מגלה את העולם מחדש

מגלה את העולם מחדש

שלום לכולם אני חדשה פה וזו לי הפעם הראשונה בפורום הזה. אני בת 24, מזה חודש מגלה את העולם מחדש לאחר פרידה כואבת מאד. הייתי יותר מדי זמן במערכת יחסים שלא היה לה עתיד. הייתה בינינו אהבה גדולה, אבל לפעמים אהבה לא מספיקה (יש אלמנטים נוספים שחשובים
) אשמח לקבל קצת תמיכה ועידוד מכם ולהצטרף לחבורה.

אלדד26

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

היי, מחזק את ידייך - הגעת למקום הנכון ואני בטוח שעם הזמן תרגישי טוב יותר עם העולם ועם עצמך. טיפ קטן - אולי כדאי לך להחליף את הכינוי שלך למשהו שמגדיר אותך בתור מי שאת, ולא על ידי אותו אהוב עבר.

תודה על קבלת הפנים

ובעצם למה פניתי ? כי כל כך קשה להשאר לבד פתאום. אמנם אני הייתי היוזמת של הפרידה כי חשתי שאין לי עתיד משותף איתו וזאת למרות האהבה הגדולה, אבל למה בכל זאת כל כך קשה ? למה לא מתחשק לי לפגוש את חוג חברי וחברותי? למה פתאום אני לא יכולה לראות זוגות שהולכים שלובי זרוע ? קשה לי מאד ואני זקוקה לעזרה

אלדד26

New member
הייתי באותה סיטואציה כמוך

אני חושב שברגע שמבינים שזה נגמר ושזה "לא זה", צריך להתמודד עם ההחלטה הזו. נכון - מאוד קשה להישאר לבד פתאום (ואני בטוח שלו עוד הרבה יותר קשה מאשר לך). לגבי חברייך וחברותייך - חשוב מאוד שכן תצאי איתם וכן תהיי בחברתם. חברה של אנשים היא חשובה מאוד בשלב הזה של ההתמודדות שלך עם הלבד. ונכון... קשה לראות זוגות עכשיו. אני יודע. גם אני שם, ויש עוד הרבה כמונו. אבל... צריך לחשוב חיובי. את צריכה לחשוב שיום יבוא וגם את תחווי אהבה מחדש. אני בטוח. בהצלחה רבה לך!

babe10

New member
מסכימה בהסתייגות...

יש שתי אסכולות. האחת אומרת לצאת, לבלות, למלא את הזמן בעיסוקים רבים וככה לשכוח.. השניה, שבה אני מאמינה, היא שצריך לתת קצת זמן לעצמנו. לא לנצח. אבל זמן. פרידה, ולא משנה מאיזה צד היא באה, היא כמו מוות לפעמים. כמו שמישהו מת לנו, ולכן צריך להקדיש זמן להתאבלות. למחשבות. להשלמה. לקבלה. לברוח לימים מלאי עיסוקים זה נורא קל אולי, למרות שזה נראה יותר קשה, אבל מה שזה עושה בעצם זה רק לדחות את ההתמודדות. ואז (מנסיון) יום אחד, ברגע הכי לא מתאים, בסיטואציה הכי לא רצויה זה תוקף אותך. אם בפגישה עם מישהו חדש, אם באמצע סרט בקולנוע, או במסיבה כשאת שומעת את "השיר", ואז חודשים אחרי שכבר כולם שכחו מהפרידה את מתמודדת עם משהו שאף אחד לא מבין מאיפה בא לך, ויש שלא ירצו להבין (החבר החדש שלך למשל...) לכן, מה שאני אומרת, אם עבר חודש, וזה מספיק לך, וישבת עם עצמך והגעת לתובנות, להשלמות, ולשלווה עם ההחלטה שלך, צאי החוצה וקרעי את העולם. כי הרבה דברים טובים מחכים שם בחוץ. אם לא - קחי לך את הזמן, לבד, תקדישי רק לעצמך, אם זה טיפול יופי שלא עשית מזמן, מסאז´ באמצע היום, סופשבוע אצל קרובים בקיבוץ בצפון שיתנו לך שקט לעצמך, סעי לים עם דיסקמן ו/או עם ספר טוב, נקי את הראש. תקדישי זמן לעצמך. תבכי. זה טוב ורצוי. וכשתרגישי נקייה מבפנים, תמשיכי לחיות כאילו אין מחר. תתיחסי לכל יום כאל מתנה של חופש לעשות כל מה שאת באמת רוצה. משוחררת. חופשייה. ותרשי לי לצטט משפט יפה ששלחו לי לא מזמן: Never frown, even when you are sad, because you never know who is falling in love with your smile רק טוב שיהיה לך! ולכולנו.

ליאן.

New member
אהלן אהובת ../images/Emo24.gif

קיבלת החלטה מאוד קשה ובוגרת. כמובן שעשית בשכל.. וחבל שזה לא מונע את כאב הפרידה.. ברוכה הבאה
ליאן.

קשה קשה קשה

דווקא עכשיו כשאני לבד, הכי בריא זה לצאת, להיפגש עם אנשים, לבלות, להכיר... אבל דווקא עכשיו הכי לא מתחשק לי. לא יכולה להיות בחברת הידידים המשותפים, כי אני חשה שהם לא מבינים את הסיבות בגללם עזבתי את החבר. הם מבחינתם ראו רק את האהבה והסיבות שלי לעזיבה אינן ברורות להן (פרט לחברה הקרובה ביותר, לא סיפרתי לאף אחד את הסיבה לפרידה), אז יוצא שאני מרגישה שהם מבקרים את המעשה שעשיתי. אוףףף

אלדד26

New member
אולי מה שאת צריכה לעשות

זה פשוט להסביר להם יותר בבירור מה הסיבות שבגללן עזבת אותו?

dianah

New member
למה ../images/Emo35.gif

אלדד, עד כה תמיד תמכתי בדיעותיך, אבל, נו,היה צפוי שמתישהו זה ישתנה
למה היא צריכה להסביר לחברים שלה את הסיבות לעזיבה? אם היא שלמה עם ההחלטה שלה ואם הם באמת חברים שלה אז היא לא חייבת לאף אחד הסבר למה היא נפרדה מהחבר, למרות שמבחוץ הכל היה נראה נפלא ביניהם..? אם הם באמת חברים, הם יקבלו את ההחלטה שלה מבלי לשאול למה? ויקבלו אותה איך שהיא ויתמכו בה אם היא צריכה את התמיכה...ואם הם מהסוג שלא יכול להיות חבר ממש גם כשרע וגם כשטוב, אז אולי היא יכולה רק ללמוד מזה על טיבם... אבל כל שאר דעותיך מקובלות עליי לחלוטין עד כה

אלדד26

New member
דרוש שיפוץ בניסוח ../images/Emo13.gif

הכוונה שלי הייתה אחרת. לא התכוונתי שתשב מולם ותתחנן שהם יבינו. יכול להיות מצב בו החברים שלה לא מסוגלים להבין אותה בסיטואציה הנ"ל. ואני בכל זאת חושב שכדאי מאוד שהחברים הקרובים יוכלו לתמוך ולסייע לה בזמן הזה, שהוא קשה עליה ככל הנראה. אני לא יודע מה היא סיפרה להם. אולי היא אמרה "זה נגמר וזהו", והם - שראו רק את האהבה הגדולה עד היום - לא הבינו למה היא עזבה אותו, ולא מצליחים לתמוך בה בגלל זה. כדי לתמוך במישהו צריך להבין את הצד שלו. אז נכון, יש אנשים שיכולים להסתדר בלי זה. להתבשל בעצמם לבד קצת, עד שהם מתחזקים עם החלטתם וממשיכים קדימה. אבל יש אנשים שאצלם זה לא כל כך עובד, והם כן צריכים את הסביבה התומכת. במקרה הזה - אני חושב שכדאי לנסות ולהסביר לחברים הקרובים מה קרה. זה ממש לא בקטע של "היא חייבת הסבר למישהו". ונכון, דיאנה - חברים צריכים להיות חברים טובים גם בטוב וגם ברע. אני מסכים. אבל כדי לעזור, לפעמים צריך קצת יותר. אז אולי החבר´ה האלו קצת מציקים לה בשאלות (ואולי מה שהיא צריכה לעשות זה לומר להם שהיא לא רוצה את כל השאלות האלו, אלא שרק ינתקו אותה מהמחשבות עליו). אולי הם עצמם מתוסכלים כי הם לא מבינים למה הזוג היפה הזה פתאום נפרד... זה קורה.

dianah

New member
טוב, קצת נרגעתי... ../images/Emo13.gif

אוקיי אז לפחות עכשיו אני לא לגמרי לא מסכימה איתך אלא רק קצת
הייתי במצב דומה לזה מבחינת חברים ומבחינתי זה היה פשוט להגיד להם מה שציינת בסוגריים בסוף ההודעה - "אני לא רוצה/צריכה שתשאלו עכשיו למה ואיך ומה קרה ומה פתאום זוג יפה התפרק, אלא פשוט תקבלו את העובדה שמבחינתי זה נגמר ותהיו איתי כשקצת אשקע מתחת לאופק ואצטרך יד מחלצת, בלי שאלות נוספות...". וככה הם באמת היו, לפחות רובם
ולא הרגשתי שום צורך לשתף אנשים בסיבות לפרידה רק בגלל שהם היו מתוסכלים או שלהם היה לא נוח עם העניין, למי שרציתי לספר את כל הסיפור, סיפרתי, והשאר או שקיבלו את המצב כפי שהוא או שלא...

אלדד26

New member
מסכים איתך לגמרי.

אני מניח שהכל תלוי בסיטואציה. לפעמים נרגיש צורך להסביר לחברים בדיוק מה קרה, ולפעמים לא נרצה להרחיב. מה שבטוח - חברים טובים באמת יהיו לצידנו אם יקבלו הסברים וגם אם לא.

ברוכה הבאה !

גם אני יחסית חדש פה אבל אני יכול לומר לך בבטחון שהגעת למקום הנכון
אני מזדהה מאוד עם מצבך וסליחה שאני קצת מציק לך עכשיו אבל מקריאת כל התגובות הקודמות ואת התגובות שלך חזרה יש משהו שקצת מפריע לי: נשמע לי קצת מוזר או לא מובן איך זה שמכל האנשים סביבך רק את ראית שאין עתיד במערכת יחסים הזאת, כל כך הרבה אנשים סביבך שאת צריכה להסביר להם את זה ... בד"כ במצבים האלה הסיבה הספציפית שתארת היא מאוד ברורה ולא צריך אפילו לפרט, הכיצד יש רק חברה אחת אותה שיתפת בסיבה ואין אף אחד שרואה את זה ? חשבת על זה ? אולי ראיית הדברים שלך קצת מוטעית ? שוב סליחה שאני מתערב ומציק, אולי זה אישי מידי ותרשי לי רק להוסיף שמכל התגובות שקראתי למעלה אני מסכים מאוד עם הגישה של babe10 , לדעתי היא סיכמה יפה מאוד מה הכי בריא לעשות במצב כזה. שיהיה לך רק טוב ויום נפלא ומלא שמחה. סתם טמבל

אלדד26

New member
סליחה,

אני הייתי 4.5 שנים במערכת יחסים שלא היה לה עתיד, וביום שזה נגמר כולם (כולל החברים הקרובים שלי והמשפחה שלי) היו בהלם טוטאלי. לא נפרדנו אפילו יום אחד במהלך 4.5 השנים האלו, ולמרות זאת זה נגמר, ומכל הסיבות הכי נכונות בעולם. אז מה? אם כולם חושבים שאתה טועה, זה לא אומר שאתה טועה. ישבתי עם אותה בחורה לארוחת ערב לפני כמה ימים, ושנינו הסכמנו שהקשר בינינו היה גרוע, אבל היה חשוב לעתיד, כי למדנו ממנו המון ושנינו התבגרנו מתוכו.

גם אני

הייתי בסיטואציה דומה, אני בהחלט מבין על מה אתה מדבר אבל משום מה נדמה לי שבמקרה שלה יש משהו יוצא דופן, אני לא יכול להסביר את זה או להצביע על הנקודה, נחכה ונראה מה התשובה שלה.

babe10

New member
מצטערת לא להסכים אתך

אחרי שהסכמת אתי כל כך יפה..
וברצינות. זה מאוד יכול להיות, כי רק מי שנמצא בתוך הקשר יודע מה קורה בקשר. המון זוגות מתגרשים, נפרדים, והחברים בהלם, כי לא כולם מכבסים את הכביסה המלוכלכת בחוץ. כמה פעמים שמעת השנה על אשה שנרצחה בידי בעלה וכל הסביבה היתה בהלם כי הם היו זוג מושלם?... ורק בבית חולים ידעו שכל שני וחמישי היא "נופלת במדרגות" או "מתנגשת בפינה של הארון במטבח"... תחשוב על זה. דינמיקה זוגית היא דבר מאוד עדין, וגם אם אני אספר לך בפרטי פרטים מה קורה ביני לבין החבר שלי אתה עדיין לא תדע, כי אתה לא אחד מאתנו. יודע מה? יותר מזה - גם חבר שלי שהוא חלק מהקשר לא בהכרח יכול לדעת מה בדיוק אני מרגישה בקשר. יש לו הנחות, תחושות כלליות, אבל כמה נשים קמו יום אחד אחרי נישואין של 20 שנה ומצאו את הבעל אורז מזוודה כי כבר שנים הוא מתלבט והיא אפילו לא הרגישה? החיים זה הצגה אחת גדולה כשכל אחד מאתנו הוא שחקן בהם. בקיצור - מאוד הגיוני שהחברים לא הרגישו, וממש לא חושבת שהיא צריכה להסביר להם למה. קרה. לא הלך. האהבה קיימת, התאמה לא, וזה לא העסק של אף אחד אם לא בא לה להסביר. אלה החיים שלה.

למעלה