מגע של מלאך

מגע של מלאך

השיר מזכיר לי שיר ישן, איטלקי כנראה. האם מקור השיר אכן איטלקי? האם מישהו מכם מכיר את שמו של שיר המקור ומי הזמר המבצע? ואם כבר מדברים על זה - האם אצליכם עדיין רוקדים את הריקוד המקסים הזה, או שהוא כבר נעלם מהרחבה?

משהא

New member
רוקדים ועוד איך - ש.עשור + ש. מרדכי

המלחין - מאטוני - כנראה איטלקי והמילים של - שמרית אור. ריקוד אהוב ומקסים. ריקודים שמחים אורי גבעוני

סתוי יקרה../images/Emo140.gifהמידע מופיע באתר אקו"ם

לפי אתר אקו"ם: המלחינים: MATTONE, CLAUDIO ו-MIGLIACCI שם הדיסק: Neighborhood שם המבצע: LOS LOBOS

אליק 31

New member
ידיד נפש מתהפך על מיטתו, בכל פעם

שאתם מגלים עוד ריקוד עם אלמנט לועזי, מה לעשות, הוא יותר ישראלי ממני, שנולד בישראל.

אלמנטים לועזיים בריקודים

קודם כל תודה לכם על תשובותיכם!
ובנוגע לאלמנטים לועזיים בריקודים - כמה מהריקודים היפים ביותר שלנו מקורם לא ממש ישראלי: אני מכירה כמה, אבל לבטח לא את כולם: הנה שנה עוברת (מצרפתית) שיר מגרש את החושך (מגרוזינית) ערב כחול עמוק (מספרדית) מלדיטה לונה (מספרדית) הנה שנה עוברת (מצרפתית) אהבה אסורה (מצרפתית) אם אתם מכירים עוד ריקודים מתורגמים אתם מוזמנים להוסיף לרשימה - זה יכול להיות מעניין! אגב, אני בטוחה שאפילו ידיד נפש הישראלי כל כך לא יסכים לוותר בקלות על "אהבה אסורה" ו-"ערב כחול עמוק" למרות ואל אף שמקורם בגולה - אבל רק הוא יוכל לאשר או להכחיש זאת...

עוד דוגמאות...

"תכול המטפחת", "אל הדרך" ו-"שמלתך השזורה"- מקורם ברוסית. "שיר מתוך הלב"- המקור: ספרדית "דברי אליי" - המקור: יוונית.

תכול המטפחת הוא באמת שיר רוסי

שחובר במלחמת העולם השניה , באופן מיוחד לכבוד כל החיילים הרוסים ולכל העם הרוסי בכדי לעודד ולהילחם עד טיפת הדם האחרונה במלחמת חורמה והשמדה סופית של הצבא הגרמני הארור לרדוף אחרי הצבא הגרמני ,כנקמה,עד לגרמניה ועד לעיר בירתם ולהרוס לגמרי את בתי הגרמנים ולהרוג ולהשמיד את הגרמנים כמה שיותר , כמו שהגרמנים עשו לחורבן המדינה הרוסית כאשר פלשו לרוסיה.

AyeleDance

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo29.gif

אולי פחות ידוע...פרח לילי, ריקוד שאהבתי אך נעלם, של טוביה טישלר - מפורטוגזית. מספרדית :אהובת המטאדור, amore, טנגו אהבה של רוני סימן טוב (לאותה מנגינה עוד ריקוד של נונה מלכי, "סוד האהבה", שאנחנו בתום לב רוקדים כאן, כי לא ידענו בזמנו שהריקוד של רוני קיים) ועוד רבים רבים... עלה לי רעיון של עוד חידה...שמות של ריקודים שנרשמים בעזרת הסמיילים בלבד, הבאים פשוטים מאד, אבל אפשר לפתח את זה:
.
==
==
==
==
==
==
==
== טוב נשאיר מקום לאחרים, תשובות כאן בפורום אילת

יש לי יש לי יש לי!!!

איזה רעיון חמוד לחידה - כל הכבוד! ונדמה לי שהצלחתי אפילו לפתור שלושה:
= על כנפי הכסף - מוטי אלפסי, 76
= תותים - אייל עוזרי, 92
אצבעות שוקולד - גדי ביטון, 98 זהו. עד כאן - צריך להשאיר משהו גם לאחרים...

הכל דבש5

New member
והנה שלושה נוספים....

- צריף ישן, זוגות, 1998 של מרקו בן שמעון
- חמסה, מעגלים, 1996 של גדי ביטון
- אהבה לילית, זוגות, 1984, שלמה ממן טוב, אני גם אשאיר משהו לאחרים... איילת, כל הכבוד על הרעיון !!!

גם אני רוצה לנסות ../images/Emo13.gif

= בית חלומותי
= חמסה
= אהבה לילית (?)
= קסם חלילי (חללי
)
= רוח ים (???) באמת אחלה רעיון לחידה, אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

AyeleDance

New member
כל הכבוד על הפתרונות

אכן,
= בית חלומותי, תודה לסתו לבן
, והכל דבש
להורה מיכל
על פתרון חידות האתגר - קסם חלילי ורוח ים.

והנה עוד כמה חידות באותו סגנון...

(במגבלות האייקונים של תפוז...)
==
==
==
==
-ים (רמז:
)== (טוב, זה קצת מתחכם...)
-
==
==
==
==
ה
==
==
==
==
...
==
/
== וחידת בונוס אחרונה:
==

אפתור רק אחד, לתת הזדמנות לאחרים

- מאוהב בגשם (כנראה אין עכשיו סמיילי של גשם... קיץ...)

AyeleDance

New member
לא מאמינה!

רציתי להוסיף עוד חידות וזאת הראשונה שחשבתי עליה.

למעלה