מגמות במדעי המחשב

kurt1001

New member
מגמות במדעי המחשב

שלום רב . שאלתי למומחי הפורום היא כזאת מה ההבדל בין המגמות השונות בבר אילן (מדעי המחשב כמקצוע מורחב , מדעי המחשב כמקצוע ראשי , מדעי המחשב כמקצוע משני , כימיה חישובית (מדעי המחשב וכימיה דו ראשי) , מתמטיקה ומדעי המחשב דו ראשי , פיסיקה חישובית (מדעי המחשב ופיסיקה דו ראשי) . אני רוצה להרשם למדעי המחשב וכל כך בילבלו אותי עם כל המגמות השונות הללו . איזה תואר הכי כדאי ? ( מבחינת איכות התואר , רמה , קושי , ביקוש בשוק עבודה ? ) והאם עם ממוצע בגרות 97.3 , מתמטיקה 74 ב 5 יחידות , ופסיכומטרי 669 ( כמותי 132 ) תהיה אפשרות להתקבל לבר אילן . אשמח לקבל תשובה מלומדת ומחכימה . kurt1001 תודה מראש לכל העונים

vinney

Well-known member
בר אילנים?

אני אענה ברמה העקרונית, עד שכל הבר אילנים ידיעו (שבת, מה חשבת
) עקרונית, כשאתה עושה תואר דו חוגי, אתה למעשה לומד שני תחומים, שיכולים להיות קרובים (כמו מתמטיקה ומדעי המחשב), ויכולים להיות שלא כל כך (כמו פסיקיה/כימיה ומדמ"ח) או בכלל לא (לא יודע מה עם בר אילן, אבל יש שילובים של פסיכולוגיה ומדמ"ח, או כלכלה ומדמ"ח). כמובן מעשית לכל שילוב כזה יש את היתרון והחסרון שלו, וזה תלוי בעצם במה המטרות שהצבת לעצמך לעתיד. אנשי מדעי המחשב בד"כ תפקידם בכוח זה לפתור בעיות, ומי שלומד מדעי מחשב מורחב - לומד רק את התחום הזה, אבל יותר לעומק ולרוחב, כי זה הדבר היחיד שהוא לומד. אבל, אם אתה משלב תחום נוסף, אתה אומנם לומד הרבה פחות מדעי המחשב (והרבה פחות מהתחום הנוסף, מאשר אם היית לוקח אותו מורחב), אבל מצד שני אתה מקבל ידע נוסף שיכול לשמש אותך בפתרון הבעיות הייחודיות לאותו התחום. אם יש לך תואר בכימיה+מדמ"ח, יהיה לך הרבה יותר קל לאפיין ולתכנן איזשהו מוצר המשתמש בנתונים ומושגים מעולם הכימיה, למשל. קצת קשה לי לענות על איכות תואר (שבמקרה של מדמ"ח בבר אילן, לא נחשבת משהו, למרות שאלה הלומדים שם טוענים שהם השתפרו פלאים), אבל תואר במדמ"ח הוא נחשב בד"כ לקשה, אם כי כמה קשה זה כבר עניין סובייקטיבי. לדעתי כל תואר במדעים הוא קשה במידה כזאת או אחרת, כשככל שזה מתקדם לכיוון המדע המופשט יותר (מתמטיקה), ככה זה נהיה קשה יותר (ומדמ"ח זה תחום במתמטיקה יישומית). אז לא יודע כמה זה עזר לך התשובה שלי, עד שיבואו הבר אילנים שאולי יודעים יותר טוב, אני מציע לך לחפש בפורומים אנשים שכבר לומדים במסלולים האלה, או יותר טוב - סיימו אותם, ולבקש את ההתרשמות שלהם. זה יתן לך מדד יותר טוב לגבייך.

דרך אגב...

בקשר לממוצע בגרות שחישבת, אני מקווה שחישבת את זה באתר של בר אילן, כי מניסיון הממוצעים הם שונים בין מוסד למוסד. אמנם השינויים קטנים אבל עדיין, לדוגמה לפי בר אילן הממוצע שלי יותר גבוה מהממוצע שלי לפי אוני' ת"א. (ההבדל הוא נקודה או שתיים אבל שווה לבדוק בכל זאת.)

למעלה