מגן מתחי יתר

מגן מתחי יתר

קניתי מגן מתחי יתר, והוא בא עם השרטוט המצורף. יש לי שתי שאלות לגבי המכשיר: 1. איזה צד זה הIN ואיזה הOUT במכשיר עצמו - הצד עם שש היציאות או השני? 2. האם הכרחי לחבר את היציאות השחורות (12 11 14), מה תפקידן בכל מקרה?

לי יש שאלה אחת

אתה בכלל יודע מה קנית ומה השימוש שלו? אם אתה יכול לקרוא את הסכמה שצרפת תוכל לזהות שמעגל ההגנה נמצא במקביל לקו הראשי כלומר הוא מחובר בין הפאזה והאפס, דוגם את המתח. כאשר המתח עובר סף מסוים (שהוחלט שהוא מתח היתר) הוא מבצע שני דברים א. מדליק את נורת האתראה. ב. משנה את מצב הממסר, נקודה 11 אשר הייתה מחוברת ל - 12 (N.C) תהייה מחוברת לנקודה 14 (N.O) ועכשיו לשאלותיך 1. כיוון שהמכשיר מחובר במקביל לקו - אין משמעות תפעולית לכניסה ויציאה. 2. מגן המתח לא מבצע כלום, אם לא חיברת את יציאות 11,12,14 לממסר כלשהו שינתק את הקו הראשי (הקו שעליו אתה רוצה להגן)

תודה על תשובתך אך...

ע"פ הבנתי, הנורה אמורה לעבוד כל הזמן (אור ירוק) וכאשר המכשיר סופג מתח יתר הנורה נכבית , ויש להחליף המכשיר, הלא כן ?

ובנוסף...

מגעים 11.12.14 אמורים (כך נדמה לי - ואם אינני טועה) במידה והם מחוברים, לסמן במקום אחר (לוח פיקוד/התראות) הממוקם לא ליד המכשיר ומתריע על מצב המכשיר ( האם תקין או יש להחליפו) האם אני צודק ?

רשר

Well-known member
מנהל
עם מגעי הפיקוד תוכל לעשות כל שתרצה

להתריע בלבד להתריע ולבצע פעולה כל שהיא לבצע פעולה ללא התראה בנוסף נראה שלמכשיר יש גם פריקת עודף המתח לארקה, אם תעלה את האתר של היצרן נוכל להבין את פעולתו המלאה.

ל - רשר :

מתשובתך אני מבין כי אכן לא חובה לחבר את המגעים: 11 12 14 ( להלן מגעי הפיקוד אם אני מבין) על מנת שהמכשיר יגן מפני מתחי יתר . אשמח על תשובתך להערתי זו. כ"כ אני מצרף הסבר כללי ( באתר היצרן אין הסבר נוסף מעבר לתמונה שצירפתי בהודעתי המקורית בפורום - ראה תחילת השירשור.) How do we achieve protection against overvoltages? We have to consider overvoltage protection from two standpoints: General protective measures when designing and constructing the building and the electrical installations Special protective measures obtained by installing overvoltage protection components Designing the building and electrical installations Measures to protect against damage caused by overvoltages can be incorporated right at the start, when constructing a building and installing the electrical and electronic systems. Although this achieves only basic protection, it can help to reduce the cost of an effective overall protection concept. Very important right at the start of building work is the provision of an adequate earthing system. Only this can guarantee complete equipotential bonding in the case of an overvoltage event. When planning the electrical installations make sure that electrical equipment with different rated voltages are kept separate. Appropriate protection zones can then be set up and this reduces the costs of the overvoltage protection concept. Furthermore, it is advisable to shield lines that could interfere with each other, possibly also keeping them separate in order to achieve maximum electrical isolation. And splitting up the individual phases of three-phase systems according to functional supply requirements – e.g. just one phase for supplies to measuring and control equipment – is a good option. Of course, all these primary measures do not provide complete protection. To do that you need additional, overvoltage protection components. Overvoltage protection components To keep overvoltages away from electrical components that could be damaged by such voltages, they are short-circuited, i.e. forced to decay, before they reach the component. To do this we use arresters which react very quickly. They must respond during the high-frequency rise of the overvoltage – i.e. before a dangerous value is reached – and force the overvoltage to decay. The response time is in the region of nanoseconds. As a short-circuited overvoltage can reach several thousand amperes, depending on the energy source, it is obvious that overvoltage protection components must be able to handle very high currents. At the same time, – even if the operating current is very high – there must be no excessive, i.e. dangerous, residual voltages. Therefore, the discharge behaviour of overvoltage protection components must be based on a very low resistance. In addition, it is absolutely essential that after discharging an overvoltage to earth the overvoltage protection component is very quickly available again to continue protecting the circuits to which it is assigned. Good overvoltage protection is therefore characterised by: fast response behaviour high current-carrying capacity low residual voltage good reactivation time

רשר

Well-known member
מנהל
אני ביקשתי את האתר

ותוסיף את שם המוצר, כדי לקרוא את הנתונים ולא הסבר עממי ללא נתון מתח אחד לרפואה, לרוב הנתונים נמצאים בקובץ PDF "הגנה טובה תלויה במהירות התגובה,,," משפט חסר משמעות ללא נתונים: mS/ V /A,,,,

להלן אופן הגעה למוצר באתר היצרן :

המוצר : PU DS 230Vac 16A להלן אופן הגעה למוצר עצמו : Online-Catalog | Electronics | Overvoltage protection | Low-voltage supply | Class III with varistors | PU DS 230Vac 16A

רשר

Well-known member
מנהל
הסבר

צורת ההגנה היא ע"י קצר לאדמה שפורק את מתח היתר, לאחר עלית מתח ופריקתו ע"י המכשיר לאדמה, המכשיר חוזר לתפקד כרגיל אלא אם הנורה אינה דולקת ואז צריך להחליפו. בכל מקרה ללא שימוש בפיקוד הוא אינו מנתק את המעגל אלא רק מגן עליו. דוגמא למעגל ניתוק העומס וצריך לשנות את המעגל לפי הצורך האמיתי אם בכלל.

מר רן היקר ../images/Emo36.gif

תודה על תשובתך המעמיקה והמקצועית. אני שאינני מבין כלל בחשמל , רכשתי את המכשיר בהמלצת חברה שמכרה לי אותו ולצערי ללא הסבר מפורט כיצד להתקינו, החשמלאי שהתקין אותו לא מבין ברמה כזו של התקנות, לכן, אבקש לדעת , מטרת המכשיר הנ"ל להגן על מערכת סטריאו יקרה מאד שלי ולכן מיקמתי את נמכשיר ליד שקע המערכת, בתשובתך ציינת כי " בכל מקרה ללא שימוש בפיקוד הוא אינו מנתק את המעגל אלא רק מגן עליו" משפט זה לא מובן לי לעומקו ולכן אשאל : האם ללא חיבור מגעים : 11 12 14 (פיקוד לדבריך) המכשיר מגן מפני עלית מתח ? " במידה ולא איזה פעולות נוספות יש לבצע ?, תודה מראש על תשובותיך - כולי תקווה שיהיו מובנות לי .

רשר

Well-known member
מנהל
המכשיר מגן בכל מקרה

מגן - ימנע ממתח יתר לעבור למערכת עליה הוא מגן!! בחרת מיקום טוב ליד המערכת כי טווח ההגנה של מכשיר מסוג זה מוגבל. מגעי הפיקוד נועדו למקרה שרוצים לנתק את המעגל לאחר מתח היתר או כדי להציג בחדר מרוחק את העובדה שהמכשיר פעל ניתן גם לחבר את הפיקוד למכשיר רושם שישאיר עדות לפעולתו,,,

מר רן היקר ../images/Emo36.gif

תשובתך הרגיעה ושימחה אותי.
אלף תודות על עזרתך ונכונותך לעזור, הרבה בריאות וכל טוב.
רונן.

חיליק 47

New member
מגן מתחי יתר

במקום זה יש מגן למתח יתר שמתחבר לשקע והמכשיר היקר והרגיש עובר דרכו

למעלה