש לבעלי סבלנות ויכולת הכלה אין-סוף). נראה שאם יש לילד איזו שהיא בעיה, היא גבולית ולא בולטת ואולי מתבלטת יותר בבית. לי אישית קשה מאוד עם האי-שקט הזה והמתח הפנימי שלו בו הוא שרוי ומדביק את כולנו. נראה לי גם שהילד סובל מהלך הרוח המריר שלו בעצמו, לכן הייתי מאוד רוצה שיקבל טיפול מכל סוג שהוא, שירגיע אותו (לצערי לבעלי יחסים מעורערים עם גרושתו וקשה לו להגיע להבנות איתה בנושא זה). האם זה נשמע כמו Adhd? אם כן, האם יש סיכוי שבית-הספר יעלה על זה ויסב תשומת לב ההורים? היכן מאבחנים Adhd? אם ההורים מסרבים לאבחן/לטפל בבעיה קיימת מהסוג הזה, מתוך הנחה שהוא מתפקד גם ככה, האם זה בסדר, או שזה יכול לגרום לילד נזק? האם אמנם אי שקט כזה מתמתן עם השנים? אשמח לתגובה מקצועית. פניתי מתוך תחושת בטן אישית, בגלל שלבן-דוד שלו יש adhd, אבל יכול להיות שאני לגמרי טועה בכיוון.... תודה, מיליה

virlomi

New member
אני עונה בעיקר בשביל לענות

זו דעתי הבילתי מנוסה. יש מעט בעיות שמסתדרות מעצמם בלי להשאיר משקעים. לכן חשוב לטפל. AD(H)D לא מטופל יכול לגרום מלבד לאי יכולת לממש פוטנציאל להתדרדרות לסמים ולפשע. אבל יש כאלה שמצליחים להגיע להצלחה בחיים ללא טיפול וגם בלי לדעת שהם כאלה. רק שאם הם מגלים הם בדרך כלל חושבים שהחיים היו יכולים להיות הרבה יותר קלים ושונים. הייתי מדברת עם הצוות החינוכי ומוודא שאין שום בעיה בבית הספר. זה בהחלט לא מספיק שאין הדים, או שאת לא יודעת על כאלו. לשאול אם הוא ישוב בשקט ומקשיב, חולמני, עסוק בשלו, מכין שיעורים, בה מוכן. הייתי גם בודקת עם הילד איך הוא מרגיש עם עצמו - האם הוא חושב שיש לו בעיה. באשר לאיבחון ולטיפול - ההורים חייבים להסכים. אז קודם הייתי מנסה לשכנע את הבעל. בכל מקרה אני ממליצה לבעלך להתיעץ פסיכולוג ולראות מה אפשר לעשות במסגרת שלכם בשביל להקל על האווירה. זה בכל מקרה הייתי עושה ללא קשר למסקנות שלך. או להתנגדות האם.פשוט ילד שחווה גירושים ויחסי הורים מעוערים - זה משפיע לכל החיים. וצריך לעשות כל מה שאפשר בשביל להקל.

zivadina

New member
ילד חסר מנוחה

שלום רב לך וברוכה הבאה אלינו. חוסר מנוחה כפי שאת מתארת יכול להיגרם מהפרעת קשב, אבל יכול גם להיגרם מבעיות רגשיות. לכן הייתי לוקחת את הילד לאבחון אצל פסיכיאטר ילדים ונוער או אצל פסיכולוג קליני כדי לוודא מהו מקור הבעייה. צריך להסביר להורים, שבעיות שלא מטפלות בהן לא נעלמות אלא גדלות כמו כדור שלג, ולכן אי אפשר לטאטא אותן מתחת לשטיח. מאוד חשוב שאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש יעשה "אבחנה מבדלת" כדי להגדיר את מקור ההתנהגות הבעייתית. כל סיבה תצביע על כוון טיפולי אחר. חשוב מאוד לדבר עם המחנכת של הילד ולקבל תמונה מאופן התנהגותו בכתה, היות שאחת מהגדרות הפרעת הקשב דורשת ביטוי שלה לפחות בשתי סביבות שונות (בית ובית הספר, למשל). את מוזמנת לקרוא כאן על האפיונים של הפרעת הקשב, כדי לחשוב אם זהו כוון סביר לאבחון. במקרה כזה, חשוב לפנות לאיש מקצוע שיודע לאבחן ADHD, ורצוי שזה יהיה פסיכיאטר ילדים, אשר מוסמך לתת גם טיפול תרופתי.

למעלה