מגפת השפעת – לטפל אחרת ובהצלחה

מגפת השפעת – לטפל אחרת ובהצלחה

בעקבות הדאגה הקיימת בציבור ממחלת השפעת ומסיבוכיה החלטתי לבדוק את יעילות הטיפול ההומאופתי שניתן במרפאתי לחולי השפעת, בתקופה שבין 12.11.10-14.1.11 חולה בשפעת הוגדר כל מטופל אשר סבל לפחות משלושה מהתסמינים הבאים: חום, עייפות וחולשה משמעותית, כאבי גוף קשים, כאבי ראש, תסמינים בדרכי נשימה עליונות (שיעול, כאבי גרון) ו/או תסמינים בדרכי העיכול (כאבי בטן,בחילות, הקאות). לכל מטופל הותאם באופן אישי טיפול הומאופתי עפ"י מאפייני מחלתו. המטופלים לוו ע"י צוות מטפלי המרפאה בכל תקופת המחלה עד להחלמתם. בבדיקה בדקנו כמה מהמטופלים השתפרו שיפור משמעותי תוך 72 שעות, מה היתה חומרת מחלתם עפ"י הרגשתם ודיווחם, כמה נאלצו להשתמש באנטיביוטיקה בשל סיבוכי השפעת ובאיזה אופן התבצע הטיפול ההומאופתי. סיכום תוצאות הבדיקה: בתאריכים 12.11.10-14.1.11 טופלו במרפאת ד"ר פריד לטיפול הומאופתי 87 מטופלים בשל שפעת 70 מטופלים (כ 80%) השתפרו שיפור משמעותי תוך 72 שעות מתחילת המחלה לפי הפירוט הבא: 47 מטופלים (כ 54%) השתפרו בתוך 24 שעות. 12 מטופלים (כ 14%) השתפרו בתוך 48 שעות 11 מטופלים (כ 12.5%) השתפרו בתוך 72 שעות 17 מטופלים (כ 19.5%) אין מידע לגבי מהירות השיפור 48 מכלל המטופלים (כ 55%) תארו את חומרת השפעת שעברה עליהם תוך כדי הטיפול ההומאופתי כקלה. 31 מכלל המטופלים (כ35.6%) תארו את חומרת השפעת שעברה עליהם כבינונית 6 מכלל המטופלים (כ 7%) תארו את חומרת השפעת שעברה עליהם כקשה. לגבי 2 מטופלים אין מידע לגבי חומרת המחלה. 3 מטופלים (כ 3.4%) קיבלו בנוסף לטיפול ההומאופתי, אנטיביוטיקה בשל הסתבכות השפעת לדלקת אוזניים ולדלקת בדרכי הנשימה. 46 מטופלים (כ 53%) נעזרו בשרותי החירום הטלפונים של המרפאה והטיפול התבצע רק דרך הטלפון. 41 מטופלים (כ 47%) נבדקו במרפאה והמשך המעקב והטיפול היה טלפוני. לסיכום מגפת השפעת הנוכחית היא מהקשות שחווינו בשנים האחרונות. במהלך החודשים האחרונים אנחנו מטפלים במרפאה בעשרות רבות של תינוקות, ילדים ומבוגרים החולים בשפעת. בנוסף לסבל הנגרם מהמחלה, רבים מהמטופלים או הוריהם חוו בתקופת המחלה דאגה רבה וחששו מסיבוכים של השפעת. ערכתי את הבדיקה הזו כדי לבדוק קודם כל לעצמי, מהי יעילות הטיפול ההומאופתי הניתן במרפאתי לחולי השפעת. תוצאות הבדיקה מחזקות את התחושה שהומאופתים רבים שותפים לה, שכאשר הומאופתיה נעשית בצורה מקצועית ומושכלת, עפ"י חוקי ההומאופתיה הקלאסית, וכאשר המטופל נמצא בתהליך טיפולי מסודר, הריפוי וההקלה מהסבל הם משמעותיים ביותר בעקבות הטיפול ההומאופתי. בברכה, ד"ר יעקב פריד אתם מוזמנים להתייעץ איתנו על אפשרויות הטיפול ההומאופתי במרפאה בכל בעיה המטרידה אתכם. צלצלו עכשיו לטל. 09-7429549 או דרך האתר החדש בכתובת : www.drfreed.co.il להתראות, צוות מרפאת ד"ר פריד

פולספגן

New member
למה לא עשית קבוצת בקרה של חולים שלא קיבלו שום

טיפול? ייתכן מאוד, שהיית מקבל את תוצאות דומות.

אני קצת מופתע ממך

אנשים באים לקבל טיפול הומאופתי ומשלמים במיטב כספם. האם את ממליצה שבשם המחקר והמדע נבצע קבוצת ביקורת כדיי לוודא נתונים סטטיסטיים? נו..... באמת! לא נשמע לך קצת מוגזם?! "מטרתו הנעלה ביותר של המטפל היא להביא את המטופל להחלמה בדרך הקצרה המהירה והקבועה. פסקה מס' 1 מתוך האורגנון של אומנות הריפוי - מאת סמואל האנמן. לא הכל בעולם זה מחקר ומדע!!!

איסוף מידע על מטופלי השפעת בהומיאופתיה

כל הספקנים למינהם טוענים שלא ניתן להסיק מכל התוצאות הללו דבר. מי שמכיר את ההומיאופתיה ושמע על הצלחותיה במהלך ההיסטוריה בריפוי מגיפות של שפעת יכול להמשיך ולראות את אחוזי ההצלחה המרשימים של ההומיאופתיה בשפעת. מי שזקוק לקבוצת ביקורת , יחכה עם השפעת עד שיעשה מחקר כזה.. אני בספק אם זה עובר תוך שלושה ימים כמו בבדיקה של דר' פריד. בהחלט מידע מרשים! ורעיון טוב הוא לממש מחקר עם קבוצת ביקורת בנושא

דר' פריד :

האם נתקלת בתמונת סימפטומים שמשתנה רבות במהלך המחלה? השבוע נתקלתי בשני מקרים כאלה.. שינויים רגשיים ופיזיים תוך כדי השפעת , לדוגמא מעצבנות ודחיית אלו הרוצים להתקרב לרגשות חמים ועזים מס פעמים במחלה, סימפטומים פיזיים שמופיעים ליום וביום שלאחר מכן מופיעים אחרים.. אשמח לקבל מידע נועה

אני שמח שהגעת למסקנה הזו

הרי ברור לכולנו שמאוד קשה להסיק פה מסקנות! בשביל זה יש לנו אותך
אז... בוא נדבר על הומאופתיה במקום לנסות להתריס כי תריסים יש לי די והותר בבית
אבישי

האם שפעת עוברת ללא הומאופתיה ב 3 ימים?

בהמשך להתכתבתינו, רופאת ילדים טענה בפני מטופלים במרפאתה כי השפעת העונתית מסתכמת בשישה ימים של חום. בהחלט מרשים לראות כי מטופליו של דר' פריד וכן מטופלים בהם אני טיפלתי עברו את השפעת לרב בין יומיים לשלושה, עם הקלה והטבה במצבם בכל יום וזאת כאשר קבלו טיפול הומיאופתי מתאים לאפיונים שתארתי. שאפו לדר פריד ומרפאתו בברכה

פולספגן

New member
עד שהתחילו החיסונים השפעת באמת עברה ב 3 ימים

השפעת נהיית קשה יותר ויותר משנה לשנה עיקב החיסונים והיום היא כבר לוקח להחלים בין שבוע לשבועיים.

קומרן

New member
לא ידעתי...

מאיכן לקוחות הסטטיסטיקות האלו ומה הקשר בין החיסונים לאורך הסימפטומים? ולנועה , לא מצוין תוך כמה זמן מהופעת התסמינים המטופלים של הדוקטור פנו עליו , כמו כן , הדוקטור לא מדבר על ריפוי מלא אלה על דיווח סובייקטיבי של שיפור משמעותי ללא מדדים ברורים. יתר על כן , אין לנו נתונים על אוכלוסיית המטופלים , הרקע הבריאותי שלהם והאם הם חוסנו או לא . לפחות ממה שראיתי באתר ה WHO ובמקורות נוספים, רוב חולי השפעת יחוו שיפור משמעותי תוך שבוע (הכולל לפחות ירידה בחום ושיפור בסימפטומים נוספים, לא כתוב בדיוק איזה- ושוב, תוך שבוע, לא אחרי שבוע) - לאור נתונים אלו , זה לא ניראה בלתי סביר שחולה X , ילך לרופא ביום השני למחלתו, לא יקבל כל תרופה ועדיין וידווח על שיפור משמעותי תוך 72 שעות (היום החמישי למחלה)

פולספגן

New member
יש לך ילדים?

כנראה שלא, אחרת היית רואה את השינוי בתפוסה משנה לשנה. השנה יותר מחצי גן ריק וגם אתה יכול לראות את זה בתפוסה של בתי החולים שהשנה עמוסים יותר מאשר שנה שעברה. שנה שעברה היה יותר מאשר לפני שנתיים. זה אופייני לא רק לשפעת, אלא גם למחלות הילדות כמו הדוגמא הכי טובה שעירית פרידמן נתנה לך של האבעבועות רוח. לשאלתך, הקשר הוא העמידות, בדיוק כמו שקרה עם האנטיביוטיקה.

קומרן

New member
אנטיביוטיקה זה לא סיפור אחר?

נו באמת , את יודעת שיש הבדלים משמעותיים בין מנגנון הפעילות של אנטיביוטיקות ובין מערכת החיסון האנושית. את יודעת גם שחיידקים ונגיפים הם שני "יצורים" שונים מאוד. אני לא יודעת אם את יודעת אך נגיף השפעת משתנה תדיר ולכן צפוי שניראה שונות באופי התסמינים וזאת גם בלי קשר לחיסון . העומס בבתי החולים זאת דוגמה מצוינת מדוע יש צורך בחיסונים - תחשבי מה היה קורה למשל אם שפעת החזירים הייתה מתבררת כמאוד אלימה... העומס בבתי החולים לא בהכרח משקף את אלימות הנגיף היות ובתי החולים לא מוסיפים תקנים ביחס לגידול באוכלוסיה. אני לא יודע כמה הדוגמה שנתת רלוונטית , אני גם נתקלתי בכך לפני שנה שחצי מהסטודנטים והמרצים במוסד בו אני לומד חלו והיו בבית. והשנה? גורניש. האם זה מצביע ששפעת העונה פחות אלימה מלפני שנה? כניראה שלא...

פולספגן

New member
אתה וירולוג?

מה גורם לוירוס לעבור מוטציה? האם זה קורה רנדומלית או כתגובה למשהו חיצוני כמו נאמר מישהו שהוא מחוסן אז הוירוס ישנה את החלבונים ע"פ המעטפת שלו כדי שהנוגדנים לא יזהו אותו

קומרן

New member
האמת , אני לא יודע

אני לא ווירולוג ולא למדתי את הנושא אך אני נוטה לכיוון הרנדומליות , אבל שוב - לא למדתי את הנושא. ואת? גם אם המוטציה הינה אדפטיבית לחלוטין - לא היית מצפה לפגוש בה בגוף שאינו מחוסן , שם יש לווירוס זמן להתרבות ולהשתנות בניגוד לגוף מחוסן? לאחרונה דובר על חיסון חדש, אוניברסלי לשפעת - את אפילו יכולה לקנות מניות של אותה חברת ביוטק כי אם החיסון יצליח, כניראה שיהיה רווח נאה. האם היית מתנגדת גם לחיסון כזה?

פולספגן

New member
שאלות לגבי החיסון האוניברסלי -

האם הוא פיתוח של חברה ישראלית?
האם זה פיתוח של מתמטיקאי ולא של ביולוג?

קומרן

New member
יש פיתוח ישראלי כזה

ידוע לי שיש חברה ישראלית שמתעסקת עם זה. ובלי שום קשר - לאחרונה צפיתי ב TED מרתק בנושא, אמנם זאת לא הרצאה מקצועית אבל מעניינת מאוד. אני מצטער אך עדיין לא הבנתי מדוע את טוענת כי חיסונים יוצרים מגפות אלימות יותר. עם חיסון ובלי חיסון - המערכת פועלת בדיוק באותה אסטרטגיה רק שבגוף מחוסן היא יותר מהירה ויעילה.

nimrodko7

New member
גם וגם

המוטציות הן רנדומליות אצל אדם מחוסן, במידה ותהיה מוטציה אקראית היא תשרוד הוירוס בוודאי אינו 'משנה' את חלבוני המעטפת 'כדי' שלא יזוהה על ידי מע' החיסון, הוירוס אינו אפילו יצור חי, אלא חלקיק

פולספגן

New member
כמובן שהוירוס אינו יצור חי

מתוך הרגל ונוחות בדיבור האנשתי את הוירוס שיש לו "רצונות". הכוונה היא כמובן שאם ישרוד וירוס בתוך אדם מחוסן יהיה זה מן הסתם וירוס שיכול לחמוק ממערכת החיסון ולכן מוטציה שהחיסון כבר לא יעבוד לגביה. במקרה כזה גורמים לכך שלאורך זמן יעילות החיסון יורדת באוכלוסיה.

גם מחלת האבעבועות

הפכה להיות קשה יותר מאז החיסונים. הגיוני שבעקבות החיסון התפתחו זנים חזקים יותר. עירית

למעלה