מגי35, תראי!

gershon17

New member
מגי35, תראי!

30,000 בתי עסק שנסגרו בשנתיים זה, בהנחה שהם קטנים מאד ומעסיקים 3 עובדים בממוצע, 100,000 מובטלים נוספים בשנתיים. באמת לא צריך לעזור לבתי עסק. למי איכפת שהעשירים בעלי ההון והעסקים יפלו וישלמו קצת יותר. מה, זה מפריע למישהו חוץ מאשר להם?

מגי35

New member
גרשון. מספיק עם ההתממות הזו!!

מה שאתה כותב זה פחות או יותר מקביל למה שאמרים בפורום חבריך: אנחנו לא נגד הדת " אבל, 90% מהכתוב פה זה נגד כל מה שמריח דת. לענינינו. לא התכוונתי שאין צורך לעזור למיגזר העסקי הזעיר. יש קרן מיוחדת לנושא ונא לא להטעות פה את הקוראים.(הקרן מטעם מסחר ותעשייה-דליה איציק). אני חושבת שבתקופה קשה כזו, על הממשלה למשוך במושכות התעסוקה. היא עכשו הופכת להיות המעסיקה הגדולה. היא תיזום עבודות בתשתית וכו. לא הייתי מזרימה אגורה אחת לגדולים, אלא, אם כן תחת ערבויות. מפעלים שקיבלו מענקים, תמריצים ועוד ההנהלה שילשלה את הכסף לכיסה- משכורות עתק- ו..שלחה את העובדים הביתה בתואנה של צימצומים והתיעלות. שלא לדבר על המערכת הכי מושחתת כיום במדינה- המערכת הבנקאית שם המשכורות לבכירים עצומה. הגניבות הולכות ומתרבות. מתן אשראים ללא ערבויות ופיקוח. לכך התכוונה המשוררת...

gershon17

New member
אני לא מתמם

בניגוד לעמדת שינוי, אני במוצהר ובמוחצן כן נגד הדת. ואת לא הסברת לי איך אחרי שהממשלה "תמשוך במושכות התעסוקה" נצא מהתקופה הקשה הזו. כי כשהממשלה מתשוך במושכות נמצא את עצמו במצב עוד יותר קשה (מאיפה תגיע הצמיחה)? וגם את מתעלמת מהעובדה המקורית שאני באתי איתה - שחייבים לעזור לעסקים כדי לעזור לכלכלה. מצד שני, אם את חושבת שמסילת רכבת זה יותר חשוב מלעזור לעשרות אלפי עסקים קורסים, אני מניח שזה מתבסס על נסיון מוצלח במקומות רבים בעולם, שבהם זה בדיוק מה שהוציא מדינה מקשיים.

מגי35

New member
למיטב הבנתי וידיעתי, הרי הממשלה

"ממציאה" עבודות. פעם קראו לזה עבודות יזומות וזאת כדי להעסיק את המובטלים. הבעיה ב-ה הידיעה: היום, כל המעירים לא מוכנים להיות מה שהם קוראים "פראייר"- הם לא ילכו לעבודות הללו. אבל, כפי שכתב אנדריי לגבי התערבות הממ הוא הביא דוגמא מתקופת רווזולט ואני מניחה שהוא התכוון לתוכנית מארשל שהוציאה את אמריקה ממרתפי המשבר הכלכלי. צריך לעיין בתוכנית בעיון כי איני זוכרת כרגע את פרטיה. אולם, אני חושבת שבימים אחרים אכן תוכניתה הכלכלית של שינוי אכן טובה היא. אבל מה לעשות ואנחנו נמצאים בימים קשים וכו וכו.

gershon17

New member
להמציא עבודות אפשר

וזו יכולה להיות תרופה בזמן שמחכים למגזר העסקי שיתאושש, אבל הוא לא יתאושש אם לא יעזרו לו! נניח שעכשיו לוקחים 100,000 איש ונותנים להם לסלול מסילת רכבת במשך שנה. מה יקרה בעוד שנה? במה הם יעבדו? 50 מהם יהיו נהגי רכבת, עוד 200 יהיו מלצרים, ועוד 750 יוכלו למכור עיתונים בתחנות רכבת. מה תעשי עם עוד 99,000 איש? מי יעסיק אותם? עבודות יזומות לא פותרות בעיות כלכליות. עידוד יזמות כן. תראי מה עשו בארצות הברית במיתון האחרון. התחילו להקל על עסקים (פטורים ממיסים וכאלה). וזה די עובד. עוד כמה חודשים וזהו, המיתון עבר. המצב היום לא דומה כהוא זה למצב בשנות ה-30. היום מדברים על משק גלובלי וכלכלה גלובלית. את לא יכולה להתעלם ממה שקורה מסביבך בעולם (ארצות הברית של שנות ה-30 יכלה להרשות לעצמה את זה).

אנדרי ז

New member
יש לך בלבול קל

תוכנית מרשל הופעלה ע"י ארה"ב במדינות מערב אירופה אחרי מלחמת העולם השנייה. התוכנית שהוציא לפועל הנשיא רוזוולט הופעלה כ-15 שנה לפני כן והוציאה את ארה"ב מהשפל הכלכלי הגדול.

למעלה