האם יש בארץ עצי מגלון אפריקני זכרים שלא נותנים פרי?
האם יש בארץ עצי מגלון אפריקני זכרים שלא נותנים פרי?
יש לי חבר, שאני ממליץ לו לחדול לחשוב. הוא רווי מחשבות ורובן חסרות כל ערך. אז... לדעתי, חבל על משאבי המוח שלו, שאותם הוא מבזבז כל הזמן לריק.
ובמקרה זה, מיכי (ואל תקחי זאת כאמירה גורפת), המחשבה שלך אינה מובילה למקום הנכון.
כל מה שכתבת כאן אינו מצביע אלא על העובדה (הידועה), שהמגלון הוא עץ דו ביתי, ואת פגשת באקזמפלרים הן של זכר ושל נקבות.
האם זה עונה על שאלתו של חנוך? לא בהכרח. הוא הרי לא יעקור לעצמו את העץ מהפארק של רמת גן ורצונו יישאר כרצון בלבד.
אז התשובה לשאלתו, באם ניתן להשיג במשתלות עץ מגלון זכר?
התשובה היא כנראה שלילית.
לא ידוע לי שמרכיבים מגלונים זכרים, כדי שניתן יהיה למוכרם בהמשך כזכרים, ובכלל, לדעתי גם די קשה להשיג שתילי מגלון ככלל.
ואקשה: למה דווקא זכר? דווקא הפרי הוא אלמנט קישוטי לעץ.
אצלי בגינה יש עץ זכר, שקיבלתי במתנה ממישהו שנבט לו, ולי זה אפילו חבל. אבל לא נורא. העץ כשלעצמו יפה, ואת היופי הזה רציתי.
אבל אם חנוך באמת רק שאל האם יש בארץ כמידע כללי? אז את צודקת ויש.
ואגב, וכחצי מענה לשאלה קודמת ולא שייכת:
אשחר רחב עלים נקבה זורע את עצמו מאד והזרעים גם לכלכניים מאד כשדורכים עליהם.
רבים יעדיפו אשחר כשיח נאה, אבל לא ירצו בו, כי הנקבות מעצבנות.
אז פעם אמרו לי במשתלת יגור, שהם מוכרים רק זכרים מורכבים, כדי להימנע מהפצת הזרעים מהשתילים הנקביים.
זה היה פעם, ואיני זוכר שבביקוריי האחרונים באותה משתלה, ראיתי בכלל שתילי אשחר רחב עלים... אבל יתכן גם שראייתי תשה.
למיטב ידיעתי כרגע אין!
בהמשך לאותו מידע לא בטוח אך מאד מעניין שמיכי צירפה בעבר, ניסיתי לעניין משתלת עצים לבוא למקום, לחקור יותר לעומק ולראות אם מעניין אותם ליצור ריבוי, אך זה לא הסתייע..
כן. זה שמשתלת אלון משווקת שתילים מורכבים מזנים נבחרים אני יודע, ואת כל ה"ליין" שהזכרת אני מכיר, וזה כולל גם את הליטל אולי (זית ננסי שמרכיבים הן על גזע והן על כנה נמוכה כשיח שיכול להוות אפילו אחלה שיח לגדר חיה.למשה,
יש מספר משתלות עצים שעובדות על "ליינים" של עצים מורכבים בעצי נוי רלבנטיים כגון:
מילה ירוקת עד (כדי לקבל עצים כמעט ללא תרמילים ועם שלכת קצרה במיוחד)
מילה אובליסק ומילה מאיה של משתלת אלון
אגס קלריאני שנטיקליר/אריסטוקרט
כליל החורש מזנים שונים על גבי כנות שונות
ספיון השעווה זנים ספציפיים לפי משתלות ועוד ועוד..
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.