מגנזיום

tommythecat

New member
מגנזיום

שלום לחברי הפורום, מצורף קישור לכתבה מעניינת מאד על חשיבות המגנזיום בתזונתם של ספורטאים. קריאה מהנה, יוסי

אני משתמש קבוע

במגנזיום כבר למעלה משנה. ומאז השרירים שלי לא נתפסים.[אני עושה טריאטלונים]

schedule

New member
אחד הטובים!!!

ללא ספק אחד התוספים הכי טובים שאני משתמש בהם הוא טוב מכמה סיבות: לפני שנה התחילו לי התכווצויות שרירים דיי רציניות השתמשתי במגנזיום והם עברו תוך שלושה ימים, שרירים תפוסים- זה לדעתי מפחית את התופעה ב-50% מה גם שזמן ההתאוששות עם מגנזיום התקצר אצלי משמעותית. אנרגיה - אני מרגיש ממש שיפור בעת השימוש במגנזיום. בנוסף הוא עוזר בהמון המון תהליכים בגוף (מה שמתואר בכתבה). דבר נוסף אחד שאני יכול להמליץ עליו הוא לקחת מגנזיום (אני לוקח בערך 300 מ"ג ליום) בשילוב עם אבץ (30 מ"ג) מה שיוצר את התוסף המצויין ZMA שמחקר מדעי קבע שהוא מעלה את רמות הטוסטסטרון וגם עוזר בהתאוששות, לדעתי לקנות את המוצר עצמו זה די מטומטם (זה עולה לפחות 120 ש"ח בחודש)... אני פשוט קונה מגנזיום -25 ש"ח ואבץ - 30 ש"ח (את ה-B6 אני מקבל ממולטי וויטמין), כל החרטה שמנסות החברות לשווק כאילו יש קשירה כימית בין התוספים זה לדעתי שטות, לא ראיתי שום הבדל בין שתי השימושים מה גם שהרבה אנשים בארה"ב עשו את אותו הניסוי כמוני ולא הרגישו בהבדלים. לסיכום: מגנזיום הוא אחת התוספות הטובות ביותר, קח את זה, עלי

tommythecat

New member
ZMA ומגנזיום...

לידיעתך, בתוסף ZMA תיקני (הנוסחה ל ZMA רשומה בפטנט) יש 450מ"ג מגנזיום. לכן אם אתה לוקח 300מ"ג ליום, אתה לא לוקח תחליף ל ZMA. בנוסף, מומלץ לקחת ZMA על קיבה ריקה, כדי שהמגנזיום והאבץ יספגו בצורה טובה יותר ולא יתחרו עם ספיגת סידן בקיבה. יוסי

schedule

New member
כן אבל...

אני לוקח מולטי וויטמינים אז זה משלים לי את זה ל-450 מ"ג של מגנזיום (מה גם שהתזונה שלי כוללת הרבה מקורות למגנזיום ואבץ בלי קשר לתוספות). דרך אגב איפה אפשר למצוא ZMA ב-47 ש"ח לחודש??? אפילו בארה"ב זה עולה לפחות 70 ש"ח... ולא חייב לקחת ZMA על קיבה ריקה (אני לא אוכל בכל ארוחה חלב...).

tommythecat

New member
ובכל זאת...

אני לא יודע מה הצריכה היומית שלך של מגנזיום. פשוט ציינתי עובדה שב-ZMA יש 450מ"ג מגנזיום. לא מדובר באף מקום על כמה מגנזיום אתה צורך ביום. לגבי ZMA ב 47 ש"ח לחודש, התכוונתי ללא תוספת משלוח. קופסא של 90 כדורים (מספיקה לשלושים יום) תעלה כ $10. לגבי עיתוי לקיחת ה ZMA, אין לנו על מה להתווכח. היצרנים ממליצים לקחת את ה ZMA על בטן ריקה כחצי שעה לפני השינה. אם אתה מעדיף אחרת, יבושם לך. יוסי

tommythecat

New member
ואם ב ZMA עסקינן...

אתה יכול לקנות אותו במחיר נמוך בהרבה מ 120 ש"ח. קופסא שתספיק לך לחודש עולה כ 47 שקל (לא כולל משלוח). אני לא רוצה לפרסם שמות של חנויות באינטרנט כי אני לא יודע מה עמדתו של רמי בנושא. יוסי

tommythecat

New member
ZMA

ובכן, לאחר אישורו של רמי, אני רק אגיד שאני הזמנתי כבר מספר פעמים מהאתר www.bodybuilding.com והמחירים שם זולים בהרבה ממוצרים דומים (או זהים) פה בארץ, וזה כולל עלויות של משלוח. לגבי ZMA, ישנן מספר חברות ואני לא יכול להמליץ או לפסול אף אחת מהן. באופן אישי, מכיוון שהיה לי נסיון טוב עם המוצרים של חברת Optimum Nutrition בעבר, החלטתי להזמין ZMA מתוצרתם. יחד עם זאת, חברות כמו Prolab ו-TwinLab הן חברות מכובדות ומפורסמות ולא כדאי לפסול אותן. איש איש ושיקוליו. יוסי

ZMA

לדעתי תוסף זה חשוב מאוד לעוסקים בפעילות גופנית מהסיבות שציינתי למטה ומחוסר מינרלים אלו במזון שלנו, לגבי תהליכים אנבולים, זה לא יעשה אותך גדול הערך הנוסף של חומרים אלו הוא המשמעותי כאן. קצת על המגנזיום: המגנזיום דרוש לבניית עצמות ומניעת אוסטיאופורוזיס, חלבונים, חומצות שומן, לבנייתם של תאים חדשים, להפעלת קבוצת ויטמיני B. לתפקוד מערכת-העצבים, להרפיית שרירים, קרישת-דם, לטיפול במיגרנות וליצירת ATP. כמו כן המגנזיום דרוש בתהליך הפרשת האינסולין ותפקודו, יש לו תפקיד בתחזוקה ובהגנה על הדיפון הפנימי של העורקים לעמידה בשינויים בלחצי-הדם. למגנזיום השפעה על תרופות חוסמות ערוצי סידן. מסיבה זו, הוא כנראה אחראי לעובדה, שבנסיבות מסוימות הוא משפר ראייתם של אנשים הסובלים מגלאוקומה. מאותה סיבה, הוא מוריד לחץ-הדם. אבץ: האבץ הינו מינרל-מתכת, המכונה "המינרל המרפא". הוא נדרש לצורך סינטזה של חלבונים שונים, להם הוא מסייע בתפעול מערכת העיכול ומערכת חילוף החומרים כמו כן הוא משמש לריפוי תאים ולהתפתחות תאים חדשים. אצל מרבית האנשים קיים מחסור מה באבץ, עקב הצריכה התמידית שלו, זאת כיוון שהגוף צורך אבץ בכל פעם שאחד מתאיו גדל או מתחלק. האבץ מסייע לגבר בשמירה על ייצור תקין של הורמון הטסטוסטרון. אצל האשה, אחראי האבץ על סדירות המחזור ועל התפתחות תקינה של העובר בזמן ההריון. האבץ מסייע לתיפקודה התקין של מערכת החיסון. מרכיביה, כמו תאי-הדם הלבנים זקוקים לאבץ, לצורך מלחמתם בחיידקים ובוירוסים שפלשו לגוף. כמות מספקת של אבץ בגוף תקצר את משך ההתקררות. השלמת אבץ תחזק, בד"כ את מערכת החיסון. האבץ מפחית את כמות הכולסטרול ומסייע בתהליך ריפוי פצעים. נטילת המגנזיום ואבץ יעילה במיוחד עם ויטמין B6 ולכן הם בד"כ נלקחים ביחד.

תיקון בקשר ל Z.M.A

לידיעתכם Z.M.A מורכב ממגנזיום אספרטט ואבץ אספרטט שהופך את המוצר ליקר. כל החברה פה שצורכים מגנזיום ואבץ בנפרד לא יסיגו את אותו אפקט [עליה של טסטוסטרון והתאוששות] כיוון שהם צורכים מגנזיום ציטרט ואבץ פיקולינט שהם סוג די נחות לאומת האספרטט. דרך אגב את שלי אני קונה בבית טבע ספורט קסטל ב-137 ש´ח .

למעלה