מגשר מוסמך ע"י בית המשפט

מגשר מוסמך ע"י בית המשפט

אנחנו מתחילים תהליך גישור לפני הגירושין. על כרטיס הביקור של המגשר רשום : מגשר מוסמך ע"י בית המשפט האם קיימת רשימת מגשרים המוסמכים ע"י בית המשפט , כדי שנוכל להיות בטוחים שהכל כשר ונכון מבחינה חוקית ומבחינת זכויותינו (וחובותינו) ???

שילה1

New member
רשימת המגשרים של בתי המשפט בוטלה.

בכל מקרה-אם המגשר היה רשום-נראה שהכל טוב. אתיכולה לבדוק באתר של לשכת המגשרים אם המגשר רשום שם. כמו כן זכותך המלאה לבקש מהמגשר להציג את תעודותיו. בהצלחה,וכל הכבוד שבחרתם בגישור.

רישום בלשכת המגשים

חבל שאת מטעה. לרישום בלישכת המגשרים שהוא, לצערי, גוף שאין לגביו הסכמה בקרב המגשרים (כן, גם אצלנו יש חילוקי דעות), אין שום משמעות לגבי מקצועיותו של המגשר ורשומים שם מעט ממגשרי ישראל וזאת מבחירה ולא משום שאינם ראויים. אני בהחלט מסכים לגבי דרישת הצגת תעודות השכלה בתחום. אם המגשר היה רשום ברשימה בבתי המשפט, רשימה שכאמור בוטלה זה מראה על הוותק שלו ועל עמידה בתנאי סף.

שילה1

New member
גדי-רישום בלשכה כמוהו רישום בעבר ברשימת

המגשרים של בתי המשפט.אינו חובה,לא בהכרח חיוני,אך מראה משהו על המגשר. מקצועיות של מגשר נבחנת בתוצאות,ורק באלו. כאן מדברת הפונה על הכשרתו המתאימה של המגשר,ושני אלו-נושאים שונים לחלוטין.

זה לא מראה כלום על המגשר!!!

תבררי כמה רשומים כחברים בלישכה (ואני מדגיש שוב - לצערי). ולכן זו לא אינדיקציה. ובזה סיימתי את דברי בנושא

שילה1

New member
גדי-הוא אשרהסברתי.הגברת

שאלה על השכלה פורמלית. ובקשר לסיפא שלך-הרי שהיא רחוקה מ"שפה גישורית".חבל.

מצטער איריס, לא מצליח להתאפק

שילה, על זה אמרו חז"ל "טלי קורה מבין עינייך". ובזה באמת סיימתי!

שילה יקירתי

ללשכת המגשרים תנאים אחרים לקבלת מגשרים. הם מקבלים מגשרים לפי תנאים אחרים מאשר רשימת המגשרים של בית המשפט. למשל, רשימת המגשרים, שבוטלה, כאמור, קיבלה לפי פרמטרים מסויימים ביניהם תואר אקדמאי, ואילו לשכת המגשרים לא דורשת תנאי זה. נוסף על כך, קיים סעיף שאומר שניתן לקבל מגשר גם לפי התרשמות אישית. אציין כי אני בעצמי גם רשומה ברשימת המגשרים וגם חברת לשכה. כך שהדברים שנאמרים כאן על ידי, אין בכוונתם לזלזל חלילה בלשכה. להיפך, למרות חוסר ההסכמה שיש בקרב גופי הגישור בקהילה כיום, אציין שלשכת המגשרים עושה גם דברים מאוד יפים כמו הרצאות, השתלמויות וכנסים. אבל חשוב להעמיד את הדברים על דיוקם.

ariegur1

New member
אני סבור שמהרגע שבית המשפט הסיר

חסותו מנושא הגישור, מי שמציג עצמו כמגשר מוכר ע"י בית המשפט בהתייחס לתקופה קודמת שכבר עברה מהעולם - יש באופן ההצגה הזה משהו בעייתי. ברמת העובדות - הוא לא מוכר ע"י בית משפט. לעומת זאת לשכת המגשרים, לא משנה מה דעת מאן דהו לגביה, היא משהו עכשווי ולא ארכאי. גם המקטרגים על הלשכה שאת דעותיהם אני קורא פה, צריכים לזכור שלשכת המגשרים חפה מאינטרסים כלכליים ומטרתה לקדם את הגישור בישראל. אריה

לנערה לבנה 1

צודקים אלו שאמרו לך כאן שרשימת המגשרים של בית המשפט בוטלה. אני מניחה שהמגשר ציין זו כי היא כן היתה נחשבת רשימה יוקרתית, שמשמעותה בעיקר, עמידה בתנאי סף. כנראה שהמגשר השאיר את זה, גם כדי להראות שהוא ותיק. צודקים אלו שענו לך כאן - שלגיטימי בהחלט לשאול לגבי תעודות הכשרה. בעיקרון אם הוא מגשר משפחה, עליו לעבור קורס גישור בסיסי וקורס גישור במשפחה. יש העוברים פרקטיקום - זהו הסטאז', אבל במקצוע הגישור הוא לא חובה, אם כי תמיד מומלץ, שכן זה תורם לנסיון וללמידה. במידה וחשוב לך לימודים נוספים, אפשר בהחלט לשאול. שיהיה בהצלחה.

שילה1

New member
לנושא חובות וזכויות-אציע לך ולכם להתיעץ

עם עורך דין העוסק בנושא משפחה,או אפילו עם שניים. רובם ככולם לא גובים עבור יעוץ,ואם כן-מאות בודדות של שקלים,הוצאה משתלמת בהחלט,אם פניכם לעתיד.

איך לבקש...

איך לבקש מהמגשר תעודות מבלי לגרום לו תחושה שאני לא סומכת על דבריו או על הכיתוב על כרטיס הביקור שלו ? תודה רבה על תגובותיכם.

פשוט לבקש

אם את הולכת למשרד שלו, אז ישנם מקרים שתעודת סיום הקורס תלויה על הקיר. במידה ולא פשוט תבקשי, תאמרי לו שאת יודעת שהנושא היום די פרוץ, ושהיום עוד אין הליך מוסדר בחוק, ולכן את מבקשת לראות תעודות. תסבירי לו שאת רוצה להרגיש בטוחה. זה נראה לי לגיטימי לגמרי. אף פעם עוד לא יצא לי שביקשו ממני לראות תעודות בפועל, אבל הרבה פעמים שאלו אותי מהי ההשכלה שלי ואיזה תעודות יש לי, ואף פעם לא נעלבתי מזה. אני מבינה את הצורך של האנשים בבטחון שהם עובדים עם אדם מקצועי, שהוא בעל נסיון ובעל השכלה רלוונטית.

susanz1

New member
אין חיה כזו

היו רשימות של מגשרים במסגרת בתי המשפט - בעבר - אבל הדרישות היו לגבי הכשרה בלבד ולעולם לא סוג של "הסמכה". בית המשפט לא הסמיך מגשרים, לשכת המגשרים אינו (עדיין) מסמיך מגשרים - ולא קיים מנגנון בארץ שבודק את היכולת המקצועית של מגשרים, למעט תהליך ההסמכה של האגודה הישראלית לטיפול במשפחה, וזה רק לגבי מגשרים בעלי רקע טיפולי שלמדו ורכשו ניסיון רב בגישור במשפחה/גירושין. זה לא אומר שרק המגשרים המוסמכים האלה הם מגשרים "בסדר", אבל רק הם יכולים להציג את עצמם כ"מוסמכים", בציון גוף המסמיך. כל זה אינו אומר שהמגשר שהגעתם אליו אינו מקצועי. אם זאת, לדעתי, הוא לא בסדר בדרך שבו הוא מציג את עצמו, והוא לא היחיד שמשתמש בביטוי "מוסמך" כאשר הוא לא עבר תהליך של הסמכה. בכל אופן, שתהיה לכם הצלחה בלהתגרש בדרכי נועם. ד"ר סוזן זיידל, פסיכולוגית מחברת הספר: "להתגרש ולהישאר חברים" www.haskamot.com

למעלה